2024. 03. 01. péntek
Albin
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújítás a nyugállományúaknál

Hosz  |  2006. 12. 27., 09:22

Rendkívüli választmányi ülést tartottak – december 8-án – a nyugállományú választmány tagjai. A Hosz vezetõ tisztségviselõi jelenlétében megtartott rendezvényen - miután Kása László lemondott tagozat elnöki funkciójáról - a tagozat elnökségének tisztújítását tartották meg.

A Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár mellett megjelent több elnökségi tag és ügyvivõ részvételével lebonyolított rendezvényen Nagy Zoltán ellenõrzõ bizottsági elnök ismertette a szavazólapon szereplõ kérdést: Egyetért-e Ön azzal, hogy a Tagozat elnökségének tagjait, illetve póttagjait a választmány visszahívja? A 39 mandátummal rendelkezõ választmányi tag 7 ellenszavazattal visszahívta a Tagozat elnökségét.

Ezt követõen a jelölõ bizottság elnöke ismertette az új jelöltek névsorát. A Tagozat elnökének személyére több javaslat érkezett, ám a felkérést – hosszas procedúra és vita után – csupán Szoboszlai Endre fogadta el. Alelnöknek Pásztor Zsoltot, Pénzes Józsefet és Sörös Istvánt javasolták a küldöttek. A szavazások lebonyolítása után a szavazatszámláló bizottság elnöke hirdette ki a voksolás végeredményét, eszerint: A tagozat elnöke Szoboszlai Endre, alelnökei Pásztor Zsolt és Sörös István, elnökségi tagjai Bálint Zoltán, dr. Oláh Gábor, Rozgonyi Sándor és Tarr Ernõ, míg póttagjai Patinszky Lajos és Lorger Károly lettek.

Kirr Géza választmányi tag javaslatára még a régi elnökség fog a tagozat pénzügyi évérõl beszámoló jelentést készíteni. A rendezvény végén a Hosz elnöke a visszahívott elnökség munkáját köszönte meg, majd minden választmányi tagnak és résztvevõnek kellemes ünnepeket kívánt.

A Honvédszakszervezet Nyugállományú Tagozata december 19-i elnökségi ülésén - többek között - az elnökségi tagok reszortjainak elosztásáról, az elnöki teendõk átadás-átvételérõl, valamint a 2007-es esztendõ kiemelt feladatairól tárgyaltak. Az új összetételû tagozat elnökség rendezvényét Mészáros Géza Hosz elnök is megtisztelte jelenlétével.

Az elnökségi ülést vezetõ Szoboszlai Endrétõl  (képünkön jobbra) lapunk megtudta, hogy befejezõdött az elnöki átadás-átvétel, ezen kívül a gazdálkodást érintõ kérdések is terítékre kerültek. A tagozat elnöke elmondta még, hogy jó hangulatú, kötetlen munka zajlott, melynek során elvégezték a tagozat-elnökségi tagok közötti munkamegosztást, emellett azt is megtudtuk, hogy a kongresszusi felkészülést segítõ csoportok élére dr. Oláh Gábort és Csetényi Lászlót kérték fel. Az elnökségi ülésen elhangzott, hogy a hátrányos szociális körülmények között élõ idõs kollégák megsegítésére - a karácsonyi ünnepek alkalmából, a Katonákért Alapítvány jóvoltából - 11 rászorult összesen 200.000 forint értékû utalványt vehetett át.

A következõ elnökségi ülést január 9-én tartja a tagozat, ekkor kezdik majd meg a felkészülést a rendkívüli, személyi kérdéseket is érintõ - februárban rendezendõ - honvédszakszervezeti választmányi ülésre is.            

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.