2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elsõ új lakás tulajdonosa: Balázs Béla

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:48

A Honvédszakszervezet és az OTP Lakáslízing Zrt. megállapodásának köszönhetõen 2007. április 17. emlékezetes nap marad a Balázs család életében. Ekkor írták alá ugyanis a pénzintézet képviselõivel – közjegyzõ jelenlétében - azt a szerzõdést, melynek eredményeképp a Székesfehérvárott szolgálatot teljesítõ Balázs Béla fõhadnagy május közepén már birtokba is veheti a Polgárdiban épített társasház egyik lakását. A koronázóvárostól alig húsz kilométerre fekvõ település ideális helyszín az elsõ önálló otthon idillikus megteremtéséhez.

Három év alatt hat albérlet – ez jutott eddig osztályrészül Balázs Bélának, a székesfehérvári vezetéstámogató ezred fõhadnagyának, ám a folytatás már sokkal derûsebbnek ígérkezik:

- Május közepe igazi ünnep lesz számunkra, hiszen beköltözhetünk abba a  lakásba, amely remélhetõleg hosszú évtizedekre meleg, családi fészkünk lesz. Egyébként tizennégy éves koromtól kötõdöm a honvédséghez: a katonai szakközépiskola után a Bolyai János Fõiskolán szereztem diplomát, s augusztus 20-án lesz négy éve, hogy tisztté avattak. A lakásproblémáimat eddig nem tudtam megnyugtatóan megoldani - ezért is örülök a Hosz és az OTP Lakáslízing Zrt. között létrejött megállapodásnak. Szeretném, ha végre nyugalom költözne az életünkbe, s ehhez a polgárdi lakás végre stabil hátteret jelenthet. A négylakásos társasházban elérhetõ, elfogadható áron jutottunk otthonunkhoz, bár a Magyar Honvédség által biztosított albérleti hozzájárulást havonta még ki kell egészítenünk mintegy 20-25 ezer forinttal. Ami viszont feltétlenül elismerésre méltó: az igényünk befogadásától mindössze másfél hónap telt el a szerzõdés aláírásáig. A közös telek mellett 70 nm-es lakás és 30 nm-es garázs lesz tulajdonunkban, s abban bízom, hogy a most 4 hónapos Hanna, Mária kislányunknak itt boldog, gondtalan gyermekkora lesz.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.