2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hodosz kongresszus: Nyitottság a világ hangjai iránt

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:55

Régi-új vezetõk a Hodosz-nál Az Alapszabály ,,befogadóképességének“ növelése, vagyis a tagság szervezetben tartása érdekében, valamint a haderõ-átalakítás következményeit elemzõ álláspont kialakítása, az iránymutatás igénye miatt a Hodosz Tanács még novemberben döntött a reprezentatív szakszervezet V. kongreszszusának összehívásáról. Az április 16-17 közötti, balatonkenesei rendezvény programjában - Breuer László vezetõ titkár szavaival élve - a ,,fiatalítás“ is napirenden szerepelt. A Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök és Besenyei Csaba elnökségi tag képviselte.

Zavartalan, tartalmas, elõremutató ,,munkakongresszus“ igényével zajlott a mintegy háromezres tagsággal rendelkezõ reprezentatív szakszervezet kétnapos kongresszusa. A lapunknak nyilatkozó Breuer László vezetõ titkár - egyebek mellett - elmondta: ,,Nem vidám idõszakot élünk, szükséges elemezni a jelenlegi, szervezeti korszerûsítés utáni helyzetet. A Hodosz számára emellett megkerülhetetlen a ,,hogyan tovább „ meghatározása is, még az is elképzelhetõ, hogy az önállóság bizonyos elemeinek feladásával egy gyûjtõszervezethez, erõsebb szakszervezethez csatlakozunk. Persze a személyi kérdések is megkerülhetetlenek voltak, szeretnénk, ha egy fiatalabb korosztály kerülne elõtérbe!“ 

A Hodosz kongresszusán megjelent vendégek között felszólalt Mészáros Géza, a Hosz elnöke is. Azért jöttünk, mert barátok közé jöttünk, üdvözöljük a Hodosz V. kongresszusát! - ezekkel a szavakkal kezdte hozzászólását a Hosz elnöke. Mészáros Géza - miután méltatta a Hodosz vezetõit és a honvédelmi érdekegyeztetésben betöltött fontos szerepet - hozzátette: a személyes, baráti kapcsolatokon kívül azért is kitûnõ az együttmûködés a Hodosz és a Hosz között, mert mindkét szervezet határozottan tudja definiálni feladatait, tevékenységét. A Hosz elnöke befejezõ gondolataiban Márai Sándor egyezkedésrõl, egyezségrõl szóló gondolatait idézve azt mondta: sem a Hodosz, sem a Hosz nem süket, hanem igenis nyitott a világ hangjai iránt.

A második napon megtörtént tisztségviselõ-választáson nem történt meglepetés, továbbra is Breuer László a vezetõ titkár, dr. Zsiga Imre a titkár és Varga István az elnök a Hodosz-nál.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.