2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elképzelések a Hosz üdülõk profiljáról

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:42

Mindannyiunk számára ismeretes, hogy Tarnamérán és Békésszentandráson található az a két üdülõ, melyet szakszervezetünk bérel és az Egység 2002. Kft. üzemeltet.

Az elõzõ évhez hasonlóan az idei szezon is azt igazolja, hogy a férõhelyek kihasználtsága nem kellõ mértékû.

Tarnaméra, bár ideális helyszín a nyugodt pihenéshez, mégsem keltette fel tagságunk érdeklõdését. A következõ évben itt gyermektáborokat kívánunk szervezni.

A nyári idõszakban az iskoláskorú gyermekek elhelyezése, aktív pihentetése sok családban nehézséget okoz, hiszen az egész szünetre nem minden esetben tudnak a szülõk felügyeletet biztosítani.

A tarnamérai üdülõ faházainak elhelyezkedése, mely jól áttekinthetõ,  kiválóan alkalmas arra, hogy szakemberek segítségével, aktív, értelmes tevékenységeket tartalmazó idõtöltést kínáljon a gyerekek számára.

Az életkori sajátosságokat figyelembe véve két korosztály (7-11 év, 12-14 év) számára szervezünk a vakáció idejére táborokat 1 hetes idõintervallumokban.

A táborokat különbözõ profillal tervezzük:

• ‑a képzõmûvészeti táborban megismerkednek a gyerekek a rajzolás, festészet és a korongozás rejtelmeivel;

• ‑a nyelvi táborban angol és/vagy német nyelvi kommunikációs játékokkal gyakorolnak;

• ‑az úszótáborban megtanulnak úszni, vagy gyakorolják a különbözõ úszásnemeket;

• ‑a hagyományõrzõ gyerektáborban a katonai élet szokásait sajátítják el játékos, mégis komoly formában;

• ‑az önvédelmi táborban az önvédelmen túl, a fegyelmet is gyakorolják.

Reményeink szerint ezek a lehetõségek még a jövõben bõvülni fognak, ennek érdekében keressük azokat a szakembereket, elsõsorban pedagógusokat, akik értelmes elfoglaltságokat biztosítanak a gyerekek számára és vállalják ezt a nyári munkát.

Békésszentandrás igazi horgászparadicsom. Az üdülõ adottságai, területe alkalmas arra, hogy horgásztársaink jól érezzék magukat. Reményeink szerint a következõ évben egy játszóteret alakítunk ki a gyerekek számára, ahol hintázhatnak, csúszdázhatnak, libikókázhatnak és homokozhatnak is.

A tarnamérai táboroztatáshoz februárban fogjuk kiírni a turnusokat, konkrét programmal és költségvonzattal, jelentkezési határidõkkel. Reméljük, hogy ez a lehetõség felkelti tagságunk érdeklõdését, és a következõkben hagyományteremtõ lesz a 2008. évi nyári szezon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.