2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hodosz kongresszus: Nyitottság a világ hangjai iránt

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:55

Régi-új vezetõk a Hodosz-nál Az Alapszabály ,,befogadóképességének“ növelése, vagyis a tagság szervezetben tartása érdekében, valamint a haderõ-átalakítás következményeit elemzõ álláspont kialakítása, az iránymutatás igénye miatt a Hodosz Tanács még novemberben döntött a reprezentatív szakszervezet V. kongreszszusának összehívásáról. Az április 16-17 közötti, balatonkenesei rendezvény programjában - Breuer László vezetõ titkár szavaival élve - a ,,fiatalítás“ is napirenden szerepelt. A Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök és Besenyei Csaba elnökségi tag képviselte.

Zavartalan, tartalmas, elõremutató ,,munkakongresszus“ igényével zajlott a mintegy háromezres tagsággal rendelkezõ reprezentatív szakszervezet kétnapos kongresszusa. A lapunknak nyilatkozó Breuer László vezetõ titkár - egyebek mellett - elmondta: ,,Nem vidám idõszakot élünk, szükséges elemezni a jelenlegi, szervezeti korszerûsítés utáni helyzetet. A Hodosz számára emellett megkerülhetetlen a ,,hogyan tovább „ meghatározása is, még az is elképzelhetõ, hogy az önállóság bizonyos elemeinek feladásával egy gyûjtõszervezethez, erõsebb szakszervezethez csatlakozunk. Persze a személyi kérdések is megkerülhetetlenek voltak, szeretnénk, ha egy fiatalabb korosztály kerülne elõtérbe!“ 

A Hodosz kongresszusán megjelent vendégek között felszólalt Mészáros Géza, a Hosz elnöke is. Azért jöttünk, mert barátok közé jöttünk, üdvözöljük a Hodosz V. kongresszusát! - ezekkel a szavakkal kezdte hozzászólását a Hosz elnöke. Mészáros Géza - miután méltatta a Hodosz vezetõit és a honvédelmi érdekegyeztetésben betöltött fontos szerepet - hozzátette: a személyes, baráti kapcsolatokon kívül azért is kitûnõ az együttmûködés a Hodosz és a Hosz között, mert mindkét szervezet határozottan tudja definiálni feladatait, tevékenységét. A Hosz elnöke befejezõ gondolataiban Márai Sándor egyezkedésrõl, egyezségrõl szóló gondolatait idézve azt mondta: sem a Hodosz, sem a Hosz nem süket, hanem igenis nyitott a világ hangjai iránt.

A második napon megtörtént tisztségviselõ-választáson nem történt meglepetés, továbbra is Breuer László a vezetõ titkár, dr. Zsiga Imre a titkár és Varga István az elnök a Hodosz-nál.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.