2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mit üzennek a csillagok?

Hosz  |  2008. 07. 30., 18:03

Kedves Olvasóim! Az augusztust az Oroszlán havaként említi a hagyományos asztrológia és a köztudat, magyar néprajzi gyûjtésekben a Szentkorona havaként ismerik. Az augusztusi hónap uralkodó égiteste a Nap, a nappali fõvilágosító – szellemi erõt, férfiasságot, uralkodást, egy közösség, ország, birodalom vezetõjét jelenti. Szent István napja, augusztus 20-a Szent Korona ünnepe is, amelyet a középkorban élõ személyként tiszteltek.

Boldog születésnapot kedves Oroszlán (július 23 - augusztus 22) szülöttek! Szimbóluma:

Az Oroszlánt a Nap uralja, tûz jegy, kreatív és nagyvonalú. A Naphoz hasonlóan az élet középpontjának tekintik magukat. A zodiákusban nincs büszkébb és királyibb jegy. Mint szimbólumuk az oroszlán, õk is nagy méltósággal uralkodnak birodalmuk felett, legyen szó néprõl, munkahelyrõl vagy egy egyszerû családról. Születésüknél fogva melegszívûek, nagylelkûek. Teljes szívvel támogatják a jót. Cserébe ugyanazt a hûséget és becsületességet várják el, amit õk tanúsítanak. Viselkedésük nemességet rejt, ezért tetteik nagyvonalúak és látványosak. Az Oroszlánok akkor érzik magukat a legjobban, amikor a figyelem középpontjában vannak, mindig arra törekszenek, hogy reflektorfényben legyenek. Gyakorlatiasak, lelkesek, szeretnek keményen dolgozni és nagy önbizalmuk van. Törekszenek arra, hogy tekintélyes pozíciót töltsenek be. Becsületességük, erõs önbizalmuk kiváló vezetõvé teszi õket. Az Oroszlánhoz hasonlóan lustává válhatnak, ha nem sikerül a tekintélyt megszerezniük. Vonzódnak mindenhez, ami jó és nem kímélik magukat annak érdekében, hogy megszerezzék az élet luxus dolgait. Nem a megszokások rabjai, és mindig új élményekre vágynak. Gyenge pontjuk, - ha egyáltalán van - az, hogy arra vágynak, mindig csodálják õket. Egojuk állandó hízelgést, dicséretet vár. Ha nem kapják meg, magyarázatot nem várva visszavonulnak. Természetes optimizmusuk, vidám hozzáállásuk segít nekik visszatérni, hogy ismét eredeti pompájukban ragyogjanak.

Mivel saját tapasztalata alapján tanul, sokszor csalódik szerelmi ügyekben, csak akkor lesz képes megnyugtatóan és hûségesen szeretni másokat, ha megtanulja, hogyan legyen rugalmas és kompromisszumra kész.

Az Oroszlán havában jellemzõ bolygómozgások és átvonuló hatások.

A Merkúr augusztus 11-én belép a Szûz jegyébe. Ezt az idõszakot fordítsuk ismeretszerzésre, ilyenkor kommunikációnkat a logika, a kritikai szemlélet és a segítõkészség jellemzi.

Augusztus 7-tõl a Vénusz is a Szûz jegyében jár. A közízlés kissé megváltozik. Az emberi kapcsolatokban igényesebbé, kritizálóbbá válunk. Részletesen megbíráljuk mások magatartását, és remélhetõleg a magunkét is. Több erkölcsi és testi tisztaságot igényelünk. Kutatjuk a dolgok okát, és talán a következmények összefüggésére is felfigyelünk. Ha eddig a nyári lustálkodásra volt hajlandóságunk, ezután úgy érezzük, hogy mindig rengeteg teendõnk van, mert magunkban és környezetünkben mindent rendbe kell tennünk.

Vénusz együttállása a Szaturnusszal jelzi, problémáink lehetnek az emberi kapcsolatokban, fõleg a szerelemben. Nehezen fejezzük ki érzelmeinket, mert vagy túlságosan ridegen, szigorúan viselkedünk, esetleg hazugnak, csalónak tûnünk, pedig mi tudjuk, hogy nem vagyunk azok. Hajlamosak vagyunk azonban kivetíteni ugyanezeket más személyekre is, és azokat tartani hazugnak, még akkor is, ha igazuk van. Gyakran nem mondunk igazat saját magunknak, becsapjuk magunkat.

A Mars augusztus 20-ától a Mérlegben folytatja égi útját. Döntéseinket a stratégiai elõrelátás jellemzi, számolunk mások „húzásaival”. Kapcsolatainkban elkerüljük a konfliktust - határozatlanság és megalkuvás befolyásolja döntéseinket. Ezzel együtt azonban nyitottá válunk a kompromisszumokra. A Mars Uránusz szembenállás okozza, hogy az élet minden területén keressük az új és izgalmas cselekvési lehetõségeket! Óriási szabadságvágy jellemezheti kapcsolatainkat. Óvakodjunk a túlzott reakcióktól (balesetveszély)! Legyünk toleránsak egymás iránt!

A szándékok mesterkélt elõadását - úgymint azután a tömegkommunikáció elégtelenségét - a Merkúr-Neptunusz szembenállása mutatja be.

Napfogyatkozás: augusztus 1-jén az Oroszlán jegyében!- Az ország életében mutatja a vezetõ hatalom válságos helyzetét, híres emberek elvesztését, továbbá a figyelem középpontjába állítja a katonaságot és a rendõrséget. A családok életében pedig magánéleti változások kezdete vagy lezárása valószínûsíthetõ. Majd augusztus 16-án Holdfogyatkozás a Vízöntõben. A fogyatkozás általában kezdeteket hoz, és egy üres, drámai, búcsúzó állapotból elõre kell nézni, át kell tekinteni egy új jövõ felé. Úgy érezhetjük, ha nem történik valami, - minden tönkremegy. Ellenõrizzük: biztosan továbbléphetünk-e, és merre!

A hónap üzenete:

Bárhová is mégy, teljes szívvel menj.

                                           Konfuce

Ragyogjanak Rátok a csillagok!

Szeretettel: Szücs Andrea asztrológus

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.