2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Gyõr: Megemlékezés az Idõsek Napjáról

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:16

Jól sikerült megemlékezést tartottunk Gyõrben az Idõsek Napja alkalmából az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakéta Ezred laktanyájában.

A gondos elõkészítés után kitûnõ lehetõségek mellett Rozgonyi Sándor nyá. alezredes megnyitotta a megemlékezõ ünnepi csoportgyûlést. Méltatta az összejövetel jelentõségét, és meleg szavakkal köszöntötte a tagságot és a vendégeket. Ezt követõen Varga László mk. dandártábornok filmvetítéssel kombinált rövid tájékoztatót adott a hadsereg átszervezésének helyzetérõl, az ezredet érintõ kérdésekrõl.

Kellemes színfoltja volt az ünnepi gyûlésnek, hogy Párizsból mobil telefonon mikrofon segítségével köszöntötte a gyûlést Mészáros Géza, a Hosz elnöke. Név szerint köszöntötte a 90, 80 és 75 éves szakszervezeti tagokat.

Élményszámba menõ két szavalat következett, melyet az idõsek nagy elismeréssel, illetve tapssal fogadtak. Ezt követõen, Réti László nyá. alezredes mondta el megemlékezõ beszédét az idõsekrõl, Szõke István nyá. ezredes pedig köszöntötte a kitüntetetteket és a születésnapjukat ünneplõket.

Kitûntetést kaptak: özv. Rembeczki Sándorné, Németh Jenõné

Jubileumi évfordulósok: Nagy László nyá. örgy. 90 éves, Soós Zoltán nyá. örgy. 80 éves, Sebestyén Pál nyá. ftzls. 80 éves, Dr. Habony János nyá. ezds. 75 éves, Szõke István nyá. ezds. 75 éves, Nágel József nyá. alez. 75 éves, Özv. Juhász Lajosné 75 éves.

Gratulációk után pohárköszöntõk hangzottak el, majd a vendéglátók állófogadással kedveskedtek az idõseknek. Elõkerült a harmonika is, így nótázással folytatódott az ünneplés. Az ünnepség végén az idõsek jólesõ érzéssel szorongatták egymás kezét, és kívántak egymásnak erõt, egészséget, hosszú, boldog életet.

Szõke István nyá. ezredes

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.