2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások a LIGA elnöksége előtt

Hosz  |  2007. 03. 29., 06:16

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA) – március 5-i – elnökségi ülésének napirendjén az elnökségi beszámoló munkaanyagainak megvitatása, a 2006. évi költségvetési beszámoló elfogadása, a közszolgálati bérmegállapodás értékelése, a 2007. évi elnökségi munkaterv elkészítéséhez beérkezett javaslatok megvitatása, az egészségügyi reformelképzelések megbeszélése szerepelt. A LIGA elnökségének március 12-i, rendkívüli ülésén pedig – egyebek mellett - az éves munkaterv, a 2007-es költségvetés megtárgyalása, a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének csatlakozása, a regionális irodák helyzete, az egészségügyi reformelképzelések megbeszélése, állásfoglalás kialakítása a több biztosítós rendszerrõl, a LIGA országos jogsegély-szolgálatának beindítását elõkészítõ döntés, valamint a LIGA Tanács idõpontjának és napirendi pontjainak meghatározása állt a középpontban. A Gaskó István elnök vezette üléseken részt vett Mészáros Géza elnökségi tag, a Hosz elnöke is.

A LIGA rendkívüli ülésén – az elõzõ ülés emlékeztetõjének elfogadása után – a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége csatlakozásának módjáról, annak részleteirõl egyeztettek.

Ezt követõen az elnökség beszámolóját, majd a 2007. évi elnökségi munkatervet és a 2007. évi költségvetés tervezetét fogadták el.

A regionális irodák helyzetét tárgyalva több elnökségi tag is megfogalmazta, hogy egy konföderáció életében fontos szerepet játszanak a regionális irodák.

- Maradjon meg ez a költségvetési kapu a LIGA terveiben. Abban egyetértek, hogy valóban személyfüggõ az irodák sorsa, ugyanakkor a területi jelenlét elengedhetetlen – mondta Mészáros Géza elnökségi tag. 

Ezt követõen az egészségügyi reformelképzeléseket beszélték meg. A LIGA elnöksége fontosnak tartja egy markáns állásfoglalás kialakítását az egy vagy több biztosítós rendszerrõl, vagyis mondjuk el, mit támogat a LIGA – mondta Horváth Lajos ügyvezetõ alelnök.

Az elnökség a konvergenciaprogram munkavállalókat érintõ intézkedései elleni fellépést is értékelte. Ezt követõen a szakszervezeti tisztségviselõk középfokú képzési koncepcióját fogadták el a döntéshozók, majd a LIGA országos jogsegély-szolgálatának beindítását elõkészítõ döntést tárgyalták meg.

Az elnökség a LIGA Tanács ülésének napirendi pontjait is meghatározta, majd a lebonyolítás március 29-i idõpontja mellett határozott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.