2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti munkáért díj

Hosz  |  2007. 11. 07., 18:52

A Honvédszakszervezet választmánya 2007 októberi döntésében Szakszervezeti Munkáért díjban részesítette Varga Árpádot, a szentesi alapszervezet vezetõjét.

A kitüntetett egyike volt annak a tizennégy fõnek, akik 2001-ben létrehozták, megalapították a Honvédszakszervezet szentesi bázisát. Varga Árpád 1997-ben öltött egyenruhát - ekkor még szerzõdéses katonaként. Négy évvel késõbb már a szerzõdéses szekció vezetõje, s ebbéli tisztségében kitûnõ munkakapcsolatot ápolt az alapszervezet akkori vezetõjével, a Hosz jelenlegi fõtitkárával, Ujfaludi Zoltánnal. Együttmûködésük, hatásos szervezésük eredményeképp az alig több mint tucatnyi alapítót hamarosan több száz fõ követte, s ma már  a katonák körében közel 90%-os a szervezettség. Varga Árpád 2007 márciusától tölti be a szentesi alapszervezet vezetõi tisztét.

- Töretlenül hiszek a demokráciában, s ezért is gondolom úgy, hogy nem a rendfokozat, hanem a tenni akarás a fontos. Meggyõzõdésem, hogy a szakszervezetnek nemcsak tagjaiért, hanem valamennyi katonáért ki kell állnia. A közösségért végzett munka sajátos jutalmat ad: minél több ember képviseletét látod el, annál nagyobb felelõsség hárul rád. Eddigi tapasztalataim alapján azonban azt mondhatom, hogy megbirkózom e feladattal a jövõben is, hiszen nemcsak szeretem ezt a munkát, de talán bensõmbõl is fakad a másokért érzett felelõsség. Ezt persze verbálisan is a közösség tudomására kell hozni, s én általában szót emelek akkor, ha valami az adott szervezeten belül másképp - jobban, hatékonyabban is mûködhet. A kitüntetés meglepetésként ért, ám nem tagadom: a hír hallatára elérzékenyültem.

A 2007. évi díjazottakat bemutató sorozatunkat decemberi számunkban folytatjuk, akkor dr. Heiling Ottó alelnök és Andor Tamás elnökségi tag mondja el érzéseit, gondolatait.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.