2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A hatékony szervezeti mûködés érdekében

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:41

Az FRDÉSZ – szeptember 13-i – elnökségi ülésének napirendjén az aktuális ügyek mellett a szövetség által a LIGA konföderációtól megpályázott pénz felhasználása, az új szervezeti struktúra és az Alapszabály módosítása, valamint az õszi továbbképzés és Küldöttgyûlés összehívása szerepelt. A budapesti, Gogol utcai székházban megtartott ülést Kónya Péter FRDÉSZ elnök vezette, a Hosz képviseletében dr. Heiling Ottó alelnök vett részt.

Miután az FRDÉSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket, az aktuális ügyekrõl tájékoztatta a résztvevõket. A fegyveres és rendvédelmi szféra szakszervezeti vezetõi elõtt Kónya Péter a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztetõ Fóruma (SZÉF) ülésének napirendjérõl, az azt megelõzõ oldalegyeztetésrõl, a Hszt. módosítás és a szolgálati nyugdíj jelenlegi helyzetérõl, az OKÉT szeptember 5-i ülésén történtekrõl, valamint a LIGA konföderáció aktuális ügyeirõl beszélt.

- Ami költségvetési vonzattal jár, azt az elõterjesztést, azt a tervezetet a Kormány idén nem támogatja - mondta hozzászólásában dr. Heiling Ottó, a Hosz alelnöke.

Elhangzott az is, hogy Kónya Péter FRDÉSZ elnök szándékai szerint – még az õsszel – parlamenti vitanapot szerveznek a fegyveres és rendvédelmi szféra problémáival kapcsolatban.

Ezt követõen az FRDÉSZ székház mûködésének beindításához szükséges feltételekrõl tárgyaltak, majd a LIGA konföderációtól megpályázott pénz központi – továbbképzésre fordítandó – felhasználásáról döntöttek.

Ezt követõen – a jobb és hatékonyabb mûködés érdekében – az FRDÉSZ új struktúrájáról és az Alapszabály-módosítás tervezetérõl tájékoztatta a tagszervezetek vezetõit Kónya Péter. Miután élénk vita bontakozott ki, az FRDÉSZ elnöke a konszenzusra való törekvésrõl beszélt, s felajánlotta, hogy a módosítás mellett érvelve valamennyi tagszervezetet végiglátogatja. Végül az FRDÉSZ továbbképzés – december 3-5 közötti – lebonyolításáról és a gárdonyi Küldöttgyûlés összehívásáról hoztak határozatot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.