2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz IV. Kongresszusa utáni feladatainkról

Hosz  |  2007. 11. 29., 20:39

Hosszú ideig tartó, alapos elõkészítés után, egy jól szervezett, jó hangulatú, eredményes kongresszus zajlott le 2007. november 15-17. között a Hosz életében. Korrekt visszatekintés és értékelés mellett adtak számot az elmúlt 4 évrõl és reálisan, kellõ elõrelátás mellett tûzték ki az elkövetkezõ 4 év céljait, feladatait.

Gratulálunk ahhoz a szívós, kitartó és eredményes munkához, amely ilyen hangulatú és támogatottságú kongresszushoz vezetett.

A kongresszus után természetesen nem ülhetünk a babérainkon, hanem mély lélegzetet véve, lendületesen el kell kezdeni feladataink végrehajtását.

Ezen feladatok végrehajtásához kívánok cikkemmel indító impulzusokat adni, hiszen a nyugállományú kongresszusi küldötteink összejövetelén közösen kialakított ütemezéssel, remélhetõen gördülékenyebben és eredményesebben tudunk túljutni az elkövetkezõ 2-3 hónap feladatain.

Elõször is úgy láttuk helyesnek, hogy a Tagozat elnökségi ülését minél elõbb össze kell hívni annak érdekében, hogy az elõttünk álló feladatok végrehajtását be tudjuk indítani. Ezen gondolatok jegyében hívtam össze november 27-re az elnökségi ülésünket, ahol véleményeztük a 2008. évi munkaterv és költségvetés tervezetét, elõkészítettük a Tagozat SZMSZ módosításának javaslatait, a 2007-es év költségvetése teljesülésének vizsgálatával optimálissá kívántuk tenni a még meglévõ pénzek felhasználását.

A Tagozat területi tisztségviselõinek választásával kapcsolatban az a javaslatunk, hogy még december hónapban célszerû a tisztújítást elvégezni, amit az évzáró rendezvényekkel is össze lehet kapcsolni.

A Tagozat elnökségének újraválasztása érdekében felkértük a jelölõbizottságot munkája megkezdésére.

A jelölõbizottság elnöke Kása László 1211 Budapest, Kossuth u. 101/b 2/7, telefonszáma: 06-70-334-9703.

A jelölõbizottság tagjai:

Rozgonyi Sándor 9028 Gyõr, Vak Bottyán u. 31/a. tel.: 06-96-412530

Bánfai Sándor tel.: 06-92-318363

A Tagozat választmányi ülésének tervezett idõpontja 2008. január 8.

Az alapszervezetek és önálló csoportok vezetõi megkapták a tagsági igazolványok 2008-ra való érvényesítéséhez szükséges bélyegeket. A tagsági igazolványok érvényesítésével célszerûnek látjuk a 2008. évi tagdíjak rendezését is összekapcsolni. Tájékoztatásul közlöm, hogy a Hosz IV. Kongresszusa határozata értelmében a Nyugállományú Tagozat tagjai 2008. január 1-tõl 250Ft/hó/fõ tagdíjat fizetnek, azaz az éves tagdíjnak mértéke 3.000Ft/év lett.

A tagdíjak befizetése továbbra is évente, egy összegben, március 31-ig történik. A 2008-ra befizetett éves tagdíjakat az alapszervezeti és csoportvezetõk csak akkor utalják, ha megkapták a 2008. január 1-tõl érvényes új csekkeket, amely bankváltás miatt lép életbe. Bõvebb tájékoztatást majd a pénzügyi ügyvivõnktõl kaphatnak.

Kedves Bajtársak!

Közeledik az év vége, családjaink készülnek a Mikulásra, a Karácsonyra, igyekszünk jó szándékkal, segítõkészséggel hozzájárulni az ünnepek meghittségéhez. Engedjék meg, hogy minden kedves Hosz tagtársunknak és kedves családjának szeretetteljes, békés karácsonyt és eredményekben, sikerekben gazdag boldog új évet kívánjak.

Szoboszlai Endre nyá. mk. ezds.

Tagozat elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.