2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lakásmegoldás az ERSTE Ingatlanlízing Zrt. segítségével

Hosz  |  2007. 08. 03., 21:15

Gördülékeny, rugalmas együttmûködést és ügyintézést ígért Várkonyi Csaba, az ERSTE Ingatlanlízing Zrt. vezérigazgatója azon a találkozón, amelyen Mészáros Gézával, a Honvédszakszervezet elnökével aláírták a két szervezet együttmûködését rögzítõ megállapodást. A dokumentum bizonyára jelentõs hatással lesz a katonák lakásgondjainak megoldásában. A pénzintézet üzleti elképzeléseirõl, az ingatlanlízing elõnyeirõl és pragmatikus teendõkrõl nyilatkozik lapunknak Várkonyi Csaba vezérigazgató.

- A Honvédszakszervezet mintegy tizenkétezer fõs aktív állományban lévõ tagsága olyan potenciális üzleti kört jelent számunkra, melynek kedvéért a pénzügyi világban egyébként megszokott  partneri kapcsolatokat is érdemes egyedi alapokra helyezni. Az a tény, hogy a katonák lakásgondjainak megoldására a legmagasabb szakmai szinten történt jogszabályi módosítás, bennünket is egy új konstrukció megalkotására motivált. Az albérleti hozzájárulás lízingtámogatássá történõ konvertálása leendõ ügyfelünknek és a részvénytársaságnak is megnyugvást jelent – a fegyveres szférában dolgozni ugyanis nemcsak megtiszteltetés, de stabil és rendszeres fizetést is jelent. El kell mondanom azt is, hogy az ERSTE Ingatlanlízing Zrt. részérõl elõször írtunk alá megállapodást egy érdekvédelmi szervezettel: a zrt. viszonylag rövid, egyéves történetében ez a lépés tehát úttörõ jellegû, s abban bízunk, hogy hasonló megoldásokkal tovább tudjuk dinamizálni a cég eddigi töretlen fejlõdését. Az elõzetes tárgyalásokon felmértük a lehetséges problémákat, s úgy gondoljuk, hogy ezeket gördülékeny, rugalmas ügyintézéssel ki tudjuk küszöbölni. Szervezetünk készen áll a rajtra, a vidéki ERSTE Bankok közül már huszonötöt kiválasztottunk az ügyintézésre, s az azokban dolgozó munkatársakat felkészítettük a Honvédszakszervezet és a Magyar Honvédség tagjainak, illetve dolgozóinak a fogadására. Az ügyletek sikere tehát ezen kollégák kezében van, s mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy megvalósuljon a szerzõdéses és hivatásos állomány álma, vagyis az, hogy mielõbb a számukra legjobban megfelelõ lakásba költözzenek. Ígérhetem, hogy a szükséges dokumentációk megléte esetén valamennyi ügyfelünkkel egy héten belül szerzõdést kötünk. Praxisunk alapján úgy gondoljuk: ezek általában meglévõ ingatlanokra vonatkoznak majd. Új házak építésénél kissé más lesz a finanszírozás, ekkor a szakaszos kifizetést tudjuk alkalmazni – természetesen mindkét esetben az egész ország területérõl várjuk a jelentkezéseket. Nincs kikötésünk az ingatlanok értékének felsõ határával kapcsolatban sem, hiszen elképzelhetõ, hogy a házastársak együttes jövedelme lehetõvé teszi luxus színvonalú otthon megteremtését is az ERSTE Ingatlanlízing Zrt. segítségével. Azt ígérhetem, hogy a teljes futamidõ alatt a Honvédszakszervezet tagjai 0,5%-os kamat kedvezményben részesülnek a mindenkori hivatalos hirdetményben meghatározottakhoz képest, s ugyanez vonatkozik a szerzõdéskötési díjra is. Az eddigi gyakorlatot figyelembe véve 5-25 évig tart a futamidõ, és a július elsejétõl életbelépett nyári idõszakra meghirdetett kamatszint keretében további 0,25%-al csökkentek a kamatterhek mind  a svájci frank, mind az euró és a forint  alapú ERSTE lakáslízing konstrukcióban.

A vezérigazgató elmondta azt is, hogy új lakás vásárlása esetén a lízingdíjat csak a lakás nettó vételára után kell megfizetni, az ÁFA összeget a teljes futamidõ alatt kamatmentesen lehet törleszteni.

Az egyszerû és gyors információnyújtás érdekében az ERSTE Ingatlanlízing Zrt. már mûködteti a call centert, melynek száma: 06/40/222-229

Futamidõ

Vételár        10 év          15 év          20 év           25 év

10 millió 97 831 Ft   73 894 Ft    62 620 Ft     56 307 Ft

15 millió 146 747 Ft 110 841 Ft    93 930 Ft     84 460 Ft

20 millió 195 663 Ft 147 788 Ft  125 240 Ft   112 613 Ft

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.