2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szervezeti ügyek, üdültetés és kommunikáció

Hosz  |  2008. 03. 30., 10:04

A Hosz elnökségi ülésén történt Az elmúlt idõszak történéseirõl, a folyamatban lévõ egyeztetések tapasztalatairól, szervezeti ügyekrõl, az elõttünk álló feladatokról, valamint az üdültetésrõl hallgattak meg aktuális tájékoztatókat - március 13-án - elnökségünk tagjai. Szakszervezetünk döntéshozói a 2007-es esztendõ kommunikációs tevékenységét is értékelték.

Miután Mészáros Géza, a Hosz elnöke köszöntötte a megjelenteket, - az elnökség tagjai mellett a szekcióelnököket és az állandó meghívottakat - az elõzõ elnökségi ülés jegyzõkönyvét fogadták el.

Ezt követõen az üdültetéssel kapcsolatos kérdéseket tárgyalták meg a döntéshozók. Dr. Heiling Ottó alelnök - miután tájékoztatást adott a március 10-i hajdúszoboszlói üdülõ-átadás tapasztalatairól - ismertette az apartmanok hivatalos besorolását és az ajánlott kedvezményes és kereskedelmi árakat.

Az elnökség tagjai a békésszentandrási játszótér kialakításáról is határoztak.

Az elnökség ügyrendjérõl szóló határozat megvitatása során az elõterjesztõ dr. Heiling Ottó elmondta, hogy régóta készül már a szakszervezet arra, hogy - a kor igényeinek megfelelõ elképzelések figyelembe vételével - módosítsa a jelenleg érvényben lévõ ügyrendet. Miután a Hosz elnöksége végigtárgyalta Sörös István konkrét javaslatait, döntött a módosított ügyrendrõl. 

Az FRDÉSZ elnökségi ülésérõl és a március 27-én megrendezendõ Küldöttgyûlés elõkészületeirõl is dr. Heiling Ottó adott tájékoztatást. A Hosz alelnöke - miután részletes áttekintést adott a szakszervezeti szövetség döntéshozatali folyamatáról, az új Alapszabályról - elmondta, hogy a Hosz kongresszusa által - az FRDÉSZ jövõjével kapcsolatban - meghatározott célkitûzések teljesültek.

A folyamatban lévõ egyeztetésekrõl és az elmúlt idõszak eseményeirõl Mészáros Géza számolt be. A Hosz elnöke tájékoztatott a szentendrei intézmény és a Hosz közötti együttmûködési megállapodás részleteirõl, az érdekegyeztetõ fórumokon - SZÉF, HÉF - történtekrõl, a Vodafone új ajánlatáról, a honvédelmi miniszteri feladatszabó értekezletrõl, a kereset-megállapodás aláírásáról, az illetményen kívüli juttatásokról szóló tárgyalásokról, a humán stratégiáról szóló konferenciáról, valamint a missziós ügyekrõl és illetményekrõl szóló egyeztetésekrõl is. Szakszervezetünk vezetõje részletesen szólt a szakközépiskolai tanulmányi idõ szolgálati idõbe történõ beszámítása kapcsán kialakult jelenlegi helyzetrõl, de az elmúlt hónapban lezajlott, banki-, lakás- és kereskedelmi szolgáltatásokkal kapcsolatos - és a HM államtitkárával lezajlott tárgyalásról is informálta a megjelenteket.   

A kommunikációs terület tevékenységérõl Szita Róbert számolt be. A kommunikációs ügyvivõ a 2007-es esztendõben elvégzett feladatok teljesülését összességében sikeresnek tartotta, majd hozzátette, hogy a 2008-as évben a szolgáltatások - kiemelten az üdültetés és a banki szféra ügyeinek - minél magasabb szintû kommunikálásával lehet tagokat toborozni.

Az áprilisban sorra kerülõ haderõnemi gyûlések elõkészítésérõl a Hosz elnöke elmondta, hogy a gödi rendezvények lebonyolításáért dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár és a képviseletek vezetõi a felelõsek. 

Az egyebekrõl szóló napirend során a következõ idõszak feladatai mellett a szakközépiskolai tanulmányi idõ szolgálati idõbe történõ beszámításáról, a Honvéd Egészségpénztár és a Hosz együttmûködésérõl, a pénztári tagság bõvítésérõl és a pártoló tagi felvételrõl esett szó. A Hosz elnöksége úgy döntött, hogy négy személlyel bõvülhet a pártoló tagság. Az ülés kötetlen - aktuális ügyekrõl szóló - baráti beszélgetéssel ért véget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.