2024. 04. 19. péntek
Emma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú Híradó

Hosz  |  2007. 02. 01., 08:51

Tagozatunk elnöksége 2007. január 9-én tartotta elsõ ülését. Ülésünk napirendjén a 2006. évet értékelõ és a 2007-es év feladatait meghatározó témák szerepeltek.

Az elnökség megvitatta a tervezeteket, és módosításokkal kiegészítve megküldte az alapszervezeteknek, illetve csoportoknak azzal a céllal, hogy a januári üléseken ismerjék meg a dokumentumok tartalmát és alakítsák ki a csoport véleményét a különbözõ kérdésekben, amit majd a 2007. február 8-ra tervezett választmányi ülésünkön fognak képviselni.

A beszámoló, a munkaterv és költségvetés vonatkozásában az elnökségben nem volt nagy vita, azonban a szervezeti struktúra, illetve a szervezeti élet fejlesztésének kérdése élénk eszmecserét váltott ki. Reméljük ugyanez a helyzet alakult ki a csoportok, alapszervezetek gyûlésein is, és ezáltal megfelelõen kiértékelt vélemény birtokában jönnek a választmányi tagok a következõ választmányi ülésünkre.

Tájékoztatom a Tisztelt Tagságot, hogy január 18-án Mészáros Géza Hosz elnökkel látogatást tettünk Palásti Ferenc dandártábornoknál, a HM Személyzeti Fõosztály fõosztályvezetõjénél. Mészáros Géza elnök  több, az aktív állományt érintõ kérdésben tárgyalt a fõosztályvezetõvel. Én a bemutatkozáson túl röviden vázoltam a Tagozat 2007. évi elképzeléseit és kértem az élõ kapcsolat kialakításának lehetõségét. Palásti dandártábornok felajánlotta, hogy vegyük fel a kapcsolatot a területi Hadkiegészítõ Parancsnokságok parancsnokaival és kössünk együttmûködési megállapodást munkánk hatékonyságának növelése érdekében. A tábornok úr javaslatát természetesen elfogadtuk és a szükséges kezdeményezéseket megtettük.

Szoboszlai Endre nyá. mérnök ezredes

tagozatelnök

Halottaink 2006. II. félév

Antal István          nyá. õrnagy               57. évében           Balatonfüzfõ

Lehel József          nyá. õrnagy               89. évében           Bp. Hadkieg.

Turóczi István       õrnagy                       70. évében           Gyõr

Tapaszti Sándor   nyá. törzszászlós       76. évében           Kaposvár

Gyenes Istvánné  pártoló tag                 77. évében           Miskolc

Kovács Gyula        nyá. alezredes           76. évében           Miskolc

Kristóf Lajos         nyá. alezredes           76. évében           Miskolc

Vanek Béla           pártoló tag                 74. évében           Miskolc

Bertalan Vendelné    pártoló tag             86. évében           Nagyatád

Zárai József          nyá. fõtörzsõrmester  75. évében           Nagykanizsa

Fazekas István     nyá. õrnagy                78. évében           Nyíregyháza

Krausz József       nyá. alezredes            74. évében           Tata

Varga Sándor       nyá. fõhadnagy           69. évében           Tata

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.