2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megszületett a bérmegállapodás, elmaradt a sztrájk

Hosz  |  2007. 02. 28., 13:05

Ismeretes, hogy a február 15-én, a Hegyvidéki Önkormányzat Mûvelõdési Központjában - mintegy kétszáz, köztük a Hosz aktivistái részvételével - lebonyolított nagygyûlés napirendjén még az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormányzati Oldal tárgyalásairól szóló beszámoló szerepelt. A sztrájkbizottság tisztségviselõi között az FRDÉSZ elnöke arról számolt be, hogy 2007-ben, 2008-ban is be akarja fagyasztani a béreket a Kormány, tehát nem akar eltérni a konvergenciaprogramban meghatározottaktól. Itt az idõ az összefogásra - jelentette ki Kónya Péter. („Bérmegállapodás és ami mögötte van“ címû - a www.hsz.hu honlapon található - írásában Kónya Péter részletesen is közzéteszi az FRDÉSZ álláspontját - a szerk.) A fegyveres- és rendvédelmi dolgozók szakszervezetei nevében Gellért Gábor szólt a megjelentekhez. Az FBVSZOSZ tagja - többek között - elmondta: a Kormány tönkre akarja tenni a fegyveres- és rendvédelmi dolgozók életpályáját. A 25 éves szolgálati viszony 32-33 év munkaviszonyt jelent. Miután bemutatta az egyik börtönõr-kolléga 66 ezer forintos bérpapírját, részletesen is ecsetelte a börtönõrök sanyarú munkakörülményeit, majd a fegyveres és rendvédelmi szakszervezeti vezetõk felmutatták a tûzoltók 240 órás havi munkaideje ellen tiltakozó zászlaját is. Elképesztõ a Kormány közszférával szembeni nemtörõdömsége, mi azt is megköszönjük, hogy értünk sztrájkolnak, mi ugyanis ezt sem tehetjük meg - tette hozzá Gellért Gábor. Aztán február 19-én mégis megszületett az illetményemeléssel nem járó, csupán keresetkiegészítést tartalmazó bérmegállapodás, így a sztrájk is elmaradt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.