2024. 06. 25. kedd
Vilmos
: 395 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Parlamentben jártak...

Hosz  |  2007. 02. 01., 08:39

Küldöttértekezlet a katonanőknél A Honvédszakszervezet katonanõi szekciójának régen dédelgetett álma vált valóra december 20-án. Hornyák Erika szekcióelnök vezetésével ugyanis harmincnyolcan hivatalosan is ellátogathattak a Parlamentbe. A katonanõket Keleti György, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke fogadta.

Homola Csaba ny. dandártábornok, az Országgyûlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának szakértõje  fogadta a harmincnyolc fõs látogató csoportot, aki lehetõvé tette, hogy a résztvevõk találkozzanak Keleti György alelnökkel. Ezzel a Hornyák Erika által vezetett nõi szekció dédelgetett vágya vált valóra, Szincsák Gyula alelnök segítségével. Délelõtt megkezdõdött a beszélgetés, melyen Keleti György alelnök tájékoztatta hallgatóságát az  Országgyûlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottság munkájáról. A jelenlevõ hölgyek kérdéseiket feltették az alelnöknek, aki készségesen válaszolt azokra. A beszélgetést követõen parlamenti sétára invitálták a jelenlevõket. A Hosz Nõi Szekciója ajándékkal kedveskedett a vendéglátóknak.

Az épület megtekintése a fõlépcsõvel kezdõdött, majd a Szent korona megtekintésével folytatódott. Megtekintették a társalgót, az alsó-; és felsõház üléstermét, idegenvezetõjük Bartus Gábor fõtörzsõrmester koronaõr volt, aki anekdotákkal és érdekes történetekkel színesítette a sétát.

A program - ezt követõen - az MH ÖLTP Zách utcai objektumában folytatódott. A finom ebéd után a küldött-közgyûlést Szincsák Gyula köszöntötte. A Hosz alelnöke - többek között - az aktuális szakszervezeti törekvésekrõl, valamint a folyamatban lévõ egyeztetésekrõl és a Hosz által képviselt ügyekrõl tájékoztatta a katonanõi szekció küldötteit.

A küldött-közgyûlés alkalmat adott arra is, hogy prof. dr. Bolgár Judit ny. ezredes részletesen is beszámoljon a ZMNE által lefolytatott szociológiai felmérés tapasztalatairól. Az elõadó - egyebek mellett - szólt arról, hogy a katonanõk milyen beosztásokban teljesítenek szolgálatot, milyen a motiváltságuk, illetve, hogy milyen arányban vannak jelen a Magyar Honvédségben. Az érdekes elõadáson a nyugállományú tagozat képviselõi is megjelentek.

Lapunk Hornyák Erika szekcióelnöktõl azt is megtudta, hogy 2007-ben a katonanõi szekció több katonai szervezetnél is arról fog tájékozódni, hogy milyen a katonanõk helyzete, milyen szolgálati-, élet- és munkakörülmények között töltik mindennapjaikat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az esős tavasz után végre itt a nyár, vele együtt a vakáció és a várva várt nyaralások időszaka is. Ha külföldi kikapcsolódásra vágyunk, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 130 városba juthatunk el átszállás nélkül.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.