2024. 07. 14.
Örs, Stella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elképzelések a Hosz üdülõk profiljáról

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:42

Mindannyiunk számára ismeretes, hogy Tarnamérán és Békésszentandráson található az a két üdülõ, melyet szakszervezetünk bérel és az Egység 2002. Kft. üzemeltet.

Az elõzõ évhez hasonlóan az idei szezon is azt igazolja, hogy a férõhelyek kihasználtsága nem kellõ mértékû.

Tarnaméra, bár ideális helyszín a nyugodt pihenéshez, mégsem keltette fel tagságunk érdeklõdését. A következõ évben itt gyermektáborokat kívánunk szervezni.

A nyári idõszakban az iskoláskorú gyermekek elhelyezése, aktív pihentetése sok családban nehézséget okoz, hiszen az egész szünetre nem minden esetben tudnak a szülõk felügyeletet biztosítani.

A tarnamérai üdülõ faházainak elhelyezkedése, mely jól áttekinthetõ,  kiválóan alkalmas arra, hogy szakemberek segítségével, aktív, értelmes tevékenységeket tartalmazó idõtöltést kínáljon a gyerekek számára.

Az életkori sajátosságokat figyelembe véve két korosztály (7-11 év, 12-14 év) számára szervezünk a vakáció idejére táborokat 1 hetes idõintervallumokban.

A táborokat különbözõ profillal tervezzük:

• ‑a képzõmûvészeti táborban megismerkednek a gyerekek a rajzolás, festészet és a korongozás rejtelmeivel;

• ‑a nyelvi táborban angol és/vagy német nyelvi kommunikációs játékokkal gyakorolnak;

• ‑az úszótáborban megtanulnak úszni, vagy gyakorolják a különbözõ úszásnemeket;

• ‑a hagyományõrzõ gyerektáborban a katonai élet szokásait sajátítják el játékos, mégis komoly formában;

• ‑az önvédelmi táborban az önvédelmen túl, a fegyelmet is gyakorolják.

Reményeink szerint ezek a lehetõségek még a jövõben bõvülni fognak, ennek érdekében keressük azokat a szakembereket, elsõsorban pedagógusokat, akik értelmes elfoglaltságokat biztosítanak a gyerekek számára és vállalják ezt a nyári munkát.

Békésszentandrás igazi horgászparadicsom. Az üdülõ adottságai, területe alkalmas arra, hogy horgásztársaink jól érezzék magukat. Reményeink szerint a következõ évben egy játszóteret alakítunk ki a gyerekek számára, ahol hintázhatnak, csúszdázhatnak, libikókázhatnak és homokozhatnak is.

A tarnamérai táboroztatáshoz februárban fogjuk kiírni a turnusokat, konkrét programmal és költségvonzattal, jelentkezési határidõkkel. Reméljük, hogy ez a lehetõség felkelti tagságunk érdeklõdését, és a következõkben hagyományteremtõ lesz a 2008. évi nyári szezon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.