2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szervezeti ügyek, üdültetés és kommunikáció

Hosz  |  2008. 03. 30., 10:04

A Hosz elnökségi ülésén történt Az elmúlt idõszak történéseirõl, a folyamatban lévõ egyeztetések tapasztalatairól, szervezeti ügyekrõl, az elõttünk álló feladatokról, valamint az üdültetésrõl hallgattak meg aktuális tájékoztatókat - március 13-án - elnökségünk tagjai. Szakszervezetünk döntéshozói a 2007-es esztendõ kommunikációs tevékenységét is értékelték.

Miután Mészáros Géza, a Hosz elnöke köszöntötte a megjelenteket, - az elnökség tagjai mellett a szekcióelnököket és az állandó meghívottakat - az elõzõ elnökségi ülés jegyzõkönyvét fogadták el.

Ezt követõen az üdültetéssel kapcsolatos kérdéseket tárgyalták meg a döntéshozók. Dr. Heiling Ottó alelnök - miután tájékoztatást adott a március 10-i hajdúszoboszlói üdülõ-átadás tapasztalatairól - ismertette az apartmanok hivatalos besorolását és az ajánlott kedvezményes és kereskedelmi árakat.

Az elnökség tagjai a békésszentandrási játszótér kialakításáról is határoztak.

Az elnökség ügyrendjérõl szóló határozat megvitatása során az elõterjesztõ dr. Heiling Ottó elmondta, hogy régóta készül már a szakszervezet arra, hogy - a kor igényeinek megfelelõ elképzelések figyelembe vételével - módosítsa a jelenleg érvényben lévõ ügyrendet. Miután a Hosz elnöksége végigtárgyalta Sörös István konkrét javaslatait, döntött a módosított ügyrendrõl. 

Az FRDÉSZ elnökségi ülésérõl és a március 27-én megrendezendõ Küldöttgyûlés elõkészületeirõl is dr. Heiling Ottó adott tájékoztatást. A Hosz alelnöke - miután részletes áttekintést adott a szakszervezeti szövetség döntéshozatali folyamatáról, az új Alapszabályról - elmondta, hogy a Hosz kongresszusa által - az FRDÉSZ jövõjével kapcsolatban - meghatározott célkitûzések teljesültek.

A folyamatban lévõ egyeztetésekrõl és az elmúlt idõszak eseményeirõl Mészáros Géza számolt be. A Hosz elnöke tájékoztatott a szentendrei intézmény és a Hosz közötti együttmûködési megállapodás részleteirõl, az érdekegyeztetõ fórumokon - SZÉF, HÉF - történtekrõl, a Vodafone új ajánlatáról, a honvédelmi miniszteri feladatszabó értekezletrõl, a kereset-megállapodás aláírásáról, az illetményen kívüli juttatásokról szóló tárgyalásokról, a humán stratégiáról szóló konferenciáról, valamint a missziós ügyekrõl és illetményekrõl szóló egyeztetésekrõl is. Szakszervezetünk vezetõje részletesen szólt a szakközépiskolai tanulmányi idõ szolgálati idõbe történõ beszámítása kapcsán kialakult jelenlegi helyzetrõl, de az elmúlt hónapban lezajlott, banki-, lakás- és kereskedelmi szolgáltatásokkal kapcsolatos - és a HM államtitkárával lezajlott tárgyalásról is informálta a megjelenteket.   

A kommunikációs terület tevékenységérõl Szita Róbert számolt be. A kommunikációs ügyvivõ a 2007-es esztendõben elvégzett feladatok teljesülését összességében sikeresnek tartotta, majd hozzátette, hogy a 2008-as évben a szolgáltatások - kiemelten az üdültetés és a banki szféra ügyeinek - minél magasabb szintû kommunikálásával lehet tagokat toborozni.

Az áprilisban sorra kerülõ haderõnemi gyûlések elõkészítésérõl a Hosz elnöke elmondta, hogy a gödi rendezvények lebonyolításáért dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár és a képviseletek vezetõi a felelõsek. 

Az egyebekrõl szóló napirend során a következõ idõszak feladatai mellett a szakközépiskolai tanulmányi idõ szolgálati idõbe történõ beszámításáról, a Honvéd Egészségpénztár és a Hosz együttmûködésérõl, a pénztári tagság bõvítésérõl és a pártoló tagi felvételrõl esett szó. A Hosz elnöksége úgy döntött, hogy négy személlyel bõvülhet a pártoló tagság. Az ülés kötetlen - aktuális ügyekrõl szóló - baráti beszélgetéssel ért véget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.