2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elképzelések a Hosz üdülõk profiljáról

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:42

Mindannyiunk számára ismeretes, hogy Tarnamérán és Békésszentandráson található az a két üdülõ, melyet szakszervezetünk bérel és az Egység 2002. Kft. üzemeltet.

Az elõzõ évhez hasonlóan az idei szezon is azt igazolja, hogy a férõhelyek kihasználtsága nem kellõ mértékû.

Tarnaméra, bár ideális helyszín a nyugodt pihenéshez, mégsem keltette fel tagságunk érdeklõdését. A következõ évben itt gyermektáborokat kívánunk szervezni.

A nyári idõszakban az iskoláskorú gyermekek elhelyezése, aktív pihentetése sok családban nehézséget okoz, hiszen az egész szünetre nem minden esetben tudnak a szülõk felügyeletet biztosítani.

A tarnamérai üdülõ faházainak elhelyezkedése, mely jól áttekinthetõ,  kiválóan alkalmas arra, hogy szakemberek segítségével, aktív, értelmes tevékenységeket tartalmazó idõtöltést kínáljon a gyerekek számára.

Az életkori sajátosságokat figyelembe véve két korosztály (7-11 év, 12-14 év) számára szervezünk a vakáció idejére táborokat 1 hetes idõintervallumokban.

A táborokat különbözõ profillal tervezzük:

• ‑a képzõmûvészeti táborban megismerkednek a gyerekek a rajzolás, festészet és a korongozás rejtelmeivel;

• ‑a nyelvi táborban angol és/vagy német nyelvi kommunikációs játékokkal gyakorolnak;

• ‑az úszótáborban megtanulnak úszni, vagy gyakorolják a különbözõ úszásnemeket;

• ‑a hagyományõrzõ gyerektáborban a katonai élet szokásait sajátítják el játékos, mégis komoly formában;

• ‑az önvédelmi táborban az önvédelmen túl, a fegyelmet is gyakorolják.

Reményeink szerint ezek a lehetõségek még a jövõben bõvülni fognak, ennek érdekében keressük azokat a szakembereket, elsõsorban pedagógusokat, akik értelmes elfoglaltságokat biztosítanak a gyerekek számára és vállalják ezt a nyári munkát.

Békésszentandrás igazi horgászparadicsom. Az üdülõ adottságai, területe alkalmas arra, hogy horgásztársaink jól érezzék magukat. Reményeink szerint a következõ évben egy játszóteret alakítunk ki a gyerekek számára, ahol hintázhatnak, csúszdázhatnak, libikókázhatnak és homokozhatnak is.

A tarnamérai táboroztatáshoz februárban fogjuk kiírni a turnusokat, konkrét programmal és költségvonzattal, jelentkezési határidõkkel. Reméljük, hogy ez a lehetõség felkelti tagságunk érdeklõdését, és a következõkben hagyományteremtõ lesz a 2008. évi nyári szezon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.