2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Parlamentben jártak...

Hosz  |  2007. 02. 01., 08:39

Küldöttértekezlet a katonanőknél A Honvédszakszervezet katonanõi szekciójának régen dédelgetett álma vált valóra december 20-án. Hornyák Erika szekcióelnök vezetésével ugyanis harmincnyolcan hivatalosan is ellátogathattak a Parlamentbe. A katonanõket Keleti György, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke fogadta.

Homola Csaba ny. dandártábornok, az Országgyûlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának szakértõje  fogadta a harmincnyolc fõs látogató csoportot, aki lehetõvé tette, hogy a résztvevõk találkozzanak Keleti György alelnökkel. Ezzel a Hornyák Erika által vezetett nõi szekció dédelgetett vágya vált valóra, Szincsák Gyula alelnök segítségével. Délelõtt megkezdõdött a beszélgetés, melyen Keleti György alelnök tájékoztatta hallgatóságát az  Országgyûlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottság munkájáról. A jelenlevõ hölgyek kérdéseiket feltették az alelnöknek, aki készségesen válaszolt azokra. A beszélgetést követõen parlamenti sétára invitálták a jelenlevõket. A Hosz Nõi Szekciója ajándékkal kedveskedett a vendéglátóknak.

Az épület megtekintése a fõlépcsõvel kezdõdött, majd a Szent korona megtekintésével folytatódott. Megtekintették a társalgót, az alsó-; és felsõház üléstermét, idegenvezetõjük Bartus Gábor fõtörzsõrmester koronaõr volt, aki anekdotákkal és érdekes történetekkel színesítette a sétát.

A program - ezt követõen - az MH ÖLTP Zách utcai objektumában folytatódott. A finom ebéd után a küldött-közgyûlést Szincsák Gyula köszöntötte. A Hosz alelnöke - többek között - az aktuális szakszervezeti törekvésekrõl, valamint a folyamatban lévõ egyeztetésekrõl és a Hosz által képviselt ügyekrõl tájékoztatta a katonanõi szekció küldötteit.

A küldött-közgyûlés alkalmat adott arra is, hogy prof. dr. Bolgár Judit ny. ezredes részletesen is beszámoljon a ZMNE által lefolytatott szociológiai felmérés tapasztalatairól. Az elõadó - egyebek mellett - szólt arról, hogy a katonanõk milyen beosztásokban teljesítenek szolgálatot, milyen a motiváltságuk, illetve, hogy milyen arányban vannak jelen a Magyar Honvédségben. Az érdekes elõadáson a nyugállományú tagozat képviselõi is megjelentek.

Lapunk Hornyák Erika szekcióelnöktõl azt is megtudta, hogy 2007-ben a katonanõi szekció több katonai szervezetnél is arról fog tájékozódni, hogy milyen a katonanõk helyzete, milyen szolgálati-, élet- és munkakörülmények között töltik mindennapjaikat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.