2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megszületett a bérmegállapodás, elmaradt a sztrájk

Hosz  |  2007. 02. 28., 13:05

Ismeretes, hogy a február 15-én, a Hegyvidéki Önkormányzat Mûvelõdési Központjában - mintegy kétszáz, köztük a Hosz aktivistái részvételével - lebonyolított nagygyûlés napirendjén még az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormányzati Oldal tárgyalásairól szóló beszámoló szerepelt. A sztrájkbizottság tisztségviselõi között az FRDÉSZ elnöke arról számolt be, hogy 2007-ben, 2008-ban is be akarja fagyasztani a béreket a Kormány, tehát nem akar eltérni a konvergenciaprogramban meghatározottaktól. Itt az idõ az összefogásra - jelentette ki Kónya Péter. („Bérmegállapodás és ami mögötte van“ címû - a www.hsz.hu honlapon található - írásában Kónya Péter részletesen is közzéteszi az FRDÉSZ álláspontját - a szerk.) A fegyveres- és rendvédelmi dolgozók szakszervezetei nevében Gellért Gábor szólt a megjelentekhez. Az FBVSZOSZ tagja - többek között - elmondta: a Kormány tönkre akarja tenni a fegyveres- és rendvédelmi dolgozók életpályáját. A 25 éves szolgálati viszony 32-33 év munkaviszonyt jelent. Miután bemutatta az egyik börtönõr-kolléga 66 ezer forintos bérpapírját, részletesen is ecsetelte a börtönõrök sanyarú munkakörülményeit, majd a fegyveres és rendvédelmi szakszervezeti vezetõk felmutatták a tûzoltók 240 órás havi munkaideje ellen tiltakozó zászlaját is. Elképesztõ a Kormány közszférával szembeni nemtörõdömsége, mi azt is megköszönjük, hogy értünk sztrájkolnak, mi ugyanis ezt sem tehetjük meg - tette hozzá Gellért Gábor. Aztán február 19-én mégis megszületett az illetményemeléssel nem járó, csupán keresetkiegészítést tartalmazó bérmegállapodás, így a sztrájk is elmaradt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.