2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti fórum Győrött

Hosz  |  2007. 02. 01., 08:38

Tovább folytatódott a Honvédszakszervezet aktuális tájékoztatóinak sorozata. Gyõrött, a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétadandár bázisán – január 25-én - mintegy kétszáz hivatásos és szerzõdéses katona volt kíváncsi a Hosz tisztségviselõi által tartott fórumra.

Az aktuális tájékoztató elõtt Varga László mérnök dandártábornok fogadta Mészáros Gézát, a Hosz elnökét, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkárt, dr. Hortobágyi Tibor jogi-, Szita Róbert kommunikációs ügyvivõt, valamint Jáger Tibort, megbízott nyugat-magyarországi területi ügyvivõt. A helyi alapszervezeti vezetõ, Andor Tamás jelenlétében lezajlott eszmecserén a dandárparancsnok és a szakszervezet elnöke áttekintette a hivatásos- és szerzõdéses katonákat leginkább érintõ aktualitásokat, illetve a legfontosabb, a Magyar Honvédség, valamint a gyõri alakulat elõtt álló szervezeti és egyéb feladatokat.

Ezt követõen a dandárparancsnok röviden bemutatta a gyõri csapattörténeti múzeumot, majd megnyitotta a Hosz aktuális tájékoztatóját és bemutatta a katona-állománynak Mészáros Géza elnököt.

A mintegy kétszáz katona elõtt lebonyolított szakszervezeti fórum elején Mészáros Géza a szakszervezet által elért év végi többlet-juttatásokról, hangulatjavító intézkedésekrõl beszélt. A Hosz elnöke szólt a szakminisztérium és a Honvédszakszervezet között zajló aktuális egyeztetések állásáról, így a nyugdíj- és az illetményrendszerrel összefüggõ tárgyalásokról, a küszöbön álló személyi beszélgetések elõkészítésérõl, a Hjt. módosításairól, egyéb, a katonák érdekeit szolgáló szakszervezeti erõfeszítésekrõl, valamint röviden áttekintette a Hosz, illetve az Egység 2002 Kft. legvonzóbb szolgáltatásait is. 

A fórum ezt követõen dr. Hortobágyi Tibor elõadásával folytatódott. A Hosz jogi ügyvivõje elõször a Hjt. egyes módosításairól, így többek között a felmentési idõ hosszának megváltozásáról, majd a szervezeti korszerûsítéssel együttjáró személyi beszélgetések lebonyolítási rendjérõl tájékoztatott. Mivel Gyõrött - a haderõreform következtében - hamarosan megszûnik az alakulat, így mindenkivel személyi beszélgetést kell lefolytatni - hangsúlyozta a szakszervezet jogi ügyvivõje.

Az aktuális tájékoztatón - ezt követõen - a megjelent katonák kérdéseire válaszoltak a szakszervezeti tisztségviselõk. A gyõri egyenruhások - többek között - a szolgálati nyugdíjba vonulás lehetõségeirõl, a szerzõdéses katonák járandóságairól és juttatásairól, a különös méltánylást érdemlõ egyéni érdekek figyelembe vételérõl tettek fel kérdéseket.

A fórum során a Honvédszakszervezet törekvéseirõl, a katonák érdekében tett legfontosabb erõfeszítéseirõl is érdeklõdtek a gyõri egyenruhások. A tájékoztató végén elhangzott az is, hogy tovább folytatódik az Arrabona dandárnál a Hosz tájékoztató-sorozata, január 30-án Kovács Mária a szolgálati nyugdíj kiszámításáról és a nyugdíjba vonulás lehetõségeirõl, míg február 1-jén dr. Hortobágyi Tibor egyéb jogi kérdésekkel kapcsolatban tartott elõadást, illetve konzultációt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.