2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sajtóközlemény

Hosz  |  2008. 07. 30., 18:18

Rövid idõn belül két tûzszerészünk is hõsi halált halt Afganisztánban. Ezt követõen, az elmúlt napokban több olyan vélemény és nyilatkozat is napvilágot látott, mely katonáink kiképzési szintjét kérdõjelezi meg. A mintegy 40 ezer rendvédelmi dolgozót és katonát tömörítõ Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségéhez (FRDÉSZ) tartozó Honvédszakszervezet álláspontja szerint nincs semmilyen összefüggés a kiképzettség és a háborús övezetben sajnos idõrõl-idõre kivédhetetlenül bekövetkezõ, halálos kimenetelû események között. Szövetségünk határozottan állítja, hogy a hivatásos és szerzõdéses katonák kiképzettsége magas szintû, hiszen megfelelõ felkészítés nélkül egy hivatásos vagy szerzõdéses katona sem vehetne részt misszióban. A honvédelem ügye össztársadalmi ügy, így a Magyar Honvédség finanszírozása sem lehet csak ágazati kérdés, hiszen a mûködéshez szükséges források maradéktalan biztosítása a mindenkori Kormány és Országgyûlés feladata is egyben. Emlékeztetünk arra, hogy 5 párti konszenzussal fogadta el az Országgyûlés az afganisztáni küldetést, így a magyar katonák ügye nem lehet politikai csatározások színtere. Az FRDÉSZ és a – több mint tízezer hivatásos és szerzõdéses katonát számláló – Honvédszakszervezet is tiltakozik az ellen, hogy a feladataikat életüket kockáztatva ellátó katonáinkról a politika és a média megalapozatlan, a részletes vizsgálatot megelõzõ véleményeket állítson, ezzel is a realitásokat nélkülözve befolyásolja a közvéleményt. Csak remélni tudjuk, hogy az Országgyûlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának rendkívüli ülése is hozzájárult a helyzet tisztázásához. Kónya Péter sk.               Mészáros Géza sk.  FRDÉSZ elnök                      Hosz elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.