2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A hatékony szervezeti mûködés érdekében

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:41

Az FRDÉSZ – szeptember 13-i – elnökségi ülésének napirendjén az aktuális ügyek mellett a szövetség által a LIGA konföderációtól megpályázott pénz felhasználása, az új szervezeti struktúra és az Alapszabály módosítása, valamint az õszi továbbképzés és Küldöttgyûlés összehívása szerepelt. A budapesti, Gogol utcai székházban megtartott ülést Kónya Péter FRDÉSZ elnök vezette, a Hosz képviseletében dr. Heiling Ottó alelnök vett részt.

Miután az FRDÉSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket, az aktuális ügyekrõl tájékoztatta a résztvevõket. A fegyveres és rendvédelmi szféra szakszervezeti vezetõi elõtt Kónya Péter a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztetõ Fóruma (SZÉF) ülésének napirendjérõl, az azt megelõzõ oldalegyeztetésrõl, a Hszt. módosítás és a szolgálati nyugdíj jelenlegi helyzetérõl, az OKÉT szeptember 5-i ülésén történtekrõl, valamint a LIGA konföderáció aktuális ügyeirõl beszélt.

- Ami költségvetési vonzattal jár, azt az elõterjesztést, azt a tervezetet a Kormány idén nem támogatja - mondta hozzászólásában dr. Heiling Ottó, a Hosz alelnöke.

Elhangzott az is, hogy Kónya Péter FRDÉSZ elnök szándékai szerint – még az õsszel – parlamenti vitanapot szerveznek a fegyveres és rendvédelmi szféra problémáival kapcsolatban.

Ezt követõen az FRDÉSZ székház mûködésének beindításához szükséges feltételekrõl tárgyaltak, majd a LIGA konföderációtól megpályázott pénz központi – továbbképzésre fordítandó – felhasználásáról döntöttek.

Ezt követõen – a jobb és hatékonyabb mûködés érdekében – az FRDÉSZ új struktúrájáról és az Alapszabály-módosítás tervezetérõl tájékoztatta a tagszervezetek vezetõit Kónya Péter. Miután élénk vita bontakozott ki, az FRDÉSZ elnöke a konszenzusra való törekvésrõl beszélt, s felajánlotta, hogy a módosítás mellett érvelve valamennyi tagszervezetet végiglátogatja. Végül az FRDÉSZ továbbképzés – december 3-5 közötti – lebonyolításáról és a gárdonyi Küldöttgyûlés összehívásáról hoztak határozatot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.