2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aláírásgyűjtés

Hosz  |  2007. 03. 29., 06:29

Egymillió aláírás szükséges Közösen olyan közszolgáltatásokat követelünk, amelyek megfelelnek az emberek valós igényeinek, és felszólítjuk az Európai Bizottságot, hogy terjesszenek elõ európai szintû törvényeket - áll abban a petícióban, melyet több európai szakszervezeti szövetség is megerõsített. Ennek érdekében aláírás-gyûjtõ akciót hirdetett az ETUC, melynek a LIGA konföderáció, így a Hosz is tagja. A nemzetközi szakszervezeti szövetség a mindenki számára elérhetõ magas színvonalú közszolgáltatásokért indított küzdelmet.

A közszolgáltatások nélkülözhetetlen elemei a társadalmi, gazdasági és területi összetartozásnak Európában. E szolgáltatásoknak magas színvonalúaknak és mindenki számára elérhetõeknek kell lenniük. A szolgáltatások fejlesztésének eszközeiként eddig csupán a privatizáció és a liberalizáció lehetõsége merült fel (például az energia, valamint a postai szolgáltatások és telekommunikáció terén). Itt az ideje, hogy más típusú megoldásokat keressünk!

Ezért felszólítjuk az Európai Bizottságot, hogy terjesszenek elõ a közszolgáltatásokról szóló törvényjavaslatot, amely:

- Elsõdleges szempontnak tartja a közszolgáltatások alapját képezõ közérdeket;

- Biztosítja, hogy mindenki hozzáférhessen a közszolgáltatásokhoz;

- Javítja a közszolgáltatásokat, hogy biztosítsa az állampolgárok alapvetõ jogait;

- Szélesebb körû törvényi biztonságot nyújt, hogy a fenntartható közszolgáltatási célkitûzések megvalósulhassanak;

- A közszolgáltatásoknak stabil törvényi hátteret biztosít, és ezáltal megvédi az ideológiai alapú szabadpiaci támadásoktól.

[1] Az uniós szóhasználatban általában a „direktíva” vagy „keret-direktíva” kifejezést használják a törvényekre, törvényhozásra.

[2] Az Európai Unió szóhasználatában a közszolgáltatásokat általános érdekû szolgáltatásoknak vagy általános gazdasági érdekû szolgáltatásoknak hívják.

A közérdekü közszolgáltatások a jelenlegi liberális gazdaságpolitikák miatt Európa szerte veszélyben vannak.

Sajnos fokozottan igaz ez Magyarországra, ahol a kormány nagy erõkkel dolgozik az egészségügy és az oktatatás reformján, ami az eddigiekhez képest a változások mellett romlást is jelent. A többi közszolgáltatás is folyamatosan leépítés alatt áll, gondoljunk csak pl. a bezáró postahivatalokra és a megszüntetett vasútvonalakra.

Mivel az Európai Unió „szociális Európát“ is ígér polgárai számára, az Európai Szakszervezeti Szövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy az EU tagállamai egyre csökkenõ mértékben tesznek eleget a szociális „gondoskodásnak“, és egyre több közszolgáltatást helyeznek üzleti alapokra.

Az ESZSZ azt szeretné, ha nem távolabb, hanem közelebb kerülnénk a jóléti Európához, ezért aláírásgyûjtést szervez tagszervezeteiben a jobb, színvonalasabb közszolgáltatásokért. A cél egymillió aláírás összegyûjtése a 2007. májusában megrendezésre kerülõ kongresszusig.

Arra kérjük Tagságunkat, hogy a www.hsz.hu weblapon található  Aláírásgyûjtés: „A mindenki számára elérhetõ magas színvonalú közszolgáltatásokért“ címû cikkhez mellékelt aláíróívet nyomtassa ki, és minél többen írják alá. Ha már sok aláírást összegyûlt, tegyék be az íveket egy borítékba és azokat a LIGA címére (1068 Budapest, Benczúr u. 41.) küldjék meg!

Elõre is köszönettel:

Heiling Ottó, alelnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.