2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megszületett a bérmegállapodás, elmaradt a sztrájk

Hosz  |  2007. 02. 28., 13:05

Ismeretes, hogy a február 15-én, a Hegyvidéki Önkormányzat Mûvelõdési Központjában - mintegy kétszáz, köztük a Hosz aktivistái részvételével - lebonyolított nagygyûlés napirendjén még az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormányzati Oldal tárgyalásairól szóló beszámoló szerepelt. A sztrájkbizottság tisztségviselõi között az FRDÉSZ elnöke arról számolt be, hogy 2007-ben, 2008-ban is be akarja fagyasztani a béreket a Kormány, tehát nem akar eltérni a konvergenciaprogramban meghatározottaktól. Itt az idõ az összefogásra - jelentette ki Kónya Péter. („Bérmegállapodás és ami mögötte van“ címû - a www.hsz.hu honlapon található - írásában Kónya Péter részletesen is közzéteszi az FRDÉSZ álláspontját - a szerk.) A fegyveres- és rendvédelmi dolgozók szakszervezetei nevében Gellért Gábor szólt a megjelentekhez. Az FBVSZOSZ tagja - többek között - elmondta: a Kormány tönkre akarja tenni a fegyveres- és rendvédelmi dolgozók életpályáját. A 25 éves szolgálati viszony 32-33 év munkaviszonyt jelent. Miután bemutatta az egyik börtönõr-kolléga 66 ezer forintos bérpapírját, részletesen is ecsetelte a börtönõrök sanyarú munkakörülményeit, majd a fegyveres és rendvédelmi szakszervezeti vezetõk felmutatták a tûzoltók 240 órás havi munkaideje ellen tiltakozó zászlaját is. Elképesztõ a Kormány közszférával szembeni nemtörõdömsége, mi azt is megköszönjük, hogy értünk sztrájkolnak, mi ugyanis ezt sem tehetjük meg - tette hozzá Gellért Gábor. Aztán február 19-én mégis megszületett az illetményemeléssel nem járó, csupán keresetkiegészítést tartalmazó bérmegállapodás, így a sztrájk is elmaradt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.