2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Államtitkárváltás a szaktárcánál

Hosz  |  2007. 08. 03., 21:32

Miniszteri értekezleten jelentették be azt a Kormányhatározatot, miszerint - július 1-jei hatállyal - Iváncsik Imrét, a HM államtitkárát áthelyezték a Miniszterelnöki Hivatalba, a polgári titkosszolgálatokat felügyelõ tárca nélküli minisztérium államtitkári pozíciójába, helyére pedig a Magyar Köztársaság elnöke kinevezte dr. Vadai Ágnest. Az új államtitkár július 2-i minisztériumi beiktatásán - a HM, a HVK vezetõi és a parancsnoki állomány mellett - részt vett Mészáros Géza, a Hosz elnöke is.

A HM új államtitkára, dr. Vadai Ágnes - miután nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy államtitkárként dolgozhat - elmondta: a katonákkal szövetségben, a katonák érdekében fogok tevékenykedni. Ezt követõen arra szólította fel a jelenlévõ katonai vezetõket, parancsnokokat, hogy legalább annyira legyenek nyitottak iránta, mint amennyire õ nyitott a Magyar Honvédség, a katonák iránt.

 

 Bemutatkozó látogatás a HM államtitkáránál

Már elsõ hivatali napján, július 2-án fogadta a Honvédszakszervezet elnökét Vadai Ágnes, a HM államtitkára. A minisztériumi értekezleten történt államtitkári beiktatás elõtti négyszemközti beszélgetésen - egyebek mellett - szó esett a Hosz mûködésérõl, mindennapos tevékenységérõl. A szívélyes légkörû bemutatkozó látogatáson a jövõbeni együttmûködésrõl is tárgyaltak - itt mondta el az államtitkár asszony: számára nagyon szimpatikus, hogy a Hosz nemcsak problémákat vet fel, de megoldási javaslatokkal is elõáll.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.