2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Látogatás Nagykanizsán

Hosz  |  2007. 05. 30., 13:27

2007. április 23-án a Hosz Nyugállományú Tagozatának elnöke, Szoboszlai Endre nyá. mk. ezredes a helyi nyugállományú csoport meghívására látogatást tett Nagykanizsán. Baráti beszélgetés közepette, szakszervezeti délután keretén belül megtárgyalták a nyugállományú katonákat érintõ aktuális kérdéseket.

Az eseményre a csoportnak otthont adó Honvédkaszinóban került sor.

A rendezvény bevezetéseként Tarr Ernõ nyá. alezredes, a csoport vezetõje áttekintést adott a csoport tevékenységérõl megalakulásától napjainkig. Elmondta: a csoport 1999. január 15-én alakult meg mintegy 25 fõvel. Az elsõ években a létszám fokozatosan emelkedett, elérte 80 fõt, majd a kilépések és elhalálozások következtében 60-65 fõ körül alakult. Jelenleg a csoport 37 fõbõl áll, ennek legfõbb oka, hogy a megalakulástól eltelt idõszak alatt 19 fõ örökre eltávozott közülünk. Ez intõ példa a csoport elõtt, meg kellene találni a létszámbõvítés lehetõségeit. Továbbiakban bemutatta a teljesség igénye nélkül a csoport tevékenységét.

Ezután a szót a Tagozat elnöke vette át. Üdvözlõ szavai után beszédében hangsúlyozta: a Tagozat vezetése továbbra is fõ feladatának a nyugállományú katonák érdekvédelmének biztosítását tekinti. Példákon keresztül bizonyította, hogy e feladatnak a Nyugállományú Tagozat hogyan tett eleget és mit kíván a jövõben tenni.

Ez évben a munkavégzés a Hosz soron következõ kongresszusára való felkészülés jegyében történik. Jó volna, ha a csoportok idõben, a nyár közepéig eljuttatnák észrevételeiket, javaslataikat a Tagozat vezetéséhez, hogy az év elején létrehozott munkacsoportok idõben fel tudják dolgozni, azokat a kongresszus elé terjesztendõ okmányokban érvényesíteni is tudják.

Az elnöki tájékoztató után kérdések következtek a tagság rézérõl. Szinte érintették az érdekvédelem minden területét, a nyugdíjakkal kapcsolatos problémákat, a kegyeleti kérdéseket, a kitüntetések viselésének lehetõségeit, az egyszeri soron kívüli elõléptetéssel kapcsolatos észrevételeket, a pártoló tagsági viszony körül kialakult anomáliákat.

Megállapítható, hogy a feltett kérdésekbõl erõsen az eddig elért eredményeink, kiharcolt járandóságaink iránti aggodalom és féltés csengett ki.

Az elnök a kérdésekre igyekezett megnyugtató válaszokat adni, s hogy miként sikerült ez, erre majd a további életünk alakulása ad választ.

A rendezvény fehér asztalnál borosgazdáink által termelt borok kóstolgatása közben jó hangulatú baráti beszélgetésekkel ért véget, melyeknek során felelevenedtek a régmúlt katonai élmények és történetek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.