2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató Veszprémben

Hosz  |  2007. 02. 01., 08:45

Január 22-én a Honvédszakszervezet tisztségviselõi tartottak fórumot az MH 1. Logisztikai és Támogató Zászlóalj és a Légtérellenõrzõ Ezred katonái részére. Az eseményt megelõzõen Mészáros Géza elnök ellátogatott a fent említett katonai szervezetek parancsnokaihoz – Futó László ezredeshez és Szûcs Pál mérnök ezredeshez -, akiket tájékoztatott az aktuális személyügyi döntésekrõl és tájékozódott a szervezeti változásokról is.

A tájékoztatót Szentiványi Balázs, a helyi alapszervezet vezetõje nyitotta meg. Üdvözlõ szavait követõen - a mintegy nyolcvan résztvevõ elõtt - dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ röviden ismertette a Hjt. egyes változásait, így beszélt a felmentési idõ és a próbaidõ változásairól is. A szót Kovács Mária ny. alezredes vette át, aki a nyugdíjakról, szolgálati idõkrõl, nyugdíjmegállapításról tájékoztatta az egybegyûlteket. Tájékoztatóját követõen mintegy három órán keresztül válaszolt az egyénileg feltett kérdésekre és számolta ki az érdeklõdõk nyugdíját. Ezt követõen Mészáros Géza Hosz elnök adott tájékoztatást a szakszervezet eddigi munkáiról, eredményeirõl és a folyamatban lévõ tárgyalásokról, mint például az illetmények emelésének lehetõségérõl. A kihelyezett tájékoztató utolsó elõadója Jáger Tibor megbízott területi ügyvivõ volt. Mondanivalójában szerepelt többek között az önkéntes- és a magánnyugdíjpénztár által kínált lehetõségek, illetve a honvédséget elhagyók és nyugállományba helyezettek további pénztári lehetõségei is.

A fórum végén minden elõadó készségesen válaszolt a feltett kérdésekre. Legtöbben a nyugdíjazásról, rekonverzióról, és az áthelyezésekrõl kérdezték Szincsák Gyula Hosz alelnököt, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõt és Kovács Mária szakértõt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.