2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Táborélet Tarnamérán és Sárospatakon

Hosz  |  2007. 08. 03., 21:07

A Honvédszakszervezet tavasszal kiírt pályázatán gyõztes Metzger ,,Pipu” István az iskolai tanév után rögtön Tarnamérára utazott és két turnusban gyermektábort vezetett. Aztán július közepén már a sárospataki tábor volt hangos a Pipura bízott gyermekek zsivajától…

A Hosz tarnamérai üdülõjében mintegy negyven katona- és állami gondozott gyermek – a Belsõ Somogyi Gyermektábor Alapítvány és az Egység 2002 Kft. megállapodása alapján – egy-egy hetes turnusokban pihenhette ki a tanév fáradalmait.

A gyerekek igazán jól érezték magukat a tarnamérai gyermektáborban. Sokat sétáltak, ismerkedtek a környék, a szomszédos falvak nevezetességeivel, így – többek között – a Rendõrmúzeummal, de a tábortûz, a diszkó, a ,,Ki mit tud” és a fürdõzés is minden bizonnyal sokáig felejthetetlenné teszi a tarnamérai napokat.

Pipu szerint nehéz egy hét alatt szellemi és fizikai fejlõdést elérni, ám a korábban hagyományosan kéthetes távollétet sem a szülõk, sem a nagyszülõk nem ,,bírták” volna.

Sárospatakon – a többéves tapasztalat miatt – nyugodtabban és olajozottabban zajlottak a napok. A nyolcnapos program a város megismerésére igen, de a környék látnivalóinak meglátogatására már kevésbé volt elegendõ. Pipuék így is eljutottak a hegyekbe, jártak Hercegkúton, a pogánykúti kirándulóhelyen, Makkoshotykán, voltak borospincében, de bográcsoztak is.

A Magyarország Felfedezõ Gyermekszövetség felvételi próbáját is kiállták, a gyerekek megismerkedtek a térképpel, az iránytû használatával, de a Rákóczi-várnál még szellemi és ügyességi feladatokból álló akadályversenyt is rendeztek. Ez a tábor is a Hosz pályázatán nyert támogatásból valósult meg.

Metzger ,,Pipu” István július 19-én számolt be az Egység 2002 Kft. ügyvezetõjének a tarnamérai és a sárospataki gyermektáborok tapasztalatairól. Pipu persze ezzel nem fejezte be az idei nyarat, hamarosan következnek a kaposvári és a kecskeméti táborhetek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.