2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti munkáért díj

Hosz  |  2007. 11. 07., 18:52

A Honvédszakszervezet választmánya 2007 októberi döntésében Szakszervezeti Munkáért díjban részesítette Varga Árpádot, a szentesi alapszervezet vezetõjét.

A kitüntetett egyike volt annak a tizennégy fõnek, akik 2001-ben létrehozták, megalapították a Honvédszakszervezet szentesi bázisát. Varga Árpád 1997-ben öltött egyenruhát - ekkor még szerzõdéses katonaként. Négy évvel késõbb már a szerzõdéses szekció vezetõje, s ebbéli tisztségében kitûnõ munkakapcsolatot ápolt az alapszervezet akkori vezetõjével, a Hosz jelenlegi fõtitkárával, Ujfaludi Zoltánnal. Együttmûködésük, hatásos szervezésük eredményeképp az alig több mint tucatnyi alapítót hamarosan több száz fõ követte, s ma már  a katonák körében közel 90%-os a szervezettség. Varga Árpád 2007 márciusától tölti be a szentesi alapszervezet vezetõi tisztét.

- Töretlenül hiszek a demokráciában, s ezért is gondolom úgy, hogy nem a rendfokozat, hanem a tenni akarás a fontos. Meggyõzõdésem, hogy a szakszervezetnek nemcsak tagjaiért, hanem valamennyi katonáért ki kell állnia. A közösségért végzett munka sajátos jutalmat ad: minél több ember képviseletét látod el, annál nagyobb felelõsség hárul rád. Eddigi tapasztalataim alapján azonban azt mondhatom, hogy megbirkózom e feladattal a jövõben is, hiszen nemcsak szeretem ezt a munkát, de talán bensõmbõl is fakad a másokért érzett felelõsség. Ezt persze verbálisan is a közösség tudomására kell hozni, s én általában szót emelek akkor, ha valami az adott szervezeten belül másképp - jobban, hatékonyabban is mûködhet. A kitüntetés meglepetésként ért, ám nem tagadom: a hír hallatára elérzékenyültem.

A 2007. évi díjazottakat bemutató sorozatunkat decemberi számunkban folytatjuk, akkor dr. Heiling Ottó alelnök és Andor Tamás elnökségi tag mondja el érzéseit, gondolatait.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.