2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások a LIGA elnöksége előtt

Hosz  |  2007. 03. 29., 06:16

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA) – március 5-i – elnökségi ülésének napirendjén az elnökségi beszámoló munkaanyagainak megvitatása, a 2006. évi költségvetési beszámoló elfogadása, a közszolgálati bérmegállapodás értékelése, a 2007. évi elnökségi munkaterv elkészítéséhez beérkezett javaslatok megvitatása, az egészségügyi reformelképzelések megbeszélése szerepelt. A LIGA elnökségének március 12-i, rendkívüli ülésén pedig – egyebek mellett - az éves munkaterv, a 2007-es költségvetés megtárgyalása, a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének csatlakozása, a regionális irodák helyzete, az egészségügyi reformelképzelések megbeszélése, állásfoglalás kialakítása a több biztosítós rendszerrõl, a LIGA országos jogsegély-szolgálatának beindítását elõkészítõ döntés, valamint a LIGA Tanács idõpontjának és napirendi pontjainak meghatározása állt a középpontban. A Gaskó István elnök vezette üléseken részt vett Mészáros Géza elnökségi tag, a Hosz elnöke is.

A LIGA rendkívüli ülésén – az elõzõ ülés emlékeztetõjének elfogadása után – a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége csatlakozásának módjáról, annak részleteirõl egyeztettek.

Ezt követõen az elnökség beszámolóját, majd a 2007. évi elnökségi munkatervet és a 2007. évi költségvetés tervezetét fogadták el.

A regionális irodák helyzetét tárgyalva több elnökségi tag is megfogalmazta, hogy egy konföderáció életében fontos szerepet játszanak a regionális irodák.

- Maradjon meg ez a költségvetési kapu a LIGA terveiben. Abban egyetértek, hogy valóban személyfüggõ az irodák sorsa, ugyanakkor a területi jelenlét elengedhetetlen – mondta Mészáros Géza elnökségi tag. 

Ezt követõen az egészségügyi reformelképzeléseket beszélték meg. A LIGA elnöksége fontosnak tartja egy markáns állásfoglalás kialakítását az egy vagy több biztosítós rendszerrõl, vagyis mondjuk el, mit támogat a LIGA – mondta Horváth Lajos ügyvezetõ alelnök.

Az elnökség a konvergenciaprogram munkavállalókat érintõ intézkedései elleni fellépést is értékelte. Ezt követõen a szakszervezeti tisztségviselõk középfokú képzési koncepcióját fogadták el a döntéshozók, majd a LIGA országos jogsegély-szolgálatának beindítását elõkészítõ döntést tárgyalták meg.

Az elnökség a LIGA Tanács ülésének napirendi pontjait is meghatározta, majd a lebonyolítás március 29-i idõpontja mellett határozott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.