2023. 12. 03.
Ferenc, Olívia
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kongresszus után

Hosz  |  2007. 11. 29., 20:45

A Honvédszakszervezet IV. Kongresszusa elvégezte kötelezõ munkáját. Most a mûködés tekintetében több olyan feladat áll elõttünk, melyek elvégzése elengedhetetlenül szükséges. Az Alapszabály 23.§ IV. Fejezet (3) bekezdése szerint a csoportok (önálló csoportok) és az alapszervezetek vezetõit a Kongresszust követõ 60 napon belül kell megerõsíteni vagy megválasztani. Amennyiben a Kongresszust követõen a területi tisztségviselõk, testületek újraválasztására a 23.§ (3) bekezdés szerinti határidõn belül nem került sor, akkor azok jogosultságaikat további 90 napig ügyvezetõ tisztségviselõként, illetve testületként annyiban gyakorolhatják, hogy a csoport/alapszervezet vezetõje jogosult a tisztújító taggyûlés összehívására, a vezetõség dönthet a csoport/alapszervezet tisztújító taggyûlésének költségei és a rendkívüli segélyezés kérdésében. Egyéb kérdésekben az illetékes elnökségi tag véleményének figyelembe vételével az Elnökség határozatban dönt.

Az önálló csoportok, alapszervezetek 2008. február 17-ig kötelesek pénzfelhasználási terveiket elkészíteni, és azt a központi irodának megküldeni. A kongreszszus határozata értelmében a 2007. december 31-én megmaradt tagdíjhányadot (30%) az önálló csoport vagy alapszervezet befektetheti. E kérdésekben Sándor Roland pénzügyi ügyvivõ (%+36-70-334-9720) tud segítséget nyújtani!

A 2008. évben is lehetõség van csatlakozni az önsegélyezõ alaphoz. Ez annyit tesz, hogy az önálló csoport, alapszervezet hoz egy határozatot a csatlakozásról. A csatlakozás azt jelenti, hogy tagonként 100-100 Ft-ot átutalunk az Alapítvány részére, és ettõl kezdve a segély összegét az Alapítvány az alapból fizeti és nem a 30% terhére történik a segélyezés. Ez mindenki számára kedvezõ.

2008-ben újra megindul a küzdelem az Aktivitás kupáért. Ettõl az évtõl kezdve azonban egy rendkívül komplex jellegû versengést kívánunk lebonyolítani. A kupával kapcsolatos anyagot tisztségviselõink részére megküldjük, valamint hamarosan a honlapunkról (www.hsz.hu) is letölthetõ lesz. A kupával kapcsolatos kérdésekre Takács István budapesti területi ügyvivõ ad kimerítõ választ (%+ 36-70-334-9735).

Idén is írunk ki pályázatot családi napok és rendezvények tárgyában. Mivel az ilyen rendezvény az Aktivitás kupa 2008. eredményébe is beszámít, érdemes lesz idén is pályázni.

Fontos kérdés a személyi jövedelemadó 1%-a. Köztudomású, hogy az 1%-ot fel lehet ajánlani a Katonákért Alapítvány javára. A jövõ évben nem a megszokott borítékos módon, hanem az adóbevalláson lehet a százalékokat felajánlani. Kérünk mindenkit, rendelkezzenek az Alapítvány részére. 

Magam, tisztségviselõ társaim, és kollégáim nevében boldog karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag új évet kívánok minden kedves tagtársunknak és kedves családjának!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.