2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti fórum Győrött

Hosz  |  2007. 02. 01., 08:38

Tovább folytatódott a Honvédszakszervezet aktuális tájékoztatóinak sorozata. Gyõrött, a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétadandár bázisán – január 25-én - mintegy kétszáz hivatásos és szerzõdéses katona volt kíváncsi a Hosz tisztségviselõi által tartott fórumra.

Az aktuális tájékoztató elõtt Varga László mérnök dandártábornok fogadta Mészáros Gézát, a Hosz elnökét, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkárt, dr. Hortobágyi Tibor jogi-, Szita Róbert kommunikációs ügyvivõt, valamint Jáger Tibort, megbízott nyugat-magyarországi területi ügyvivõt. A helyi alapszervezeti vezetõ, Andor Tamás jelenlétében lezajlott eszmecserén a dandárparancsnok és a szakszervezet elnöke áttekintette a hivatásos- és szerzõdéses katonákat leginkább érintõ aktualitásokat, illetve a legfontosabb, a Magyar Honvédség, valamint a gyõri alakulat elõtt álló szervezeti és egyéb feladatokat.

Ezt követõen a dandárparancsnok röviden bemutatta a gyõri csapattörténeti múzeumot, majd megnyitotta a Hosz aktuális tájékoztatóját és bemutatta a katona-állománynak Mészáros Géza elnököt.

A mintegy kétszáz katona elõtt lebonyolított szakszervezeti fórum elején Mészáros Géza a szakszervezet által elért év végi többlet-juttatásokról, hangulatjavító intézkedésekrõl beszélt. A Hosz elnöke szólt a szakminisztérium és a Honvédszakszervezet között zajló aktuális egyeztetések állásáról, így a nyugdíj- és az illetményrendszerrel összefüggõ tárgyalásokról, a küszöbön álló személyi beszélgetések elõkészítésérõl, a Hjt. módosításairól, egyéb, a katonák érdekeit szolgáló szakszervezeti erõfeszítésekrõl, valamint röviden áttekintette a Hosz, illetve az Egység 2002 Kft. legvonzóbb szolgáltatásait is. 

A fórum ezt követõen dr. Hortobágyi Tibor elõadásával folytatódott. A Hosz jogi ügyvivõje elõször a Hjt. egyes módosításairól, így többek között a felmentési idõ hosszának megváltozásáról, majd a szervezeti korszerûsítéssel együttjáró személyi beszélgetések lebonyolítási rendjérõl tájékoztatott. Mivel Gyõrött - a haderõreform következtében - hamarosan megszûnik az alakulat, így mindenkivel személyi beszélgetést kell lefolytatni - hangsúlyozta a szakszervezet jogi ügyvivõje.

Az aktuális tájékoztatón - ezt követõen - a megjelent katonák kérdéseire válaszoltak a szakszervezeti tisztségviselõk. A gyõri egyenruhások - többek között - a szolgálati nyugdíjba vonulás lehetõségeirõl, a szerzõdéses katonák járandóságairól és juttatásairól, a különös méltánylást érdemlõ egyéni érdekek figyelembe vételérõl tettek fel kérdéseket.

A fórum során a Honvédszakszervezet törekvéseirõl, a katonák érdekében tett legfontosabb erõfeszítéseirõl is érdeklõdtek a gyõri egyenruhások. A tájékoztató végén elhangzott az is, hogy tovább folytatódik az Arrabona dandárnál a Hosz tájékoztató-sorozata, január 30-án Kovács Mária a szolgálati nyugdíj kiszámításáról és a nyugdíjba vonulás lehetõségeirõl, míg február 1-jén dr. Hortobágyi Tibor egyéb jogi kérdésekkel kapcsolatban tartott elõadást, illetve konzultációt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.