2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Táborélet Tarnamérán és Sárospatakon

Hosz  |  2007. 08. 03., 21:07

A Honvédszakszervezet tavasszal kiírt pályázatán gyõztes Metzger ,,Pipu” István az iskolai tanév után rögtön Tarnamérára utazott és két turnusban gyermektábort vezetett. Aztán július közepén már a sárospataki tábor volt hangos a Pipura bízott gyermekek zsivajától…

A Hosz tarnamérai üdülõjében mintegy negyven katona- és állami gondozott gyermek – a Belsõ Somogyi Gyermektábor Alapítvány és az Egység 2002 Kft. megállapodása alapján – egy-egy hetes turnusokban pihenhette ki a tanév fáradalmait.

A gyerekek igazán jól érezték magukat a tarnamérai gyermektáborban. Sokat sétáltak, ismerkedtek a környék, a szomszédos falvak nevezetességeivel, így – többek között – a Rendõrmúzeummal, de a tábortûz, a diszkó, a ,,Ki mit tud” és a fürdõzés is minden bizonnyal sokáig felejthetetlenné teszi a tarnamérai napokat.

Pipu szerint nehéz egy hét alatt szellemi és fizikai fejlõdést elérni, ám a korábban hagyományosan kéthetes távollétet sem a szülõk, sem a nagyszülõk nem ,,bírták” volna.

Sárospatakon – a többéves tapasztalat miatt – nyugodtabban és olajozottabban zajlottak a napok. A nyolcnapos program a város megismerésére igen, de a környék látnivalóinak meglátogatására már kevésbé volt elegendõ. Pipuék így is eljutottak a hegyekbe, jártak Hercegkúton, a pogánykúti kirándulóhelyen, Makkoshotykán, voltak borospincében, de bográcsoztak is.

A Magyarország Felfedezõ Gyermekszövetség felvételi próbáját is kiállták, a gyerekek megismerkedtek a térképpel, az iránytû használatával, de a Rákóczi-várnál még szellemi és ügyességi feladatokból álló akadályversenyt is rendeztek. Ez a tábor is a Hosz pályázatán nyert támogatásból valósult meg.

Metzger ,,Pipu” István július 19-én számolt be az Egység 2002 Kft. ügyvezetõjének a tarnamérai és a sárospataki gyermektáborok tapasztalatairól. Pipu persze ezzel nem fejezte be az idei nyarat, hamarosan következnek a kaposvári és a kecskeméti táborhetek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.