2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A 15 éves ünneprõl alapítói szemmel

Hosz  |  2006. 11. 02., 08:27

Azt hiszem, egy szervezet életében a 15. év megünneplésének különleges és kiemelkedõ rendezvénynek kellene lennie. Mint az egyik résztvevõje elmondhatom, hogy nem úgy éreztem. Elsõsorban azért, mert kevés alapító tag volt jelen – 56-ból 6 – valamint nem éreztem a rendezvény ünnepélyes hangulatát. Az ünnep, amit a családi nappal azonos idõben és helyen tartottak, inkább a laza, sportos szórakozás jegyében telt. Igaz, erre is szükség van, és az idõjárás ráadásul kegyébe fogadta a résztvevõket. Azt hiszem, hogy a megjelentek közül keveseknek jelentett az elmúlt 15 év kemény küzdelmet és jelképesen harcot a szakszervezeti mozgalom megteremtéséért és fennmaradásáért. Az alapítók közül többen éreztük az alapítási idõszakban és utána is azt a különös bánásmódot, aminek elõléptetés, jutalom, illetmény mellõzés volt a jutalma. Arra azért mindannyian vigyáztunk, hogy a rendszeres ellenõrzések következmények nélkül maradjanak. Azt hiszem, tettük, amire megválasztottak, és amiben hittünk: sikerrel, kudarccal ötvözve. Úgy gondolom: ez így volt rendjén. Az idõ múlásával igaz, mi is idõsödtünk, helyünkre más, jobban képzett és fiatalos, ambiciózus vezetõk kerültek – ez is rendjén van, de a múltról nem szabad elfeledkezni és talán még azokról sem, akik azért még ma is tesznek valamit e mozgalom érdekében.

Ez azért kívánkozik ki belõlem, mert valamilyen ok miatt csak hatan jelentünk meg – Horovitz, Sörös, Horváth, Papp, Telepovszki és jómagam – illett volna a megjelenteket a nevükön szólítani, nemcsak az emléklap és plakett átadásakor. A vendégek megtisztelték az ünnepet az öltözékükkel és megjelenésükkel is, de talán az elnökünknek nem sportos ruházatban kellett volna átadni a már említetteket. A narrátor figyelhetett volna arra, hogy ha valaki jelen van a felsoroltak közül, akkor ott álljon meg a felsorolással egy rövid idõre, míg átadják a jutalmat részére, de ez nem így volt, csak sorolta, sorolta a neveket. Az Egység újságunk sajátos módon két mondatba sûrítette a 15 évet, de a nap sportos-családias jellegét megfelelõen interpretálta közel két oldalban, képekkel illusztrálva az eseményeket. Azt hiszem, a saját sajtónk e tudósítással az én szememben leszerepelt, igaz, én csak egy vagyok az 56 egyéni alapító tag és a 7 egyesület tagjai közül.

Nem vagyok megsértõdve, de megsértve igen. Teszem a dolgomat továbbra is.

Ha megélem, és szakszervezetünk is megéli a következõ 5 évet, résztvennék egy jobban megrendezett és nagyobb hangsúlyt kapott évforduló megszervezésében.

Sok kérdést lehetne még feltenni, remélem, hogy tagtársaink felteszik.

Köszönettel és mindenkinek jó egészséget kíván:

Csetényi László

alapító tag

 

A szerkesztõ megjegyzése: Az Egység újság egy éven keresztül sorozatban ismertette meg a olvasóival a Honvédszakszervezet történetét, az egyik alapító, Borka István tollából. Fenti cikkünk szerzõjét a Hosz elnöksége azzal bízta meg, hogy a jubileumi eseményre mozgósítsa az alapító tagokat, és segítsen a programon az ezzel kapcsolatos protokolláris események lebonyolításában.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.