2024. 03. 01. péntek
Albin
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évet zárt a Hosz elnöksége

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:18

Idei utolsó ülését tartotta az elnökség december 13-án. Az annavölgyi üdülõben lebonyolított testületi ülésen értékelték a 2007-ben végrehajtott feladatokat, beleértve a novemberi kongresszust követõ idõszakot is. Sikeres periódust, ezen belül évet zárt a szakszervezet, de ez nem tehet senkit elbizakodottá. A következõ évben számos olyan tennivaló vár a szervezetre, amelyek végrehajtását egyfelõl a kongresszus irányozta elõ, de az aktuális problémák kezelése is ad bõven munkát majd minden tisztségviselõnek és tagtársunknak is - hangsúlyozta az évzáró elnökségi ülésen Mészáros Géza, a Hosz elnöke.

A folyamatban lévõ egyeztetésekrõl Szincsák Gyula alelnök tájékoztatta az elnökséget, elsõsorban az év közbeni és év végi extra kifizetésekre, a szolgálati nyugdíjra és a jövõ évi bértárgyalásokra fókuszálva, majd dr. Heiling Ottó alelnök ismertette a költségvetés helyzetét. A bevételek várhatóan fedezik a kiadásokat, az eredmény idõarányosan teljesült, így a mutatók alapján az elnökségnek nem kellett átcsoportosításokról döntenie. A befektetések hozama is megfelelõen alakul, a hajdúszoboszlói üdülõ apartman mûszaki átvétele a napokban történt meg, várhatóan a jövõ évi, tavaszi elõszezonban már vendégeket is fogadhat.

Az elnökség döntött tagfelvételrõl is. Az egyebek között értékelésre került az EGYSÉG 2002 Kft. gazdasági helyzete, melynek kapcsán az elnökség – a kongresszus által elfogadott programnak megfelelõen – meghozta az elsõ döntést arra vonatkozólag, hogy a társaság mûködését át kell alakítani, azt dinamizálni kell és a telefon díjakból származó kintlévõségek kezelését a tavaszi választmányi döntéssel véglegesen nyugvópontra kell helyezni. Az elnökség határozott a Hosz további részvételének módjáról az FRDÉSZ munkájában, valamint felhatalmazta a december 14-i rendkívüli LIGA kongresszuson részt vevõ küldötteket arról, hogy – egyetértve a meghirdetett célkitûzésekkel - támogassák a LIGA által szervezett akciókról szóló határozatok elfogadását.

Az ülést követõen az elnökség rövid évzáró rendezvényen köszönte meg az ügyvezetés tagjainak, a központi iroda munkatársainak, az ellenõrzõ bizottságnak, az alapítvány munkatársainak, a kft. dolgozóinak, a konföderáció képviselõjének, és a Hosz más szerzõdéses és együttmûködõ partnereinek az egész éves munkát és támogatást, mellyel hozzájárultak ahhoz, hogy a szakszervezet eredményes évet zárhatott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.