2024. 04. 23. kedd
Béla
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Honvédség legjobb kispályás labdarúgó csapata

Hosz  |  2008. 07. 30., 18:02

Június 19-én, Veszprémben rendezték meg a Magyar Honvédség Amatõr Kispályás Labdarúgó Tornát. A 36 benevezett csapatból 34 csapat jött el. Csapatunkból hiányzott Mészáros Géza, a Hosz elnöke, aki azonban segítségképpen - biztató szavain kívül - kapuskesztyûjét is eljuttatta nekünk.

A 34 csapat négy 6-os és két 5-ös csoportban küzdött a továbbjutásért, egyszer 20 perces mérkõzéseket játszva. Nekünk szerencsénk volt, mert a nagy kánikulában 5-ös csoportba kerültünk. Az elején nem ment olyan jól a játék, hiszen egy vereséget is összeszedtünk a Pápa csapatától, ám a további csoportmeccseken gyõzve, csoportmásodikként jutottunk tovább.

Az így kialakult 12 csapatos, 4 csoportos középdöntõben elõbb a Katonai Közlekedési Központ, majd az MH VEK csapatát gyõztük le, és ezzel az elõdöntõbe abszolváltuk magunkat. Az elõdöntõben a könnyû ellenfélnek nem nevezhetõ KBH csapatával kerültünk össze, akik ellen 1-0-ra gyõztünk. A döntõben az MH 5.B.I.LD Egri csapatával találkoztunk. Igen izgalmas mérkõzésen a 16. perc tájékán õk szereztek vezetést, ám rá 2 percre Illés Bálinttól Süle Zoltán kapott a bal szélen egy gyönyörû keresztlabdát, aki maga elé vette combbal, majd droppból gyönyörûen lõtte ki a hosszú jobbfelsõ sarkot; 1-1. A bûntetõrúgásoknál minden elismerés kapusunkat, Mészáros Gábort illeti. Elõbb kivédett és nézett két bûntetõt, majd õ maga is belõtte sajátját, és mivel nálunk Koczák Attila sem hibázott, a harmadik büntetõnket le sem kellett rúgni. Sikerült, gyõztünk, és ezzel 3 év után visszahódítottuk a kupát a szolnokiaktól. Elmondhatjuk, hogy 1 évig miénk a Magyar Honvédség legjobb kispályás csapata. A díjkiosztás hatalmas – éjszakába nyúló – ünnepléssel folytatódott.  A Honvédszakszervezet különdíját, a torna gólkirályi címét Tóth Sándor (MH 5. B.I.LD., Debrecen) kapta, a torna legjobb kapusa Mészáros Gábor (Hosz-Hercules SE) lett. Külön gratulálunk mindkét játékosnak! Köszönjük a remek feltételeket és szervezést Szûcs Pál ezredes úrnak, az MH 54. Légtérellenõrzõ Ezred parancsnokának, valamint Vass Tibornak és segítõinek. Bizton állíthatom, hogy az utóbbi évek legjobb, legszínvonalasabb országos bajnokságán vettünk részt.

A torna végeredménye:

I. helyezett: Hosz-Hercules SE

II. helyezett: MH 5.B.I. LD 24.Bornemissza Gergely Felderítõ Hivatal Eger

III. helyezett: MH 64. Boconádi Sz.J.Log ezred

A gyõztes csapat tagjai: hátsó sor, balról jobbra: Illés Bálint, Varga Ferenc, Lodri Attia, Lodri Attila felesége, Mészáros Gábor, Süle Zoltán, Vati András, guggoló sor: Sándor Roland, Beregszászi Péter, Koczák Attila, Revák Sándor            

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.