2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mit üzennek a csillagok?

Hosz  |  2008. 07. 30., 18:03

Kedves Olvasóim! Az augusztust az Oroszlán havaként említi a hagyományos asztrológia és a köztudat, magyar néprajzi gyûjtésekben a Szentkorona havaként ismerik. Az augusztusi hónap uralkodó égiteste a Nap, a nappali fõvilágosító – szellemi erõt, férfiasságot, uralkodást, egy közösség, ország, birodalom vezetõjét jelenti. Szent István napja, augusztus 20-a Szent Korona ünnepe is, amelyet a középkorban élõ személyként tiszteltek.

Boldog születésnapot kedves Oroszlán (július 23 - augusztus 22) szülöttek! Szimbóluma:

Az Oroszlánt a Nap uralja, tûz jegy, kreatív és nagyvonalú. A Naphoz hasonlóan az élet középpontjának tekintik magukat. A zodiákusban nincs büszkébb és királyibb jegy. Mint szimbólumuk az oroszlán, õk is nagy méltósággal uralkodnak birodalmuk felett, legyen szó néprõl, munkahelyrõl vagy egy egyszerû családról. Születésüknél fogva melegszívûek, nagylelkûek. Teljes szívvel támogatják a jót. Cserébe ugyanazt a hûséget és becsületességet várják el, amit õk tanúsítanak. Viselkedésük nemességet rejt, ezért tetteik nagyvonalúak és látványosak. Az Oroszlánok akkor érzik magukat a legjobban, amikor a figyelem középpontjában vannak, mindig arra törekszenek, hogy reflektorfényben legyenek. Gyakorlatiasak, lelkesek, szeretnek keményen dolgozni és nagy önbizalmuk van. Törekszenek arra, hogy tekintélyes pozíciót töltsenek be. Becsületességük, erõs önbizalmuk kiváló vezetõvé teszi õket. Az Oroszlánhoz hasonlóan lustává válhatnak, ha nem sikerül a tekintélyt megszerezniük. Vonzódnak mindenhez, ami jó és nem kímélik magukat annak érdekében, hogy megszerezzék az élet luxus dolgait. Nem a megszokások rabjai, és mindig új élményekre vágynak. Gyenge pontjuk, - ha egyáltalán van - az, hogy arra vágynak, mindig csodálják õket. Egojuk állandó hízelgést, dicséretet vár. Ha nem kapják meg, magyarázatot nem várva visszavonulnak. Természetes optimizmusuk, vidám hozzáállásuk segít nekik visszatérni, hogy ismét eredeti pompájukban ragyogjanak.

Mivel saját tapasztalata alapján tanul, sokszor csalódik szerelmi ügyekben, csak akkor lesz képes megnyugtatóan és hûségesen szeretni másokat, ha megtanulja, hogyan legyen rugalmas és kompromisszumra kész.

Az Oroszlán havában jellemzõ bolygómozgások és átvonuló hatások.

A Merkúr augusztus 11-én belép a Szûz jegyébe. Ezt az idõszakot fordítsuk ismeretszerzésre, ilyenkor kommunikációnkat a logika, a kritikai szemlélet és a segítõkészség jellemzi.

Augusztus 7-tõl a Vénusz is a Szûz jegyében jár. A közízlés kissé megváltozik. Az emberi kapcsolatokban igényesebbé, kritizálóbbá válunk. Részletesen megbíráljuk mások magatartását, és remélhetõleg a magunkét is. Több erkölcsi és testi tisztaságot igényelünk. Kutatjuk a dolgok okát, és talán a következmények összefüggésére is felfigyelünk. Ha eddig a nyári lustálkodásra volt hajlandóságunk, ezután úgy érezzük, hogy mindig rengeteg teendõnk van, mert magunkban és környezetünkben mindent rendbe kell tennünk.

Vénusz együttállása a Szaturnusszal jelzi, problémáink lehetnek az emberi kapcsolatokban, fõleg a szerelemben. Nehezen fejezzük ki érzelmeinket, mert vagy túlságosan ridegen, szigorúan viselkedünk, esetleg hazugnak, csalónak tûnünk, pedig mi tudjuk, hogy nem vagyunk azok. Hajlamosak vagyunk azonban kivetíteni ugyanezeket más személyekre is, és azokat tartani hazugnak, még akkor is, ha igazuk van. Gyakran nem mondunk igazat saját magunknak, becsapjuk magunkat.

A Mars augusztus 20-ától a Mérlegben folytatja égi útját. Döntéseinket a stratégiai elõrelátás jellemzi, számolunk mások „húzásaival”. Kapcsolatainkban elkerüljük a konfliktust - határozatlanság és megalkuvás befolyásolja döntéseinket. Ezzel együtt azonban nyitottá válunk a kompromisszumokra. A Mars Uránusz szembenállás okozza, hogy az élet minden területén keressük az új és izgalmas cselekvési lehetõségeket! Óriási szabadságvágy jellemezheti kapcsolatainkat. Óvakodjunk a túlzott reakcióktól (balesetveszély)! Legyünk toleránsak egymás iránt!

A szándékok mesterkélt elõadását - úgymint azután a tömegkommunikáció elégtelenségét - a Merkúr-Neptunusz szembenállása mutatja be.

Napfogyatkozás: augusztus 1-jén az Oroszlán jegyében!- Az ország életében mutatja a vezetõ hatalom válságos helyzetét, híres emberek elvesztését, továbbá a figyelem középpontjába állítja a katonaságot és a rendõrséget. A családok életében pedig magánéleti változások kezdete vagy lezárása valószínûsíthetõ. Majd augusztus 16-án Holdfogyatkozás a Vízöntõben. A fogyatkozás általában kezdeteket hoz, és egy üres, drámai, búcsúzó állapotból elõre kell nézni, át kell tekinteni egy új jövõ felé. Úgy érezhetjük, ha nem történik valami, - minden tönkremegy. Ellenõrizzük: biztosan továbbléphetünk-e, és merre!

A hónap üzenete:

Bárhová is mégy, teljes szívvel menj.

                                           Konfuce

Ragyogjanak Rátok a csillagok!

Szeretettel: Szücs Andrea asztrológus

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.