2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Parlamentben jártak...

Hosz  |  2007. 02. 01., 08:39

Küldöttértekezlet a katonanőknél A Honvédszakszervezet katonanõi szekciójának régen dédelgetett álma vált valóra december 20-án. Hornyák Erika szekcióelnök vezetésével ugyanis harmincnyolcan hivatalosan is ellátogathattak a Parlamentbe. A katonanõket Keleti György, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke fogadta.

Homola Csaba ny. dandártábornok, az Országgyûlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának szakértõje  fogadta a harmincnyolc fõs látogató csoportot, aki lehetõvé tette, hogy a résztvevõk találkozzanak Keleti György alelnökkel. Ezzel a Hornyák Erika által vezetett nõi szekció dédelgetett vágya vált valóra, Szincsák Gyula alelnök segítségével. Délelõtt megkezdõdött a beszélgetés, melyen Keleti György alelnök tájékoztatta hallgatóságát az  Országgyûlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottság munkájáról. A jelenlevõ hölgyek kérdéseiket feltették az alelnöknek, aki készségesen válaszolt azokra. A beszélgetést követõen parlamenti sétára invitálták a jelenlevõket. A Hosz Nõi Szekciója ajándékkal kedveskedett a vendéglátóknak.

Az épület megtekintése a fõlépcsõvel kezdõdött, majd a Szent korona megtekintésével folytatódott. Megtekintették a társalgót, az alsó-; és felsõház üléstermét, idegenvezetõjük Bartus Gábor fõtörzsõrmester koronaõr volt, aki anekdotákkal és érdekes történetekkel színesítette a sétát.

A program - ezt követõen - az MH ÖLTP Zách utcai objektumában folytatódott. A finom ebéd után a küldött-közgyûlést Szincsák Gyula köszöntötte. A Hosz alelnöke - többek között - az aktuális szakszervezeti törekvésekrõl, valamint a folyamatban lévõ egyeztetésekrõl és a Hosz által képviselt ügyekrõl tájékoztatta a katonanõi szekció küldötteit.

A küldött-közgyûlés alkalmat adott arra is, hogy prof. dr. Bolgár Judit ny. ezredes részletesen is beszámoljon a ZMNE által lefolytatott szociológiai felmérés tapasztalatairól. Az elõadó - egyebek mellett - szólt arról, hogy a katonanõk milyen beosztásokban teljesítenek szolgálatot, milyen a motiváltságuk, illetve, hogy milyen arányban vannak jelen a Magyar Honvédségben. Az érdekes elõadáson a nyugállományú tagozat képviselõi is megjelentek.

Lapunk Hornyák Erika szekcióelnöktõl azt is megtudta, hogy 2007-ben a katonanõi szekció több katonai szervezetnél is arról fog tájékozódni, hogy milyen a katonanõk helyzete, milyen szolgálati-, élet- és munkakörülmények között töltik mindennapjaikat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.