2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Változatlan feltételek mellett

Hosz  |  2007. 02. 28., 12:57

Besenyei Csabát, a Hosz logisztikai haderõnemi képviselõjét fogadta dr. Gáspár Tibor mérnök vezérõrnagy, az MH ÖLTP parancsnoka és Hazuga Károly vezérõrnagy, az MH ÖHP parancsnok-helyettese. A február 23-i megbeszélésen a Hosz elnökségi tagja nyomatékosan kérte, hogy a haderõ-átalakítás miatti szervezeti korszerûsítéseket követõen is aktívan támogassa a szakma a Hosz érdekképviseleti munkáját. Az egyeztetésen mindkét vezetõ beosztású tábornok azt erõsítette meg, hogy továbbra is erõs lábakon fog állni a logisztikai szakma és a Hosz közötti együttmûködés.

A találkozón Gáspár tábornok arról tájékoztatta a Hosz elnökségi tagját, hogy megtörtént az MH Támogató Dandár átadása, március 1-tõl pedig már a következõ szervezési ütem kezdõdik meg, aminek végén, június 30-ával az MH ÖLTP-t is felszámolják. Miután az MH ÖLTP parancsnoka a logisztikai szakterület további sorsáról, az egyes feladatok integrálásáról és az egyéb szakmai teendõkrõl is informálta a Hosz logisztikai haderõnemi képviselõjét, a Hosz és az MH ÖLTP között érvényes együttmûködési megállapodás folytatásáról is szót ejtettek.

Besenyei Csaba kérte, hogy az érdekképviseleti iroda továbbra is változatlan feltételek mellett és helyen mûködhessen, hiszen - mint mondta - a tagság, vagyis a hivatásos és szerzõdéses katonák  már jól tudják, hogy a Zách utcai objektumba hová és kihez kell fordulni, ha problémájuk, vagy megoldandó ügyük van. A Hosz elnökségi tagja azt is hangsúlyozta, hogy az elmúlt esztendõkben eredményesen, kedvezõ tapasztalatokkal bonyolította le Zách utcai rendezvényeit a Hosz. Éppen ezért a 2007-es esztendõben is azt szeretné a szakszervezet, a tagság, ha nem lenne akadálya annak, hogy a jól bevált objektum lenne a helyszíne a családi napoknak, illetve a haderõnemi fórumoknak.

A megbeszélésen Hazuga tábornok kifejtette: nem fogja megérezni a tagság a változásokat, azt szorgalmazom, hogy továbbra is hatékony és eredményes együttmûködés legyen a szakma és a szakszervezet között.

Ezt követõen az MH ÖHP parancsnok-helyettese azt kérte, hogy a Hosz vegye fel a kapcsolatot az MH Támogató Dandár parancsnokával, Horváth dandártábornokkal, és kössön vele külön megállapodást. Az új együttmûködési megállapodást - a tervek szerint - márciusban írják majd alá.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.