2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttközgyûlés elõtt

Hosz  |  2007. 11. 07., 18:51

Bevált gyakorlat a „Honvéd” Nyugdíjpénztár életében, hogy a soron következõ küldöttközgyûlés elõtt felkészítõ értekezletekre kerül sor, hogy a legfõbb döntéshozó testület tagjai a közgyûlésen az egyes témakörök teljes ismeretében, felelõsséggel dönthessenek. Ezekre a felkészítõ értekezletekre az esetek többségében régiónként kerül sor. Ezúttal azonban – a választható porfólió januári bevezetésére és az idõ rövidségére való tekintettel – a fõvárosi, a kelet-magyarországi és a nyugat-magyarországi régió küldöttei és pótküldöttei, a pénztári megbízottakkal kiegészülve, közös felkészítésen vettek részt október végén, a küszöbön álló õszi küldöttközgyûlés elõtt.

A rendezvényen dr. Szenes Zoltán ügyvezetõ igazgató a pénztár helyzetérõl, a 2007. év eddigi eredményeirõl és feladatairól tartott elõadást, ismertette az új befektetési politika és a választható portfóliós szabályzat egyes fontos elemeit, valamint az alapszabály tervezett változásait.

A választható portfólió bevezetésérõl és a pénztár 2008. évi pénzügyi terveirõl Ballainé Krikker Zsuzsanna, az ügyvezetõ igazgató gazdasági helyettese tájékoztatta a résztvevõket., Emlékeztetett, hogy a pénztár minden tagjának elküldte a tájékoztató levelet, amelyhez adatlapot és válaszborítékot is csatolt. Felhívta a figyelmet, hogy a leveleket november végéig várják, aki addig nem juttatja vissza a döntésérõl szóló választ, azt a pénztár automatikusan besorolja.

A választható portfólió bevezetésével kapcsolatos marketing tevékenység részleteibe dr. Hajós Dezsõ marketing menedzser avatta be a résztvevõket.

A tagsági viszonyhoz kapcsolódó újabb kedvezményes szolgáltatásról Busa Zoltán, az OTP Garancia Biztosító Nyrt. igazgató-helyettese tartott elõadást. 

A pénztári megbízottak soraiban bekövetkezett változásokról Prediger József ügyfélszolgálati és tagszervezési vezetõ számolt be, bemutatva az új megbízottakat.

A rendezvény konzultációval zárult, de nemcsak ennek keretében, hanem az elõadások kapcsán is szép számmal merültek fel kérdések, ami annak bizonyítéka, hogy a küldöttek és pénztári megbízottak felkészülten, felelõsséggel szeretnék tájékoztatni a pénztár tagjait a küszöbön álló változásokról.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.