2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elképzelések a Hosz üdülõk profiljáról

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:42

Mindannyiunk számára ismeretes, hogy Tarnamérán és Békésszentandráson található az a két üdülõ, melyet szakszervezetünk bérel és az Egység 2002. Kft. üzemeltet.

Az elõzõ évhez hasonlóan az idei szezon is azt igazolja, hogy a férõhelyek kihasználtsága nem kellõ mértékû.

Tarnaméra, bár ideális helyszín a nyugodt pihenéshez, mégsem keltette fel tagságunk érdeklõdését. A következõ évben itt gyermektáborokat kívánunk szervezni.

A nyári idõszakban az iskoláskorú gyermekek elhelyezése, aktív pihentetése sok családban nehézséget okoz, hiszen az egész szünetre nem minden esetben tudnak a szülõk felügyeletet biztosítani.

A tarnamérai üdülõ faházainak elhelyezkedése, mely jól áttekinthetõ,  kiválóan alkalmas arra, hogy szakemberek segítségével, aktív, értelmes tevékenységeket tartalmazó idõtöltést kínáljon a gyerekek számára.

Az életkori sajátosságokat figyelembe véve két korosztály (7-11 év, 12-14 év) számára szervezünk a vakáció idejére táborokat 1 hetes idõintervallumokban.

A táborokat különbözõ profillal tervezzük:

• ‑a képzõmûvészeti táborban megismerkednek a gyerekek a rajzolás, festészet és a korongozás rejtelmeivel;

• ‑a nyelvi táborban angol és/vagy német nyelvi kommunikációs játékokkal gyakorolnak;

• ‑az úszótáborban megtanulnak úszni, vagy gyakorolják a különbözõ úszásnemeket;

• ‑a hagyományõrzõ gyerektáborban a katonai élet szokásait sajátítják el játékos, mégis komoly formában;

• ‑az önvédelmi táborban az önvédelmen túl, a fegyelmet is gyakorolják.

Reményeink szerint ezek a lehetõségek még a jövõben bõvülni fognak, ennek érdekében keressük azokat a szakembereket, elsõsorban pedagógusokat, akik értelmes elfoglaltságokat biztosítanak a gyerekek számára és vállalják ezt a nyári munkát.

Békésszentandrás igazi horgászparadicsom. Az üdülõ adottságai, területe alkalmas arra, hogy horgásztársaink jól érezzék magukat. Reményeink szerint a következõ évben egy játszóteret alakítunk ki a gyerekek számára, ahol hintázhatnak, csúszdázhatnak, libikókázhatnak és homokozhatnak is.

A tarnamérai táboroztatáshoz februárban fogjuk kiírni a turnusokat, konkrét programmal és költségvonzattal, jelentkezési határidõkkel. Reméljük, hogy ez a lehetõség felkelti tagságunk érdeklõdését, és a következõkben hagyományteremtõ lesz a 2008. évi nyári szezon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.