2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szervezeti ügyek, üdültetés és kommunikáció

Hosz  |  2008. 03. 30., 10:04

A Hosz elnökségi ülésén történt Az elmúlt idõszak történéseirõl, a folyamatban lévõ egyeztetések tapasztalatairól, szervezeti ügyekrõl, az elõttünk álló feladatokról, valamint az üdültetésrõl hallgattak meg aktuális tájékoztatókat - március 13-án - elnökségünk tagjai. Szakszervezetünk döntéshozói a 2007-es esztendõ kommunikációs tevékenységét is értékelték.

Miután Mészáros Géza, a Hosz elnöke köszöntötte a megjelenteket, - az elnökség tagjai mellett a szekcióelnököket és az állandó meghívottakat - az elõzõ elnökségi ülés jegyzõkönyvét fogadták el.

Ezt követõen az üdültetéssel kapcsolatos kérdéseket tárgyalták meg a döntéshozók. Dr. Heiling Ottó alelnök - miután tájékoztatást adott a március 10-i hajdúszoboszlói üdülõ-átadás tapasztalatairól - ismertette az apartmanok hivatalos besorolását és az ajánlott kedvezményes és kereskedelmi árakat.

Az elnökség tagjai a békésszentandrási játszótér kialakításáról is határoztak.

Az elnökség ügyrendjérõl szóló határozat megvitatása során az elõterjesztõ dr. Heiling Ottó elmondta, hogy régóta készül már a szakszervezet arra, hogy - a kor igényeinek megfelelõ elképzelések figyelembe vételével - módosítsa a jelenleg érvényben lévõ ügyrendet. Miután a Hosz elnöksége végigtárgyalta Sörös István konkrét javaslatait, döntött a módosított ügyrendrõl. 

Az FRDÉSZ elnökségi ülésérõl és a március 27-én megrendezendõ Küldöttgyûlés elõkészületeirõl is dr. Heiling Ottó adott tájékoztatást. A Hosz alelnöke - miután részletes áttekintést adott a szakszervezeti szövetség döntéshozatali folyamatáról, az új Alapszabályról - elmondta, hogy a Hosz kongresszusa által - az FRDÉSZ jövõjével kapcsolatban - meghatározott célkitûzések teljesültek.

A folyamatban lévõ egyeztetésekrõl és az elmúlt idõszak eseményeirõl Mészáros Géza számolt be. A Hosz elnöke tájékoztatott a szentendrei intézmény és a Hosz közötti együttmûködési megállapodás részleteirõl, az érdekegyeztetõ fórumokon - SZÉF, HÉF - történtekrõl, a Vodafone új ajánlatáról, a honvédelmi miniszteri feladatszabó értekezletrõl, a kereset-megállapodás aláírásáról, az illetményen kívüli juttatásokról szóló tárgyalásokról, a humán stratégiáról szóló konferenciáról, valamint a missziós ügyekrõl és illetményekrõl szóló egyeztetésekrõl is. Szakszervezetünk vezetõje részletesen szólt a szakközépiskolai tanulmányi idõ szolgálati idõbe történõ beszámítása kapcsán kialakult jelenlegi helyzetrõl, de az elmúlt hónapban lezajlott, banki-, lakás- és kereskedelmi szolgáltatásokkal kapcsolatos - és a HM államtitkárával lezajlott tárgyalásról is informálta a megjelenteket.   

A kommunikációs terület tevékenységérõl Szita Róbert számolt be. A kommunikációs ügyvivõ a 2007-es esztendõben elvégzett feladatok teljesülését összességében sikeresnek tartotta, majd hozzátette, hogy a 2008-as évben a szolgáltatások - kiemelten az üdültetés és a banki szféra ügyeinek - minél magasabb szintû kommunikálásával lehet tagokat toborozni.

Az áprilisban sorra kerülõ haderõnemi gyûlések elõkészítésérõl a Hosz elnöke elmondta, hogy a gödi rendezvények lebonyolításáért dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár és a képviseletek vezetõi a felelõsek. 

Az egyebekrõl szóló napirend során a következõ idõszak feladatai mellett a szakközépiskolai tanulmányi idõ szolgálati idõbe történõ beszámításáról, a Honvéd Egészségpénztár és a Hosz együttmûködésérõl, a pénztári tagság bõvítésérõl és a pártoló tagi felvételrõl esett szó. A Hosz elnöksége úgy döntött, hogy négy személlyel bõvülhet a pártoló tagság. Az ülés kötetlen - aktuális ügyekrõl szóló - baráti beszélgetéssel ért véget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.