2024. 07. 14.
Örs, Stella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:33

Újra itt a Hosz-Tv!

A Hosz-Tv immár 5. adása ismét az aktualitásokkal foglalkozik. A szakszervezet IV. kongresszusára készülve, szeptemberben már jelölõgyûléseket bonyolítottak le az MH Támogató Dandár Zách utcai objektumában. Kameránk azonban nemcsak ezen az eseményen, hanem a Debrecenben megrendezett Egység-kupa kispályás focitornán is jelen volt. A mostani mintegy negyedórában televíziónk foglalkozik még a jogsegély-szolgálat által felvállalt ügyekkel, valamint a Bocskai István Lövészdandárnál, illetve a derecskei rendészeti szakközépiskolában zajló önvédelmi oktatással is. A film letölthetõ a www.hsz.hu-ról. Kellemes kikapcsolódást, jó tévézést!

 

A kongresszus elõkészítése érdekébenA Hosz ügyvezetésének ülésén történt

A Honvédszakszervezet ügyvezetésének ülésén - többek között - elhangzott: a fõ feladat a Hosz IV. kongresszusára történõ eredményes felkészülés, a jelölõgyûlések és a haderõnemi értekezletek színvonalas elõkészítése, megtartása. Az ügyvivõk és a haderõnemi titkárok részvételével lezajlott - szeptember 4-i  - szakszervezeti eseményt Mészáros Géza Hosz elnök vezette le.

Az ülésen Mészáros Géza fõ feladatként jelölte meg a Hosz IV. kongresszusára történõ felkészülést, a jelölõgyûlések és a haderõnemi értekezletek színvonalas elõkészítését. Kiemelte, hogy a tagság pozitívan fogadta a személyi állomány részére az üdülési csekk egyszeri biztosításáról szóló HM utasítás tervezetét.

Ezt követõen dr. Heiling Ottó alelnök a Honvédszakszervezet hosszú távú programjáról és egyéb, a kongresszus határozatait elõkészítõ bizottság által végzett tevékenységrõl, valamint az alapszabályhoz eddig beérkezett módosítási javaslatokról tájékoztatta az ügyvezetés tagjait.

A Kecskeméti repülõnap tapasztalatairól dr. Ujfaludi Zoltán számolt be, - ahogy azt a Hosz fõtitkára elmondta - Közép-Európa legnagyobb repülõ- és haditechnikai seregszemléjén a Honvédszakszervezet tisztségviselõi megfelelõen felkészülve fogadták a nagy létszámú érdeklõdõt.

Ezt követõen dr. Mészáros Melinda az elõzõ ügyvezetési ülés óta eltelt idõszakban történt jogszabályváltozásokról és a jogszabályok véleményezésérõl tájékoztatott, majd Sándor Roland pénzügyi ügyvivõ az Egység 2007 kispályás labdarúgó-kupa operatív elõkészítésérõl informálta az ügyvezetést.

Miután Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõ ismertette a Hosz új szolgáltatását, a Citibank Hitelkártyát, az ügyvivõk és a haderõnemi titkárok számoltak be az elõzõ ülés óta végzett tevékenységükrõl, különös tekintettel az alapszervezeti jelölõgyûlésekre és a kihelyezett ügyfélszolgálatokra. A hónap egyéb tennivalóiról dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár tájékoztatta a megjelenteket.

Czövek János

Újra cirkuszi elõadás lesz!

Tovább folytatva a hagyományokat, ez év végén újra cirkuszi elõadásra invitáljuk a szakszervezeti tagságot és családtagjaikat.

Ideje: 2007. december 15. 11 h. Helye: Fõvárosi Nagycirkusz

Jegyár: 1.100.- Ft/db. Jelentkezési határidõ: 2007.11.30.

Jelentkezés módja: az alapszervezeti vezetõknél, az önálló csoportok vezetõinél, az egyéni tagok pedig a központi irodában jelentkezhetnek!

Fizetni a 30% terhére, határozattal / jegyzõkönyvvel lehet!

A megrendelt jegyigényt minden esetben ki kell fizetni!!!

Az Önálló csoportok / alapszervezetek az összesített igényt 2007. december 3-ig juttassák el a központi irodába. Az elõadáson maximálisan 1200 fõ vehet részt.

 

Katonamotorosok

Megtartották a harmadik katonamotoros találkozót, szeptember 14-16-án, Kecskeméten, az egykori helvéciai úttörõtábor területén. Az immár hagyományosnak nevezhetõ eseményen 45 motorkerékpár és mintegy hatvan fõ vett részt.  Az igen jó hangulatú találkozón a korábbi tradícióknak megfelelõen közremûködött a rendõrmotorosok négytagú képviselete is, Hencz László rendõr alezredes, az egyesület elnökének vezetésével.

A péntek délutáni táborépítés, ismerkedés és összekovácsolás után, a csapat szombat délelõtt egy kb. 110 km-es rövid túrán vett részt Kecskemét-Soltvadkert-Kecel-Kiskõrös-Izsák-Kecskemét útvonalon. A gurulás során látogatást tett a csapat a keceli haditechnikai parkban, ezt követõen pedig az izsáki pálinka múzeumot vették górcsõ alá. A túrát követõen bejelentették, hogy a Katona Motorosok Sportegyesülete szeptember 12-én, Budapesten megtartotta alakuló közgyûlését, ahol elkészítette alapszabályát, ezt követõen elfogadta, majd megválasztotta tisztségviselõit, nevezetesen a három fõs elnökséget és a három fõs felügyelõ bizottságot.

Az egyesület alapító tagjai a következõk: Bánsági László elnök, Lázár Dezsõ alelnök, Dobai István elnökségi tag,-titkár, Deák András feb.elnök, Ignáth Zsolt feb. tag , Szrenka Antal feb. tag, Baranyi Zsolt, Kilián Nándor, Lévai István Attila, Tóth Attila, Varga Lajos, Zsámboki Tibor rendes tagok.

Remélhetõleg az egyesület a közeljövõben bejegyzésre kerül, majd az „alapító atyák” várják pártoló tagjaik jelentkezését, akik az alapszabályban foglaltak szerint, két év pártolói tagság után, két rendes tag írásbeli ajánlásával válnak az egyesület rendes tagjaivá.

További információkhoz juthatnak az egyesülettel kapcsolatban az érdeklõdõk, a www.katonamotorosok.freeweb.hu-weblapon, ami jelenleg is folyamatos szerkesztés alatt áll.

Várjuk a jelentkezõket az egyesület soraiba, és kívánunk az alapítók nevében minden katonamotorosnak széles utat, balesetmentes vezetést!

Dobai István nyá. törzszászlós

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.