2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:33

Újra itt a Hosz-Tv!

A Hosz-Tv immár 5. adása ismét az aktualitásokkal foglalkozik. A szakszervezet IV. kongresszusára készülve, szeptemberben már jelölõgyûléseket bonyolítottak le az MH Támogató Dandár Zách utcai objektumában. Kameránk azonban nemcsak ezen az eseményen, hanem a Debrecenben megrendezett Egység-kupa kispályás focitornán is jelen volt. A mostani mintegy negyedórában televíziónk foglalkozik még a jogsegély-szolgálat által felvállalt ügyekkel, valamint a Bocskai István Lövészdandárnál, illetve a derecskei rendészeti szakközépiskolában zajló önvédelmi oktatással is. A film letölthetõ a www.hsz.hu-ról. Kellemes kikapcsolódást, jó tévézést!

 

A kongresszus elõkészítése érdekébenA Hosz ügyvezetésének ülésén történt

A Honvédszakszervezet ügyvezetésének ülésén - többek között - elhangzott: a fõ feladat a Hosz IV. kongresszusára történõ eredményes felkészülés, a jelölõgyûlések és a haderõnemi értekezletek színvonalas elõkészítése, megtartása. Az ügyvivõk és a haderõnemi titkárok részvételével lezajlott - szeptember 4-i  - szakszervezeti eseményt Mészáros Géza Hosz elnök vezette le.

Az ülésen Mészáros Géza fõ feladatként jelölte meg a Hosz IV. kongresszusára történõ felkészülést, a jelölõgyûlések és a haderõnemi értekezletek színvonalas elõkészítését. Kiemelte, hogy a tagság pozitívan fogadta a személyi állomány részére az üdülési csekk egyszeri biztosításáról szóló HM utasítás tervezetét.

Ezt követõen dr. Heiling Ottó alelnök a Honvédszakszervezet hosszú távú programjáról és egyéb, a kongresszus határozatait elõkészítõ bizottság által végzett tevékenységrõl, valamint az alapszabályhoz eddig beérkezett módosítási javaslatokról tájékoztatta az ügyvezetés tagjait.

A Kecskeméti repülõnap tapasztalatairól dr. Ujfaludi Zoltán számolt be, - ahogy azt a Hosz fõtitkára elmondta - Közép-Európa legnagyobb repülõ- és haditechnikai seregszemléjén a Honvédszakszervezet tisztségviselõi megfelelõen felkészülve fogadták a nagy létszámú érdeklõdõt.

Ezt követõen dr. Mészáros Melinda az elõzõ ügyvezetési ülés óta eltelt idõszakban történt jogszabályváltozásokról és a jogszabályok véleményezésérõl tájékoztatott, majd Sándor Roland pénzügyi ügyvivõ az Egység 2007 kispályás labdarúgó-kupa operatív elõkészítésérõl informálta az ügyvezetést.

Miután Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõ ismertette a Hosz új szolgáltatását, a Citibank Hitelkártyát, az ügyvivõk és a haderõnemi titkárok számoltak be az elõzõ ülés óta végzett tevékenységükrõl, különös tekintettel az alapszervezeti jelölõgyûlésekre és a kihelyezett ügyfélszolgálatokra. A hónap egyéb tennivalóiról dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár tájékoztatta a megjelenteket.

Czövek János

Újra cirkuszi elõadás lesz!

Tovább folytatva a hagyományokat, ez év végén újra cirkuszi elõadásra invitáljuk a szakszervezeti tagságot és családtagjaikat.

Ideje: 2007. december 15. 11 h. Helye: Fõvárosi Nagycirkusz

Jegyár: 1.100.- Ft/db. Jelentkezési határidõ: 2007.11.30.

Jelentkezés módja: az alapszervezeti vezetõknél, az önálló csoportok vezetõinél, az egyéni tagok pedig a központi irodában jelentkezhetnek!

Fizetni a 30% terhére, határozattal / jegyzõkönyvvel lehet!

A megrendelt jegyigényt minden esetben ki kell fizetni!!!

Az Önálló csoportok / alapszervezetek az összesített igényt 2007. december 3-ig juttassák el a központi irodába. Az elõadáson maximálisan 1200 fõ vehet részt.

 

Katonamotorosok

Megtartották a harmadik katonamotoros találkozót, szeptember 14-16-án, Kecskeméten, az egykori helvéciai úttörõtábor területén. Az immár hagyományosnak nevezhetõ eseményen 45 motorkerékpár és mintegy hatvan fõ vett részt.  Az igen jó hangulatú találkozón a korábbi tradícióknak megfelelõen közremûködött a rendõrmotorosok négytagú képviselete is, Hencz László rendõr alezredes, az egyesület elnökének vezetésével.

A péntek délutáni táborépítés, ismerkedés és összekovácsolás után, a csapat szombat délelõtt egy kb. 110 km-es rövid túrán vett részt Kecskemét-Soltvadkert-Kecel-Kiskõrös-Izsák-Kecskemét útvonalon. A gurulás során látogatást tett a csapat a keceli haditechnikai parkban, ezt követõen pedig az izsáki pálinka múzeumot vették górcsõ alá. A túrát követõen bejelentették, hogy a Katona Motorosok Sportegyesülete szeptember 12-én, Budapesten megtartotta alakuló közgyûlését, ahol elkészítette alapszabályát, ezt követõen elfogadta, majd megválasztotta tisztségviselõit, nevezetesen a három fõs elnökséget és a három fõs felügyelõ bizottságot.

Az egyesület alapító tagjai a következõk: Bánsági László elnök, Lázár Dezsõ alelnök, Dobai István elnökségi tag,-titkár, Deák András feb.elnök, Ignáth Zsolt feb. tag , Szrenka Antal feb. tag, Baranyi Zsolt, Kilián Nándor, Lévai István Attila, Tóth Attila, Varga Lajos, Zsámboki Tibor rendes tagok.

Remélhetõleg az egyesület a közeljövõben bejegyzésre kerül, majd az „alapító atyák” várják pártoló tagjaik jelentkezését, akik az alapszabályban foglaltak szerint, két év pártolói tagság után, két rendes tag írásbeli ajánlásával válnak az egyesület rendes tagjaivá.

További információkhoz juthatnak az egyesülettel kapcsolatban az érdeklõdõk, a www.katonamotorosok.freeweb.hu-weblapon, ami jelenleg is folyamatos szerkesztés alatt áll.

Várjuk a jelentkezõket az egyesület soraiba, és kívánunk az alapítók nevében minden katonamotorosnak széles utat, balesetmentes vezetést!

Dobai István nyá. törzszászlós

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.