2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elképzelések a Hosz üdülõk profiljáról

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:42

Mindannyiunk számára ismeretes, hogy Tarnamérán és Békésszentandráson található az a két üdülõ, melyet szakszervezetünk bérel és az Egység 2002. Kft. üzemeltet.

Az elõzõ évhez hasonlóan az idei szezon is azt igazolja, hogy a férõhelyek kihasználtsága nem kellõ mértékû.

Tarnaméra, bár ideális helyszín a nyugodt pihenéshez, mégsem keltette fel tagságunk érdeklõdését. A következõ évben itt gyermektáborokat kívánunk szervezni.

A nyári idõszakban az iskoláskorú gyermekek elhelyezése, aktív pihentetése sok családban nehézséget okoz, hiszen az egész szünetre nem minden esetben tudnak a szülõk felügyeletet biztosítani.

A tarnamérai üdülõ faházainak elhelyezkedése, mely jól áttekinthetõ,  kiválóan alkalmas arra, hogy szakemberek segítségével, aktív, értelmes tevékenységeket tartalmazó idõtöltést kínáljon a gyerekek számára.

Az életkori sajátosságokat figyelembe véve két korosztály (7-11 év, 12-14 év) számára szervezünk a vakáció idejére táborokat 1 hetes idõintervallumokban.

A táborokat különbözõ profillal tervezzük:

• ‑a képzõmûvészeti táborban megismerkednek a gyerekek a rajzolás, festészet és a korongozás rejtelmeivel;

• ‑a nyelvi táborban angol és/vagy német nyelvi kommunikációs játékokkal gyakorolnak;

• ‑az úszótáborban megtanulnak úszni, vagy gyakorolják a különbözõ úszásnemeket;

• ‑a hagyományõrzõ gyerektáborban a katonai élet szokásait sajátítják el játékos, mégis komoly formában;

• ‑az önvédelmi táborban az önvédelmen túl, a fegyelmet is gyakorolják.

Reményeink szerint ezek a lehetõségek még a jövõben bõvülni fognak, ennek érdekében keressük azokat a szakembereket, elsõsorban pedagógusokat, akik értelmes elfoglaltságokat biztosítanak a gyerekek számára és vállalják ezt a nyári munkát.

Békésszentandrás igazi horgászparadicsom. Az üdülõ adottságai, területe alkalmas arra, hogy horgásztársaink jól érezzék magukat. Reményeink szerint a következõ évben egy játszóteret alakítunk ki a gyerekek számára, ahol hintázhatnak, csúszdázhatnak, libikókázhatnak és homokozhatnak is.

A tarnamérai táboroztatáshoz februárban fogjuk kiírni a turnusokat, konkrét programmal és költségvonzattal, jelentkezési határidõkkel. Reméljük, hogy ez a lehetõség felkelti tagságunk érdeklõdését, és a következõkben hagyományteremtõ lesz a 2008. évi nyári szezon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.