2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aláírásgyűjtés

Hosz  |  2007. 03. 29., 06:29

Egymillió aláírás szükséges Közösen olyan közszolgáltatásokat követelünk, amelyek megfelelnek az emberek valós igényeinek, és felszólítjuk az Európai Bizottságot, hogy terjesszenek elõ európai szintû törvényeket - áll abban a petícióban, melyet több európai szakszervezeti szövetség is megerõsített. Ennek érdekében aláírás-gyûjtõ akciót hirdetett az ETUC, melynek a LIGA konföderáció, így a Hosz is tagja. A nemzetközi szakszervezeti szövetség a mindenki számára elérhetõ magas színvonalú közszolgáltatásokért indított küzdelmet.

A közszolgáltatások nélkülözhetetlen elemei a társadalmi, gazdasági és területi összetartozásnak Európában. E szolgáltatásoknak magas színvonalúaknak és mindenki számára elérhetõeknek kell lenniük. A szolgáltatások fejlesztésének eszközeiként eddig csupán a privatizáció és a liberalizáció lehetõsége merült fel (például az energia, valamint a postai szolgáltatások és telekommunikáció terén). Itt az ideje, hogy más típusú megoldásokat keressünk!

Ezért felszólítjuk az Európai Bizottságot, hogy terjesszenek elõ a közszolgáltatásokról szóló törvényjavaslatot, amely:

- Elsõdleges szempontnak tartja a közszolgáltatások alapját képezõ közérdeket;

- Biztosítja, hogy mindenki hozzáférhessen a közszolgáltatásokhoz;

- Javítja a közszolgáltatásokat, hogy biztosítsa az állampolgárok alapvetõ jogait;

- Szélesebb körû törvényi biztonságot nyújt, hogy a fenntartható közszolgáltatási célkitûzések megvalósulhassanak;

- A közszolgáltatásoknak stabil törvényi hátteret biztosít, és ezáltal megvédi az ideológiai alapú szabadpiaci támadásoktól.

[1] Az uniós szóhasználatban általában a „direktíva” vagy „keret-direktíva” kifejezést használják a törvényekre, törvényhozásra.

[2] Az Európai Unió szóhasználatában a közszolgáltatásokat általános érdekû szolgáltatásoknak vagy általános gazdasági érdekû szolgáltatásoknak hívják.

A közérdekü közszolgáltatások a jelenlegi liberális gazdaságpolitikák miatt Európa szerte veszélyben vannak.

Sajnos fokozottan igaz ez Magyarországra, ahol a kormány nagy erõkkel dolgozik az egészségügy és az oktatatás reformján, ami az eddigiekhez képest a változások mellett romlást is jelent. A többi közszolgáltatás is folyamatosan leépítés alatt áll, gondoljunk csak pl. a bezáró postahivatalokra és a megszüntetett vasútvonalakra.

Mivel az Európai Unió „szociális Európát“ is ígér polgárai számára, az Európai Szakszervezeti Szövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy az EU tagállamai egyre csökkenõ mértékben tesznek eleget a szociális „gondoskodásnak“, és egyre több közszolgáltatást helyeznek üzleti alapokra.

Az ESZSZ azt szeretné, ha nem távolabb, hanem közelebb kerülnénk a jóléti Európához, ezért aláírásgyûjtést szervez tagszervezeteiben a jobb, színvonalasabb közszolgáltatásokért. A cél egymillió aláírás összegyûjtése a 2007. májusában megrendezésre kerülõ kongresszusig.

Arra kérjük Tagságunkat, hogy a www.hsz.hu weblapon található  Aláírásgyûjtés: „A mindenki számára elérhetõ magas színvonalú közszolgáltatásokért“ címû cikkhez mellékelt aláíróívet nyomtassa ki, és minél többen írják alá. Ha már sok aláírást összegyûlt, tegyék be az íveket egy borítékba és azokat a LIGA címére (1068 Budapest, Benczúr u. 41.) küldjék meg!

Elõre is köszönettel:

Heiling Ottó, alelnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.