2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató Veszprémben

Hosz  |  2007. 02. 01., 08:45

Január 22-én a Honvédszakszervezet tisztségviselõi tartottak fórumot az MH 1. Logisztikai és Támogató Zászlóalj és a Légtérellenõrzõ Ezred katonái részére. Az eseményt megelõzõen Mészáros Géza elnök ellátogatott a fent említett katonai szervezetek parancsnokaihoz – Futó László ezredeshez és Szûcs Pál mérnök ezredeshez -, akiket tájékoztatott az aktuális személyügyi döntésekrõl és tájékozódott a szervezeti változásokról is.

A tájékoztatót Szentiványi Balázs, a helyi alapszervezet vezetõje nyitotta meg. Üdvözlõ szavait követõen - a mintegy nyolcvan résztvevõ elõtt - dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ röviden ismertette a Hjt. egyes változásait, így beszélt a felmentési idõ és a próbaidõ változásairól is. A szót Kovács Mária ny. alezredes vette át, aki a nyugdíjakról, szolgálati idõkrõl, nyugdíjmegállapításról tájékoztatta az egybegyûlteket. Tájékoztatóját követõen mintegy három órán keresztül válaszolt az egyénileg feltett kérdésekre és számolta ki az érdeklõdõk nyugdíját. Ezt követõen Mészáros Géza Hosz elnök adott tájékoztatást a szakszervezet eddigi munkáiról, eredményeirõl és a folyamatban lévõ tárgyalásokról, mint például az illetmények emelésének lehetõségérõl. A kihelyezett tájékoztató utolsó elõadója Jáger Tibor megbízott területi ügyvivõ volt. Mondanivalójában szerepelt többek között az önkéntes- és a magánnyugdíjpénztár által kínált lehetõségek, illetve a honvédséget elhagyók és nyugállományba helyezettek további pénztári lehetõségei is.

A fórum végén minden elõadó készségesen válaszolt a feltett kérdésekre. Legtöbben a nyugdíjazásról, rekonverzióról, és az áthelyezésekrõl kérdezték Szincsák Gyula Hosz alelnököt, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõt és Kovács Mária szakértõt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.