2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Professzionális születésnap:A honvédelmi miniszter és „gyanús“ barátai

Hosz  |  2007. 11. 29., 20:46

A professzionális haderõ fennállásának harmadik évfordulóján a honvédelmi tárca október 31-én rendezte meg az Önkéntes Haderõ Napját. A Magyar Honvédség Támogató Dandár Zách utcai objektumában mindenki testközelbõl ismerkedhetett meg egy katonai ellenõrzõ-áteresztõ pont mûködésével, emellett dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter ismert médiaszemélyiségek társaságában a honvédelmi tárca megújult honlapját is bemutatta.

A honvédelmi miniszter, illetve a két közismert médiaszemélyiség bázisra történõ bejutása sem volt zökkenõmentes, hiszen a Zách utcai objektum bejáratánál, az ellenõrzõ pontra érkezõ terepjárójukban azonosítatlan tárgyat, egy méretes papírdobozt találtak.

– Ez nem játék, és ha rólatok van szó, sosem lehet tudni, mi sül ki belõle, gyanúsak vagytok – mondta a szakminiszter, aki aztán engedve a nagyon kellemes meglepetést emlegetõ, ám a doboz tartalmát el nem áruló mûsorvezetõk kérésének, nem kis kockázatot vállalva személyes felelõsséget vállalt értük.

A rendezvényen a Magyar Honvédség hazai és missziós feladatai ellátásában kiemelkedõ szerepet játszó alakulatainak kijelölt állománya, mintegy kétszáz katona is megjelent.

Az ünnepségen jelenlévõk megtudhatták, hogy november elsejével a honvédség internetes megjelenése kettévált: az eddig is ismert, és sokak által látogatott www.honvedelem.hu magazinjelleggel, a honvédség mindennapjaival, misszióival és a tárcát érintõ aktuális információkkal foglalkozik a késõbbiekben. Az ezzel párhuzamosan induló, www.hm.gov.hu oldalon a törvényben, kötelezõen elõírt közérdekû információkat tartalmazza majd.

Az ünnepség végén a honvédelmi miniszter köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt három évben áldozatos munkájukkal szerepet vállaltak a Magyar Honvédség professzionálissá tételében, így a külföldön és itthon szolgálatot teljesítõ katonáknak, a nekik hátországot biztosítóknak és a sajtó képviselõinek is. Ekkor derült ki, hogy Bochkor Gábor és Palik László valójában mit is csempésztek az épületbe. A hatalmas, háromszáz szeletes tortán lévõ immár három gyertyát – az önkéntes haderõ létrejöttének harmadik születésnapját ünneplõk elõtt – dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Havril András vezérezredes, a HM HVK fõnöke fújta el. Ezt követõen a Katona János vezényelte Légierõ Big Band szórakoztatta jól ismert dallamokkal a megjelent mintegy kétszáz katonát.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.