2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Táborélet Tarnamérán és Sárospatakon

Hosz  |  2007. 08. 03., 21:07

A Honvédszakszervezet tavasszal kiírt pályázatán gyõztes Metzger ,,Pipu” István az iskolai tanév után rögtön Tarnamérára utazott és két turnusban gyermektábort vezetett. Aztán július közepén már a sárospataki tábor volt hangos a Pipura bízott gyermekek zsivajától…

A Hosz tarnamérai üdülõjében mintegy negyven katona- és állami gondozott gyermek – a Belsõ Somogyi Gyermektábor Alapítvány és az Egység 2002 Kft. megállapodása alapján – egy-egy hetes turnusokban pihenhette ki a tanév fáradalmait.

A gyerekek igazán jól érezték magukat a tarnamérai gyermektáborban. Sokat sétáltak, ismerkedtek a környék, a szomszédos falvak nevezetességeivel, így – többek között – a Rendõrmúzeummal, de a tábortûz, a diszkó, a ,,Ki mit tud” és a fürdõzés is minden bizonnyal sokáig felejthetetlenné teszi a tarnamérai napokat.

Pipu szerint nehéz egy hét alatt szellemi és fizikai fejlõdést elérni, ám a korábban hagyományosan kéthetes távollétet sem a szülõk, sem a nagyszülõk nem ,,bírták” volna.

Sárospatakon – a többéves tapasztalat miatt – nyugodtabban és olajozottabban zajlottak a napok. A nyolcnapos program a város megismerésére igen, de a környék látnivalóinak meglátogatására már kevésbé volt elegendõ. Pipuék így is eljutottak a hegyekbe, jártak Hercegkúton, a pogánykúti kirándulóhelyen, Makkoshotykán, voltak borospincében, de bográcsoztak is.

A Magyarország Felfedezõ Gyermekszövetség felvételi próbáját is kiállták, a gyerekek megismerkedtek a térképpel, az iránytû használatával, de a Rákóczi-várnál még szellemi és ügyességi feladatokból álló akadályversenyt is rendeztek. Ez a tábor is a Hosz pályázatán nyert támogatásból valósult meg.

Metzger ,,Pipu” István július 19-én számolt be az Egység 2002 Kft. ügyvezetõjének a tarnamérai és a sárospataki gyermektáborok tapasztalatairól. Pipu persze ezzel nem fejezte be az idei nyarat, hamarosan következnek a kaposvári és a kecskeméti táborhetek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.