2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban az idõsügy

Hosz  |  2008. 07. 30., 18:12

A Honvédelmi Idõsügyi Tanács - június 24-én - megtartott ülésén a tárca idei kiemelt rendezvényeirõl, illetve a honvédelem aktuális feladatairól esett szó. Az eseményen Szekeres István nyugállományú dandártábornok köszöntötte a résztvevõket, köztük dr. Szekeres Imre honvédelmi minisztert, dr. Vadai Ágnes államtitkárt és Bocskai Istvánt, a HM szóvivõjét, valamint a társadalmi szervezetek megjelent képviselõit. Szakszervezetünk Nyugállományú Tagozatát Sörös István tagozatelnök képviselte.

A Honvédelmi Idõsügyi Tanács (HIT) ülésén elöszõr Bocskai István, a HM Kommunikációs és Toborzó Fõosztályának (HM KTF) vezetõje, a tárca szóvivõje a minisztérium 2008. évi kiemelt rendezvényeit ismertette és kérte az ülésen résztvevõ  társadalmi egyesületek aktív segítségét a rendezvények eredményes lebonyolításához. A HIT ülésén Szekeres István és Sörös István mellett Pusztai Lajos (képünkön), a Katonákért Alapítvány kuratórimi titkára is részt vett. Az értekezlethez késõbb csatlakozó dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter a honvédelem aktuális feladatairól tartott részletes tájékoztatót.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.