2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Gyõr: Megemlékezés az Idõsek Napjáról

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:16

Jól sikerült megemlékezést tartottunk Gyõrben az Idõsek Napja alkalmából az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakéta Ezred laktanyájában.

A gondos elõkészítés után kitûnõ lehetõségek mellett Rozgonyi Sándor nyá. alezredes megnyitotta a megemlékezõ ünnepi csoportgyûlést. Méltatta az összejövetel jelentõségét, és meleg szavakkal köszöntötte a tagságot és a vendégeket. Ezt követõen Varga László mk. dandártábornok filmvetítéssel kombinált rövid tájékoztatót adott a hadsereg átszervezésének helyzetérõl, az ezredet érintõ kérdésekrõl.

Kellemes színfoltja volt az ünnepi gyûlésnek, hogy Párizsból mobil telefonon mikrofon segítségével köszöntötte a gyûlést Mészáros Géza, a Hosz elnöke. Név szerint köszöntötte a 90, 80 és 75 éves szakszervezeti tagokat.

Élményszámba menõ két szavalat következett, melyet az idõsek nagy elismeréssel, illetve tapssal fogadtak. Ezt követõen, Réti László nyá. alezredes mondta el megemlékezõ beszédét az idõsekrõl, Szõke István nyá. ezredes pedig köszöntötte a kitüntetetteket és a születésnapjukat ünneplõket.

Kitûntetést kaptak: özv. Rembeczki Sándorné, Németh Jenõné

Jubileumi évfordulósok: Nagy László nyá. örgy. 90 éves, Soós Zoltán nyá. örgy. 80 éves, Sebestyén Pál nyá. ftzls. 80 éves, Dr. Habony János nyá. ezds. 75 éves, Szõke István nyá. ezds. 75 éves, Nágel József nyá. alez. 75 éves, Özv. Juhász Lajosné 75 éves.

Gratulációk után pohárköszöntõk hangzottak el, majd a vendéglátók állófogadással kedveskedtek az idõseknek. Elõkerült a harmonika is, így nótázással folytatódott az ünneplés. Az ünnepség végén az idõsek jólesõ érzéssel szorongatták egymás kezét, és kívántak egymásnak erõt, egészséget, hosszú, boldog életet.

Szõke István nyá. ezredes

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.