2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Változatlan feltételek mellett

Hosz  |  2007. 02. 28., 12:57

Besenyei Csabát, a Hosz logisztikai haderõnemi képviselõjét fogadta dr. Gáspár Tibor mérnök vezérõrnagy, az MH ÖLTP parancsnoka és Hazuga Károly vezérõrnagy, az MH ÖHP parancsnok-helyettese. A február 23-i megbeszélésen a Hosz elnökségi tagja nyomatékosan kérte, hogy a haderõ-átalakítás miatti szervezeti korszerûsítéseket követõen is aktívan támogassa a szakma a Hosz érdekképviseleti munkáját. Az egyeztetésen mindkét vezetõ beosztású tábornok azt erõsítette meg, hogy továbbra is erõs lábakon fog állni a logisztikai szakma és a Hosz közötti együttmûködés.

A találkozón Gáspár tábornok arról tájékoztatta a Hosz elnökségi tagját, hogy megtörtént az MH Támogató Dandár átadása, március 1-tõl pedig már a következõ szervezési ütem kezdõdik meg, aminek végén, június 30-ával az MH ÖLTP-t is felszámolják. Miután az MH ÖLTP parancsnoka a logisztikai szakterület további sorsáról, az egyes feladatok integrálásáról és az egyéb szakmai teendõkrõl is informálta a Hosz logisztikai haderõnemi képviselõjét, a Hosz és az MH ÖLTP között érvényes együttmûködési megállapodás folytatásáról is szót ejtettek.

Besenyei Csaba kérte, hogy az érdekképviseleti iroda továbbra is változatlan feltételek mellett és helyen mûködhessen, hiszen - mint mondta - a tagság, vagyis a hivatásos és szerzõdéses katonák  már jól tudják, hogy a Zách utcai objektumba hová és kihez kell fordulni, ha problémájuk, vagy megoldandó ügyük van. A Hosz elnökségi tagja azt is hangsúlyozta, hogy az elmúlt esztendõkben eredményesen, kedvezõ tapasztalatokkal bonyolította le Zách utcai rendezvényeit a Hosz. Éppen ezért a 2007-es esztendõben is azt szeretné a szakszervezet, a tagság, ha nem lenne akadálya annak, hogy a jól bevált objektum lenne a helyszíne a családi napoknak, illetve a haderõnemi fórumoknak.

A megbeszélésen Hazuga tábornok kifejtette: nem fogja megérezni a tagság a változásokat, azt szorgalmazom, hogy továbbra is hatékony és eredményes együttmûködés legyen a szakma és a szakszervezet között.

Ezt követõen az MH ÖHP parancsnok-helyettese azt kérte, hogy a Hosz vegye fel a kapcsolatot az MH Támogató Dandár parancsnokával, Horváth dandártábornokkal, és kössön vele külön megállapodást. Az új együttmûködési megállapodást - a tervek szerint - márciusban írják majd alá.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-09-27 19:36:15
A Kecskeméten megkezdett tájékoztató sorozat újabb állomásaként Szentesen tartunk tájékoztatót...

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.