2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A hatékony szervezeti mûködés érdekében

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:41

Az FRDÉSZ – szeptember 13-i – elnökségi ülésének napirendjén az aktuális ügyek mellett a szövetség által a LIGA konföderációtól megpályázott pénz felhasználása, az új szervezeti struktúra és az Alapszabály módosítása, valamint az õszi továbbképzés és Küldöttgyûlés összehívása szerepelt. A budapesti, Gogol utcai székházban megtartott ülést Kónya Péter FRDÉSZ elnök vezette, a Hosz képviseletében dr. Heiling Ottó alelnök vett részt.

Miután az FRDÉSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket, az aktuális ügyekrõl tájékoztatta a résztvevõket. A fegyveres és rendvédelmi szféra szakszervezeti vezetõi elõtt Kónya Péter a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztetõ Fóruma (SZÉF) ülésének napirendjérõl, az azt megelõzõ oldalegyeztetésrõl, a Hszt. módosítás és a szolgálati nyugdíj jelenlegi helyzetérõl, az OKÉT szeptember 5-i ülésén történtekrõl, valamint a LIGA konföderáció aktuális ügyeirõl beszélt.

- Ami költségvetési vonzattal jár, azt az elõterjesztést, azt a tervezetet a Kormány idén nem támogatja - mondta hozzászólásában dr. Heiling Ottó, a Hosz alelnöke.

Elhangzott az is, hogy Kónya Péter FRDÉSZ elnök szándékai szerint – még az õsszel – parlamenti vitanapot szerveznek a fegyveres és rendvédelmi szféra problémáival kapcsolatban.

Ezt követõen az FRDÉSZ székház mûködésének beindításához szükséges feltételekrõl tárgyaltak, majd a LIGA konföderációtól megpályázott pénz központi – továbbképzésre fordítandó – felhasználásáról döntöttek.

Ezt követõen – a jobb és hatékonyabb mûködés érdekében – az FRDÉSZ új struktúrájáról és az Alapszabály-módosítás tervezetérõl tájékoztatta a tagszervezetek vezetõit Kónya Péter. Miután élénk vita bontakozott ki, az FRDÉSZ elnöke a konszenzusra való törekvésrõl beszélt, s felajánlotta, hogy a módosítás mellett érvelve valamennyi tagszervezetet végiglátogatja. Végül az FRDÉSZ továbbképzés – december 3-5 közötti – lebonyolításáról és a gárdonyi Küldöttgyûlés összehívásáról hoztak határozatot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.