2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújítás a nyugállományúaknál

Hosz  |  2006. 12. 27., 09:22

Rendkívüli választmányi ülést tartottak – december 8-án – a nyugállományú választmány tagjai. A Hosz vezetõ tisztségviselõi jelenlétében megtartott rendezvényen - miután Kása László lemondott tagozat elnöki funkciójáról - a tagozat elnökségének tisztújítását tartották meg.

A Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár mellett megjelent több elnökségi tag és ügyvivõ részvételével lebonyolított rendezvényen Nagy Zoltán ellenõrzõ bizottsági elnök ismertette a szavazólapon szereplõ kérdést: Egyetért-e Ön azzal, hogy a Tagozat elnökségének tagjait, illetve póttagjait a választmány visszahívja? A 39 mandátummal rendelkezõ választmányi tag 7 ellenszavazattal visszahívta a Tagozat elnökségét.

Ezt követõen a jelölõ bizottság elnöke ismertette az új jelöltek névsorát. A Tagozat elnökének személyére több javaslat érkezett, ám a felkérést – hosszas procedúra és vita után – csupán Szoboszlai Endre fogadta el. Alelnöknek Pásztor Zsoltot, Pénzes Józsefet és Sörös Istvánt javasolták a küldöttek. A szavazások lebonyolítása után a szavazatszámláló bizottság elnöke hirdette ki a voksolás végeredményét, eszerint: A tagozat elnöke Szoboszlai Endre, alelnökei Pásztor Zsolt és Sörös István, elnökségi tagjai Bálint Zoltán, dr. Oláh Gábor, Rozgonyi Sándor és Tarr Ernõ, míg póttagjai Patinszky Lajos és Lorger Károly lettek.

Kirr Géza választmányi tag javaslatára még a régi elnökség fog a tagozat pénzügyi évérõl beszámoló jelentést készíteni. A rendezvény végén a Hosz elnöke a visszahívott elnökség munkáját köszönte meg, majd minden választmányi tagnak és résztvevõnek kellemes ünnepeket kívánt.

A Honvédszakszervezet Nyugállományú Tagozata december 19-i elnökségi ülésén - többek között - az elnökségi tagok reszortjainak elosztásáról, az elnöki teendõk átadás-átvételérõl, valamint a 2007-es esztendõ kiemelt feladatairól tárgyaltak. Az új összetételû tagozat elnökség rendezvényét Mészáros Géza Hosz elnök is megtisztelte jelenlétével.

Az elnökségi ülést vezetõ Szoboszlai Endrétõl  (képünkön jobbra) lapunk megtudta, hogy befejezõdött az elnöki átadás-átvétel, ezen kívül a gazdálkodást érintõ kérdések is terítékre kerültek. A tagozat elnöke elmondta még, hogy jó hangulatú, kötetlen munka zajlott, melynek során elvégezték a tagozat-elnökségi tagok közötti munkamegosztást, emellett azt is megtudtuk, hogy a kongresszusi felkészülést segítõ csoportok élére dr. Oláh Gábort és Csetényi Lászlót kérték fel. Az elnökségi ülésen elhangzott, hogy a hátrányos szociális körülmények között élõ idõs kollégák megsegítésére - a karácsonyi ünnepek alkalmából, a Katonákért Alapítvány jóvoltából - 11 rászorult összesen 200.000 forint értékû utalványt vehetett át.

A következõ elnökségi ülést január 9-én tartja a tagozat, ekkor kezdik majd meg a felkészülést a rendkívüli, személyi kérdéseket is érintõ - februárban rendezendõ - honvédszakszervezeti választmányi ülésre is.            

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.