2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Látogatás Nagykanizsán

Hosz  |  2007. 05. 30., 13:27

2007. április 23-án a Hosz Nyugállományú Tagozatának elnöke, Szoboszlai Endre nyá. mk. ezredes a helyi nyugállományú csoport meghívására látogatást tett Nagykanizsán. Baráti beszélgetés közepette, szakszervezeti délután keretén belül megtárgyalták a nyugállományú katonákat érintõ aktuális kérdéseket.

Az eseményre a csoportnak otthont adó Honvédkaszinóban került sor.

A rendezvény bevezetéseként Tarr Ernõ nyá. alezredes, a csoport vezetõje áttekintést adott a csoport tevékenységérõl megalakulásától napjainkig. Elmondta: a csoport 1999. január 15-én alakult meg mintegy 25 fõvel. Az elsõ években a létszám fokozatosan emelkedett, elérte 80 fõt, majd a kilépések és elhalálozások következtében 60-65 fõ körül alakult. Jelenleg a csoport 37 fõbõl áll, ennek legfõbb oka, hogy a megalakulástól eltelt idõszak alatt 19 fõ örökre eltávozott közülünk. Ez intõ példa a csoport elõtt, meg kellene találni a létszámbõvítés lehetõségeit. Továbbiakban bemutatta a teljesség igénye nélkül a csoport tevékenységét.

Ezután a szót a Tagozat elnöke vette át. Üdvözlõ szavai után beszédében hangsúlyozta: a Tagozat vezetése továbbra is fõ feladatának a nyugállományú katonák érdekvédelmének biztosítását tekinti. Példákon keresztül bizonyította, hogy e feladatnak a Nyugállományú Tagozat hogyan tett eleget és mit kíván a jövõben tenni.

Ez évben a munkavégzés a Hosz soron következõ kongresszusára való felkészülés jegyében történik. Jó volna, ha a csoportok idõben, a nyár közepéig eljuttatnák észrevételeiket, javaslataikat a Tagozat vezetéséhez, hogy az év elején létrehozott munkacsoportok idõben fel tudják dolgozni, azokat a kongresszus elé terjesztendõ okmányokban érvényesíteni is tudják.

Az elnöki tájékoztató után kérdések következtek a tagság rézérõl. Szinte érintették az érdekvédelem minden területét, a nyugdíjakkal kapcsolatos problémákat, a kegyeleti kérdéseket, a kitüntetések viselésének lehetõségeit, az egyszeri soron kívüli elõléptetéssel kapcsolatos észrevételeket, a pártoló tagsági viszony körül kialakult anomáliákat.

Megállapítható, hogy a feltett kérdésekbõl erõsen az eddig elért eredményeink, kiharcolt járandóságaink iránti aggodalom és féltés csengett ki.

Az elnök a kérdésekre igyekezett megnyugtató válaszokat adni, s hogy miként sikerült ez, erre majd a további életünk alakulása ad választ.

A rendezvény fehér asztalnál borosgazdáink által termelt borok kóstolgatása közben jó hangulatú baráti beszélgetésekkel ért véget, melyeknek során felelevenedtek a régmúlt katonai élmények és történetek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.