2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Professzionális születésnap:A honvédelmi miniszter és „gyanús“ barátai

Hosz  |  2007. 11. 29., 20:46

A professzionális haderõ fennállásának harmadik évfordulóján a honvédelmi tárca október 31-én rendezte meg az Önkéntes Haderõ Napját. A Magyar Honvédség Támogató Dandár Zách utcai objektumában mindenki testközelbõl ismerkedhetett meg egy katonai ellenõrzõ-áteresztõ pont mûködésével, emellett dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter ismert médiaszemélyiségek társaságában a honvédelmi tárca megújult honlapját is bemutatta.

A honvédelmi miniszter, illetve a két közismert médiaszemélyiség bázisra történõ bejutása sem volt zökkenõmentes, hiszen a Zách utcai objektum bejáratánál, az ellenõrzõ pontra érkezõ terepjárójukban azonosítatlan tárgyat, egy méretes papírdobozt találtak.

– Ez nem játék, és ha rólatok van szó, sosem lehet tudni, mi sül ki belõle, gyanúsak vagytok – mondta a szakminiszter, aki aztán engedve a nagyon kellemes meglepetést emlegetõ, ám a doboz tartalmát el nem áruló mûsorvezetõk kérésének, nem kis kockázatot vállalva személyes felelõsséget vállalt értük.

A rendezvényen a Magyar Honvédség hazai és missziós feladatai ellátásában kiemelkedõ szerepet játszó alakulatainak kijelölt állománya, mintegy kétszáz katona is megjelent.

Az ünnepségen jelenlévõk megtudhatták, hogy november elsejével a honvédség internetes megjelenése kettévált: az eddig is ismert, és sokak által látogatott www.honvedelem.hu magazinjelleggel, a honvédség mindennapjaival, misszióival és a tárcát érintõ aktuális információkkal foglalkozik a késõbbiekben. Az ezzel párhuzamosan induló, www.hm.gov.hu oldalon a törvényben, kötelezõen elõírt közérdekû információkat tartalmazza majd.

Az ünnepség végén a honvédelmi miniszter köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt három évben áldozatos munkájukkal szerepet vállaltak a Magyar Honvédség professzionálissá tételében, így a külföldön és itthon szolgálatot teljesítõ katonáknak, a nekik hátországot biztosítóknak és a sajtó képviselõinek is. Ekkor derült ki, hogy Bochkor Gábor és Palik László valójában mit is csempésztek az épületbe. A hatalmas, háromszáz szeletes tortán lévõ immár három gyertyát – az önkéntes haderõ létrejöttének harmadik születésnapját ünneplõk elõtt – dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Havril András vezérezredes, a HM HVK fõnöke fújta el. Ezt követõen a Katona János vezényelte Légierõ Big Band szórakoztatta jól ismert dallamokkal a megjelent mintegy kétszáz katonát.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.