2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Államtitkárváltás a szaktárcánál

Hosz  |  2007. 08. 03., 21:32

Miniszteri értekezleten jelentették be azt a Kormányhatározatot, miszerint - július 1-jei hatállyal - Iváncsik Imrét, a HM államtitkárát áthelyezték a Miniszterelnöki Hivatalba, a polgári titkosszolgálatokat felügyelõ tárca nélküli minisztérium államtitkári pozíciójába, helyére pedig a Magyar Köztársaság elnöke kinevezte dr. Vadai Ágnest. Az új államtitkár július 2-i minisztériumi beiktatásán - a HM, a HVK vezetõi és a parancsnoki állomány mellett - részt vett Mészáros Géza, a Hosz elnöke is.

A HM új államtitkára, dr. Vadai Ágnes - miután nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy államtitkárként dolgozhat - elmondta: a katonákkal szövetségben, a katonák érdekében fogok tevékenykedni. Ezt követõen arra szólította fel a jelenlévõ katonai vezetõket, parancsnokokat, hogy legalább annyira legyenek nyitottak iránta, mint amennyire õ nyitott a Magyar Honvédség, a katonák iránt.

 

 Bemutatkozó látogatás a HM államtitkáránál

Már elsõ hivatali napján, július 2-án fogadta a Honvédszakszervezet elnökét Vadai Ágnes, a HM államtitkára. A minisztériumi értekezleten történt államtitkári beiktatás elõtti négyszemközti beszélgetésen - egyebek mellett - szó esett a Hosz mûködésérõl, mindennapos tevékenységérõl. A szívélyes légkörû bemutatkozó látogatáson a jövõbeni együttmûködésrõl is tárgyaltak - itt mondta el az államtitkár asszony: számára nagyon szimpatikus, hogy a Hosz nemcsak problémákat vet fel, de megoldási javaslatokkal is elõáll.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-09-27 19:36:15
A Kecskeméten megkezdett tájékoztató sorozat újabb állomásaként Szentesen tartunk tájékoztatót...

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.