2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lakásmegoldás az ERSTE Ingatlanlízing Zrt. segítségével

Hosz  |  2007. 08. 03., 21:15

Gördülékeny, rugalmas együttmûködést és ügyintézést ígért Várkonyi Csaba, az ERSTE Ingatlanlízing Zrt. vezérigazgatója azon a találkozón, amelyen Mészáros Gézával, a Honvédszakszervezet elnökével aláírták a két szervezet együttmûködését rögzítõ megállapodást. A dokumentum bizonyára jelentõs hatással lesz a katonák lakásgondjainak megoldásában. A pénzintézet üzleti elképzeléseirõl, az ingatlanlízing elõnyeirõl és pragmatikus teendõkrõl nyilatkozik lapunknak Várkonyi Csaba vezérigazgató.

- A Honvédszakszervezet mintegy tizenkétezer fõs aktív állományban lévõ tagsága olyan potenciális üzleti kört jelent számunkra, melynek kedvéért a pénzügyi világban egyébként megszokott  partneri kapcsolatokat is érdemes egyedi alapokra helyezni. Az a tény, hogy a katonák lakásgondjainak megoldására a legmagasabb szakmai szinten történt jogszabályi módosítás, bennünket is egy új konstrukció megalkotására motivált. Az albérleti hozzájárulás lízingtámogatássá történõ konvertálása leendõ ügyfelünknek és a részvénytársaságnak is megnyugvást jelent – a fegyveres szférában dolgozni ugyanis nemcsak megtiszteltetés, de stabil és rendszeres fizetést is jelent. El kell mondanom azt is, hogy az ERSTE Ingatlanlízing Zrt. részérõl elõször írtunk alá megállapodást egy érdekvédelmi szervezettel: a zrt. viszonylag rövid, egyéves történetében ez a lépés tehát úttörõ jellegû, s abban bízunk, hogy hasonló megoldásokkal tovább tudjuk dinamizálni a cég eddigi töretlen fejlõdését. Az elõzetes tárgyalásokon felmértük a lehetséges problémákat, s úgy gondoljuk, hogy ezeket gördülékeny, rugalmas ügyintézéssel ki tudjuk küszöbölni. Szervezetünk készen áll a rajtra, a vidéki ERSTE Bankok közül már huszonötöt kiválasztottunk az ügyintézésre, s az azokban dolgozó munkatársakat felkészítettük a Honvédszakszervezet és a Magyar Honvédség tagjainak, illetve dolgozóinak a fogadására. Az ügyletek sikere tehát ezen kollégák kezében van, s mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy megvalósuljon a szerzõdéses és hivatásos állomány álma, vagyis az, hogy mielõbb a számukra legjobban megfelelõ lakásba költözzenek. Ígérhetem, hogy a szükséges dokumentációk megléte esetén valamennyi ügyfelünkkel egy héten belül szerzõdést kötünk. Praxisunk alapján úgy gondoljuk: ezek általában meglévõ ingatlanokra vonatkoznak majd. Új házak építésénél kissé más lesz a finanszírozás, ekkor a szakaszos kifizetést tudjuk alkalmazni – természetesen mindkét esetben az egész ország területérõl várjuk a jelentkezéseket. Nincs kikötésünk az ingatlanok értékének felsõ határával kapcsolatban sem, hiszen elképzelhetõ, hogy a házastársak együttes jövedelme lehetõvé teszi luxus színvonalú otthon megteremtését is az ERSTE Ingatlanlízing Zrt. segítségével. Azt ígérhetem, hogy a teljes futamidõ alatt a Honvédszakszervezet tagjai 0,5%-os kamat kedvezményben részesülnek a mindenkori hivatalos hirdetményben meghatározottakhoz képest, s ugyanez vonatkozik a szerzõdéskötési díjra is. Az eddigi gyakorlatot figyelembe véve 5-25 évig tart a futamidõ, és a július elsejétõl életbelépett nyári idõszakra meghirdetett kamatszint keretében további 0,25%-al csökkentek a kamatterhek mind  a svájci frank, mind az euró és a forint  alapú ERSTE lakáslízing konstrukcióban.

A vezérigazgató elmondta azt is, hogy új lakás vásárlása esetén a lízingdíjat csak a lakás nettó vételára után kell megfizetni, az ÁFA összeget a teljes futamidõ alatt kamatmentesen lehet törleszteni.

Az egyszerû és gyors információnyújtás érdekében az ERSTE Ingatlanlízing Zrt. már mûködteti a call centert, melynek száma: 06/40/222-229

Futamidõ

Vételár        10 év          15 év          20 év           25 év

10 millió 97 831 Ft   73 894 Ft    62 620 Ft     56 307 Ft

15 millió 146 747 Ft 110 841 Ft    93 930 Ft     84 460 Ft

20 millió 195 663 Ft 147 788 Ft  125 240 Ft   112 613 Ft

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.