2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hodosz kongresszus: Nyitottság a világ hangjai iránt

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:55

Régi-új vezetõk a Hodosz-nál Az Alapszabály ,,befogadóképességének“ növelése, vagyis a tagság szervezetben tartása érdekében, valamint a haderõ-átalakítás következményeit elemzõ álláspont kialakítása, az iránymutatás igénye miatt a Hodosz Tanács még novemberben döntött a reprezentatív szakszervezet V. kongreszszusának összehívásáról. Az április 16-17 közötti, balatonkenesei rendezvény programjában - Breuer László vezetõ titkár szavaival élve - a ,,fiatalítás“ is napirenden szerepelt. A Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök és Besenyei Csaba elnökségi tag képviselte.

Zavartalan, tartalmas, elõremutató ,,munkakongresszus“ igényével zajlott a mintegy háromezres tagsággal rendelkezõ reprezentatív szakszervezet kétnapos kongresszusa. A lapunknak nyilatkozó Breuer László vezetõ titkár - egyebek mellett - elmondta: ,,Nem vidám idõszakot élünk, szükséges elemezni a jelenlegi, szervezeti korszerûsítés utáni helyzetet. A Hodosz számára emellett megkerülhetetlen a ,,hogyan tovább „ meghatározása is, még az is elképzelhetõ, hogy az önállóság bizonyos elemeinek feladásával egy gyûjtõszervezethez, erõsebb szakszervezethez csatlakozunk. Persze a személyi kérdések is megkerülhetetlenek voltak, szeretnénk, ha egy fiatalabb korosztály kerülne elõtérbe!“ 

A Hodosz kongresszusán megjelent vendégek között felszólalt Mészáros Géza, a Hosz elnöke is. Azért jöttünk, mert barátok közé jöttünk, üdvözöljük a Hodosz V. kongresszusát! - ezekkel a szavakkal kezdte hozzászólását a Hosz elnöke. Mészáros Géza - miután méltatta a Hodosz vezetõit és a honvédelmi érdekegyeztetésben betöltött fontos szerepet - hozzátette: a személyes, baráti kapcsolatokon kívül azért is kitûnõ az együttmûködés a Hodosz és a Hosz között, mert mindkét szervezet határozottan tudja definiálni feladatait, tevékenységét. A Hosz elnöke befejezõ gondolataiban Márai Sándor egyezkedésrõl, egyezségrõl szóló gondolatait idézve azt mondta: sem a Hodosz, sem a Hosz nem süket, hanem igenis nyitott a világ hangjai iránt.

A második napon megtörtént tisztségviselõ-választáson nem történt meglepetés, továbbra is Breuer László a vezetõ titkár, dr. Zsiga Imre a titkár és Varga István az elnök a Hodosz-nál.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.