2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Honvédség legjobb kispályás labdarúgó csapata

Hosz  |  2008. 07. 30., 18:02

Június 19-én, Veszprémben rendezték meg a Magyar Honvédség Amatõr Kispályás Labdarúgó Tornát. A 36 benevezett csapatból 34 csapat jött el. Csapatunkból hiányzott Mészáros Géza, a Hosz elnöke, aki azonban segítségképpen - biztató szavain kívül - kapuskesztyûjét is eljuttatta nekünk.

A 34 csapat négy 6-os és két 5-ös csoportban küzdött a továbbjutásért, egyszer 20 perces mérkõzéseket játszva. Nekünk szerencsénk volt, mert a nagy kánikulában 5-ös csoportba kerültünk. Az elején nem ment olyan jól a játék, hiszen egy vereséget is összeszedtünk a Pápa csapatától, ám a további csoportmeccseken gyõzve, csoportmásodikként jutottunk tovább.

Az így kialakult 12 csapatos, 4 csoportos középdöntõben elõbb a Katonai Közlekedési Központ, majd az MH VEK csapatát gyõztük le, és ezzel az elõdöntõbe abszolváltuk magunkat. Az elõdöntõben a könnyû ellenfélnek nem nevezhetõ KBH csapatával kerültünk össze, akik ellen 1-0-ra gyõztünk. A döntõben az MH 5.B.I.LD Egri csapatával találkoztunk. Igen izgalmas mérkõzésen a 16. perc tájékán õk szereztek vezetést, ám rá 2 percre Illés Bálinttól Süle Zoltán kapott a bal szélen egy gyönyörû keresztlabdát, aki maga elé vette combbal, majd droppból gyönyörûen lõtte ki a hosszú jobbfelsõ sarkot; 1-1. A bûntetõrúgásoknál minden elismerés kapusunkat, Mészáros Gábort illeti. Elõbb kivédett és nézett két bûntetõt, majd õ maga is belõtte sajátját, és mivel nálunk Koczák Attila sem hibázott, a harmadik büntetõnket le sem kellett rúgni. Sikerült, gyõztünk, és ezzel 3 év után visszahódítottuk a kupát a szolnokiaktól. Elmondhatjuk, hogy 1 évig miénk a Magyar Honvédség legjobb kispályás csapata. A díjkiosztás hatalmas – éjszakába nyúló – ünnepléssel folytatódott.  A Honvédszakszervezet különdíját, a torna gólkirályi címét Tóth Sándor (MH 5. B.I.LD., Debrecen) kapta, a torna legjobb kapusa Mészáros Gábor (Hosz-Hercules SE) lett. Külön gratulálunk mindkét játékosnak! Köszönjük a remek feltételeket és szervezést Szûcs Pál ezredes úrnak, az MH 54. Légtérellenõrzõ Ezred parancsnokának, valamint Vass Tibornak és segítõinek. Bizton állíthatom, hogy az utóbbi évek legjobb, legszínvonalasabb országos bajnokságán vettünk részt.

A torna végeredménye:

I. helyezett: Hosz-Hercules SE

II. helyezett: MH 5.B.I. LD 24.Bornemissza Gergely Felderítõ Hivatal Eger

III. helyezett: MH 64. Boconádi Sz.J.Log ezred

A gyõztes csapat tagjai: hátsó sor, balról jobbra: Illés Bálint, Varga Ferenc, Lodri Attia, Lodri Attila felesége, Mészáros Gábor, Süle Zoltán, Vati András, guggoló sor: Sándor Roland, Beregszászi Péter, Koczák Attila, Revák Sándor            

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.