2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú Híradó

Hosz  |  2007. 02. 01., 08:51

Tagozatunk elnöksége 2007. január 9-én tartotta elsõ ülését. Ülésünk napirendjén a 2006. évet értékelõ és a 2007-es év feladatait meghatározó témák szerepeltek.

Az elnökség megvitatta a tervezeteket, és módosításokkal kiegészítve megküldte az alapszervezeteknek, illetve csoportoknak azzal a céllal, hogy a januári üléseken ismerjék meg a dokumentumok tartalmát és alakítsák ki a csoport véleményét a különbözõ kérdésekben, amit majd a 2007. február 8-ra tervezett választmányi ülésünkön fognak képviselni.

A beszámoló, a munkaterv és költségvetés vonatkozásában az elnökségben nem volt nagy vita, azonban a szervezeti struktúra, illetve a szervezeti élet fejlesztésének kérdése élénk eszmecserét váltott ki. Reméljük ugyanez a helyzet alakult ki a csoportok, alapszervezetek gyûlésein is, és ezáltal megfelelõen kiértékelt vélemény birtokában jönnek a választmányi tagok a következõ választmányi ülésünkre.

Tájékoztatom a Tisztelt Tagságot, hogy január 18-án Mészáros Géza Hosz elnökkel látogatást tettünk Palásti Ferenc dandártábornoknál, a HM Személyzeti Fõosztály fõosztályvezetõjénél. Mészáros Géza elnök  több, az aktív állományt érintõ kérdésben tárgyalt a fõosztályvezetõvel. Én a bemutatkozáson túl röviden vázoltam a Tagozat 2007. évi elképzeléseit és kértem az élõ kapcsolat kialakításának lehetõségét. Palásti dandártábornok felajánlotta, hogy vegyük fel a kapcsolatot a területi Hadkiegészítõ Parancsnokságok parancsnokaival és kössünk együttmûködési megállapodást munkánk hatékonyságának növelése érdekében. A tábornok úr javaslatát természetesen elfogadtuk és a szükséges kezdeményezéseket megtettük.

Szoboszlai Endre nyá. mérnök ezredes

tagozatelnök

Halottaink 2006. II. félév

Antal István          nyá. õrnagy               57. évében           Balatonfüzfõ

Lehel József          nyá. õrnagy               89. évében           Bp. Hadkieg.

Turóczi István       õrnagy                       70. évében           Gyõr

Tapaszti Sándor   nyá. törzszászlós       76. évében           Kaposvár

Gyenes Istvánné  pártoló tag                 77. évében           Miskolc

Kovács Gyula        nyá. alezredes           76. évében           Miskolc

Kristóf Lajos         nyá. alezredes           76. évében           Miskolc

Vanek Béla           pártoló tag                 74. évében           Miskolc

Bertalan Vendelné    pártoló tag             86. évében           Nagyatád

Zárai József          nyá. fõtörzsõrmester  75. évében           Nagykanizsa

Fazekas István     nyá. õrnagy                78. évében           Nyíregyháza

Krausz József       nyá. alezredes            74. évében           Tata

Varga Sándor       nyá. fõhadnagy           69. évében           Tata

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.