2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató Veszprémben

Hosz  |  2007. 02. 01., 08:45

Január 22-én a Honvédszakszervezet tisztségviselõi tartottak fórumot az MH 1. Logisztikai és Támogató Zászlóalj és a Légtérellenõrzõ Ezred katonái részére. Az eseményt megelõzõen Mészáros Géza elnök ellátogatott a fent említett katonai szervezetek parancsnokaihoz – Futó László ezredeshez és Szûcs Pál mérnök ezredeshez -, akiket tájékoztatott az aktuális személyügyi döntésekrõl és tájékozódott a szervezeti változásokról is.

A tájékoztatót Szentiványi Balázs, a helyi alapszervezet vezetõje nyitotta meg. Üdvözlõ szavait követõen - a mintegy nyolcvan résztvevõ elõtt - dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ röviden ismertette a Hjt. egyes változásait, így beszélt a felmentési idõ és a próbaidõ változásairól is. A szót Kovács Mária ny. alezredes vette át, aki a nyugdíjakról, szolgálati idõkrõl, nyugdíjmegállapításról tájékoztatta az egybegyûlteket. Tájékoztatóját követõen mintegy három órán keresztül válaszolt az egyénileg feltett kérdésekre és számolta ki az érdeklõdõk nyugdíját. Ezt követõen Mészáros Géza Hosz elnök adott tájékoztatást a szakszervezet eddigi munkáiról, eredményeirõl és a folyamatban lévõ tárgyalásokról, mint például az illetmények emelésének lehetõségérõl. A kihelyezett tájékoztató utolsó elõadója Jáger Tibor megbízott területi ügyvivõ volt. Mondanivalójában szerepelt többek között az önkéntes- és a magánnyugdíjpénztár által kínált lehetõségek, illetve a honvédséget elhagyók és nyugállományba helyezettek további pénztári lehetõségei is.

A fórum végén minden elõadó készségesen válaszolt a feltett kérdésekre. Legtöbben a nyugdíjazásról, rekonverzióról, és az áthelyezésekrõl kérdezték Szincsák Gyula Hosz alelnököt, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõt és Kovács Mária szakértõt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.