2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Látogatás Nagykanizsán

Hosz  |  2007. 05. 30., 13:27

2007. április 23-án a Hosz Nyugállományú Tagozatának elnöke, Szoboszlai Endre nyá. mk. ezredes a helyi nyugállományú csoport meghívására látogatást tett Nagykanizsán. Baráti beszélgetés közepette, szakszervezeti délután keretén belül megtárgyalták a nyugállományú katonákat érintõ aktuális kérdéseket.

Az eseményre a csoportnak otthont adó Honvédkaszinóban került sor.

A rendezvény bevezetéseként Tarr Ernõ nyá. alezredes, a csoport vezetõje áttekintést adott a csoport tevékenységérõl megalakulásától napjainkig. Elmondta: a csoport 1999. január 15-én alakult meg mintegy 25 fõvel. Az elsõ években a létszám fokozatosan emelkedett, elérte 80 fõt, majd a kilépések és elhalálozások következtében 60-65 fõ körül alakult. Jelenleg a csoport 37 fõbõl áll, ennek legfõbb oka, hogy a megalakulástól eltelt idõszak alatt 19 fõ örökre eltávozott közülünk. Ez intõ példa a csoport elõtt, meg kellene találni a létszámbõvítés lehetõségeit. Továbbiakban bemutatta a teljesség igénye nélkül a csoport tevékenységét.

Ezután a szót a Tagozat elnöke vette át. Üdvözlõ szavai után beszédében hangsúlyozta: a Tagozat vezetése továbbra is fõ feladatának a nyugállományú katonák érdekvédelmének biztosítását tekinti. Példákon keresztül bizonyította, hogy e feladatnak a Nyugállományú Tagozat hogyan tett eleget és mit kíván a jövõben tenni.

Ez évben a munkavégzés a Hosz soron következõ kongresszusára való felkészülés jegyében történik. Jó volna, ha a csoportok idõben, a nyár közepéig eljuttatnák észrevételeiket, javaslataikat a Tagozat vezetéséhez, hogy az év elején létrehozott munkacsoportok idõben fel tudják dolgozni, azokat a kongresszus elé terjesztendõ okmányokban érvényesíteni is tudják.

Az elnöki tájékoztató után kérdések következtek a tagság rézérõl. Szinte érintették az érdekvédelem minden területét, a nyugdíjakkal kapcsolatos problémákat, a kegyeleti kérdéseket, a kitüntetések viselésének lehetõségeit, az egyszeri soron kívüli elõléptetéssel kapcsolatos észrevételeket, a pártoló tagsági viszony körül kialakult anomáliákat.

Megállapítható, hogy a feltett kérdésekbõl erõsen az eddig elért eredményeink, kiharcolt járandóságaink iránti aggodalom és féltés csengett ki.

Az elnök a kérdésekre igyekezett megnyugtató válaszokat adni, s hogy miként sikerült ez, erre majd a további életünk alakulása ad választ.

A rendezvény fehér asztalnál borosgazdáink által termelt borok kóstolgatása közben jó hangulatú baráti beszélgetésekkel ért véget, melyeknek során felelevenedtek a régmúlt katonai élmények és történetek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.