2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évet zárt a Hosz elnöksége

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:18

Idei utolsó ülését tartotta az elnökség december 13-án. Az annavölgyi üdülõben lebonyolított testületi ülésen értékelték a 2007-ben végrehajtott feladatokat, beleértve a novemberi kongresszust követõ idõszakot is. Sikeres periódust, ezen belül évet zárt a szakszervezet, de ez nem tehet senkit elbizakodottá. A következõ évben számos olyan tennivaló vár a szervezetre, amelyek végrehajtását egyfelõl a kongresszus irányozta elõ, de az aktuális problémák kezelése is ad bõven munkát majd minden tisztségviselõnek és tagtársunknak is - hangsúlyozta az évzáró elnökségi ülésen Mészáros Géza, a Hosz elnöke.

A folyamatban lévõ egyeztetésekrõl Szincsák Gyula alelnök tájékoztatta az elnökséget, elsõsorban az év közbeni és év végi extra kifizetésekre, a szolgálati nyugdíjra és a jövõ évi bértárgyalásokra fókuszálva, majd dr. Heiling Ottó alelnök ismertette a költségvetés helyzetét. A bevételek várhatóan fedezik a kiadásokat, az eredmény idõarányosan teljesült, így a mutatók alapján az elnökségnek nem kellett átcsoportosításokról döntenie. A befektetések hozama is megfelelõen alakul, a hajdúszoboszlói üdülõ apartman mûszaki átvétele a napokban történt meg, várhatóan a jövõ évi, tavaszi elõszezonban már vendégeket is fogadhat.

Az elnökség döntött tagfelvételrõl is. Az egyebek között értékelésre került az EGYSÉG 2002 Kft. gazdasági helyzete, melynek kapcsán az elnökség – a kongresszus által elfogadott programnak megfelelõen – meghozta az elsõ döntést arra vonatkozólag, hogy a társaság mûködését át kell alakítani, azt dinamizálni kell és a telefon díjakból származó kintlévõségek kezelését a tavaszi választmányi döntéssel véglegesen nyugvópontra kell helyezni. Az elnökség határozott a Hosz további részvételének módjáról az FRDÉSZ munkájában, valamint felhatalmazta a december 14-i rendkívüli LIGA kongresszuson részt vevõ küldötteket arról, hogy – egyetértve a meghirdetett célkitûzésekkel - támogassák a LIGA által szervezett akciókról szóló határozatok elfogadását.

Az ülést követõen az elnökség rövid évzáró rendezvényen köszönte meg az ügyvezetés tagjainak, a központi iroda munkatársainak, az ellenõrzõ bizottságnak, az alapítvány munkatársainak, a kft. dolgozóinak, a konföderáció képviselõjének, és a Hosz más szerzõdéses és együttmûködõ partnereinek az egész éves munkát és támogatást, mellyel hozzájárultak ahhoz, hogy a szakszervezet eredményes évet zárhatott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.