2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztelt szakszervezeti tagok, nyugdíjas társaim!

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:45

A szeptemberi újságban is megjelent tagdíjemelési javaslatokról szeretnék írni.

Azt gondolom, hogy megfelelõ indoklás nélkül nem lehet dönteni a két változatról, ezért tartom szükségesnek a kiegészítést.

1. változat: Hasonlóan az aktívak tagdíjához, fokozatosan érjük el a 0,6%-ot a következõ kongresszusig. Megoldás a következõ lenne. A katona nyugdíjasok átlagnyugdíjának /106.000Ft/ évenkénti 0,1%-os emelésével /jelenleg kb. 0,2%/ érnénk el. Ha valakinek a nyugdíja nem éri el ezt az átlagnyugdíjat, az illetõ a saját nyugdíjszelvényének összege szerint fizetne. A fizetés a hagyományos egy összegben vagy évi 2-3 alkalommal csekken történne.

Az emelés soknak tûnik. Vegyük figyelembe az elmúlt idõszakban a Tagozat költségeit /utazás, posta, iroda, telefon, segély, rendezvények stb./ és a csoportok részére visszajuttatott 30%-ot. A Tagozat mûködése biztonságosabb lenne, és legalább ennyire fontos - a visszajuttatott 30% is könnyebbé tehetné a csoportok gazdálkodását.

2. változat: A 20 Ft/hó emelés /a 2008-as évre 1000 fõ taglétszám esetén/ csak 240.000 Ft többletet jelentene. A várható infláció következményeként kifizetésre kerülõ költségeket sem fedezné. kb. a jelenlegi helyzetet eredményezné. Érzelmileg elfogadom, hogy sokan közülünk kevesebb tagdíjat fizetnének, de azt nem, hogy minden évben gazsuláljunk és az aktív katonák tagdíjából is részesüljünk. Figyelembe kell venni azt is, hogy több olyan szerzõdéses katona is tagunk, akinek a jövedelme nem éri el ezt az átlagnyugdíjat sem. Az is tény, hogy a Tagozatban sok magas nyugdíjjal rendelkezõ tagunk van /nem irigylem, de feltûnõ a különbség/.

Tisztelt Tagtársaim!

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy 2007. május 1-jétõl részünkre igen kedvezõ biztosítást kötött a HOSZ, ami az eddiginél megfelelõbb térítést biztosít.

Kérlek Benneteket, gondoljátok át és döntsetek megfontoltan!

A kongresszusi elõkészítõ bizottság az 1. változatot javasolja, kiegészítve, hogy a Tagozat finanszírozása a központi keretbõl történjen.

Budakeszi, 2007. szeptember 13.

Köszönettel:

Csetényi László sk.

bizottsági tag

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.