2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Parlamentben jártak...

Hosz  |  2007. 02. 01., 08:39

Küldöttértekezlet a katonanőknél A Honvédszakszervezet katonanõi szekciójának régen dédelgetett álma vált valóra december 20-án. Hornyák Erika szekcióelnök vezetésével ugyanis harmincnyolcan hivatalosan is ellátogathattak a Parlamentbe. A katonanõket Keleti György, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke fogadta.

Homola Csaba ny. dandártábornok, az Országgyûlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának szakértõje  fogadta a harmincnyolc fõs látogató csoportot, aki lehetõvé tette, hogy a résztvevõk találkozzanak Keleti György alelnökkel. Ezzel a Hornyák Erika által vezetett nõi szekció dédelgetett vágya vált valóra, Szincsák Gyula alelnök segítségével. Délelõtt megkezdõdött a beszélgetés, melyen Keleti György alelnök tájékoztatta hallgatóságát az  Országgyûlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottság munkájáról. A jelenlevõ hölgyek kérdéseiket feltették az alelnöknek, aki készségesen válaszolt azokra. A beszélgetést követõen parlamenti sétára invitálták a jelenlevõket. A Hosz Nõi Szekciója ajándékkal kedveskedett a vendéglátóknak.

Az épület megtekintése a fõlépcsõvel kezdõdött, majd a Szent korona megtekintésével folytatódott. Megtekintették a társalgót, az alsó-; és felsõház üléstermét, idegenvezetõjük Bartus Gábor fõtörzsõrmester koronaõr volt, aki anekdotákkal és érdekes történetekkel színesítette a sétát.

A program - ezt követõen - az MH ÖLTP Zách utcai objektumában folytatódott. A finom ebéd után a küldött-közgyûlést Szincsák Gyula köszöntötte. A Hosz alelnöke - többek között - az aktuális szakszervezeti törekvésekrõl, valamint a folyamatban lévõ egyeztetésekrõl és a Hosz által képviselt ügyekrõl tájékoztatta a katonanõi szekció küldötteit.

A küldött-közgyûlés alkalmat adott arra is, hogy prof. dr. Bolgár Judit ny. ezredes részletesen is beszámoljon a ZMNE által lefolytatott szociológiai felmérés tapasztalatairól. Az elõadó - egyebek mellett - szólt arról, hogy a katonanõk milyen beosztásokban teljesítenek szolgálatot, milyen a motiváltságuk, illetve, hogy milyen arányban vannak jelen a Magyar Honvédségben. Az érdekes elõadáson a nyugállományú tagozat képviselõi is megjelentek.

Lapunk Hornyák Erika szekcióelnöktõl azt is megtudta, hogy 2007-ben a katonanõi szekció több katonai szervezetnél is arról fog tájékozódni, hogy milyen a katonanõk helyzete, milyen szolgálati-, élet- és munkakörülmények között töltik mindennapjaikat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.