2018. 01. 24. szerda
Timót
: 310 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mit üzennek a csillagok?

Hosz  |  2008. 06. 30., 18:57

Itt a nyár: a szabadság, a pihenés, a feltöltõdés idõszaka, július hónapban az idõminõség és lehetõségeink az „Én érzek” energiáiról szólnak. Használjuk ki ezt a következõképpen: cselekedeteink legfõbb kedvezményezettjei legyenek a családunk, az otthonunk, a szeretteink, saját biztonságunk és legelemibb biztonságunk megõrzése anyagilag csakúgy, mint érzelmeinkben!

Boldog születésnapot kedves Rák (június 22 - július 22)szülöttek! Szimbóluma:      a (a rák ollói vagy két spirál, amelyek a felkelõ és lenyugvó Napot jelképezik)

A Rák uralkodó bolygója, a Hold. A Rák víz jegy, támogató, érzelmes. A Rák az érzékenység és a rokonszenv megtestesítõje. Az összes jegy közül rá a legjellemzõbb az otthon biztonságának megteremtésére való törekvés. A Rák egy nagyon összetett személyiség, állandó hangulatváltozásuk miatt nehéz megérteni õket. Az egyik pillanatban még házsártosak, veszekednek, a következõben a legaranyosabb teremtések. Önvédelmi képességük olyan fejlett, hogy ez védelmet nyújt belsõ sebezhetõségük és szégyenlõsségük ellen. Személyiségük, mint a rák páncélja, kemény külsõt mutat. Szükség esetén e mögé vonulnak vissza. Mikor megbántják õket, azonnal visszahúzódnak. E taktikájukat tökéletesre fejlesztették. Viselkedésük gyakran gyerekes, konok, nem adják meg magukat addig, míg a dolgok nem úgy történnek, ahogy õk akarják. A felszín alatt azonban érzékeny, finom lélek lakozik. A Rák születésénél fogva gondoskodó védelmezõ természet a világ változásait érzésein keresztül fogja fel. Érzi az embereket, a dolgokat, a környezetet. Ezek az érzések okozzák, hogy a Rákban - akár tudatosan, akár tudat alatt - különbözõ természetû események emlékei bukkannak fel. Nem felidézi múltját, hanem érzései juttatják eszébe. A látszat ellenére a Rák nem álmodozó típus, erejét sokkal inkább belsõ történéseire hallgatva használja ki. Tudja, hogy gyorsan feltöltõdik, és megtalálja belsõ békéjét. Válsághelyzetekben ugyanis a nyugalom, a csend és néha az alvás ad neki erõt régi, titkos félelmei leküzdésére. A Rák ugyanezzel a módszerrel - sugallataira hallgatva - képes elszigetelõdni és ismerkedni is. A Rák nemcsak gyengéd és jóságos, hanem igen megalapozott életfilozófiával is rendelkezik. Nem ismer tréfát, sem a szerelemben, sem az erkölcsi szabályokban. Elsõsorban törvényes kereteket igényel. Konfliktushelyzetben igen sajátságos módon közelíti meg a problémákat, harcmodora egészen egyéni. Makacsul visszahúzódik, de a válság kirobbanásakor sem veszíti el a bátorságát. Ha nem tesz semmit, az csak azért van, mert a kedvezõ pillanatot várja a támadás megindítására. A megbocsátás nem erõssége a Ráknak, felejteni pedig szinte egyáltalán nem tud. Partnereinek olykor mély megdöbbenést okoz azzal, hogy váratlanul felhánytorgat régi sérelmeket - olyanokat, amelyek hónapokkal, sõt évekkel ezelõtt történtek, de a szíve mélyén mostanáig õrizgette õket.

Számukra az élet fõ célja a biztonságos otthon megteremtése, és a pénz csupán e cél megvalósításához szükséges, illetve a szûkösebb napokra. Büszkék az eredetükre, múltjukra. A Rákokat, mivel nagyon érzékenyek - és óvatosak -, lehetetlen becsapni. Jellegzetes módon cselekszenek. Mint a rák, haladásuk nem mindig egyenes, elõre haladó. Nagy energiájukat pozitív irányba terelhetik, ha megtanulják kezelni hangulatváltásaikat. Hûséges, odaadó társakká válnak, csak tudni kell õket helyesen megközelíteni. A Ráknak két téma okoz nehézséget: az aktivitás és a cselekvés. A jegy kiemelkedõ sebezhetõsége és az inaktivitáshoz való ragaszkodása gyakran oda vezet, hogy nem akar kimenni az életbe és felelõsséget vállalni saját cselekedeteiért. A Rák azonban kardinális vizes jegy, ami azt jelenti, hogy passzivitásának és inaktivitásának megvannak a határai. Megvalósító ereje az engedés , a megadás: „A csepp kivájja a sziklát”.- hangzik jelmondata.

A Rák havában jellemzõ bolygómozgások és átvonuló hatások

A Nap a Rák jegyében jár és ebben a jegyben folytatja égi útját a harmóniát jelképezõ bolygó, a Vénusz is. Álmodozóvá, érzékennyé, befolyásolhatóvá válhatunk. A Nap és a Vénusz együtt költekezésre is csábíthat, de jó érzékkel elkerülhetjük a haszontalan kiadásokat. Majd július 13-án a Vénusz az Oroszlán jegybe lép - mindennapjainkban ez, mint gazdag érzésvilág, emberszeretet, gyöngédség és a jóindulat a legszebb tulajdonságaiként mutatkozik meg. Merkur  elõre halad, - segíti vágyaink beteljesítését, jó eredménnyel tárgyalhatunk, beszélgethetünk, és ez az erõ különösképpen jó kommunikációs, kapcsolati lehetõségeket nyújt. Majd a gyors mozgást is jelképezõ, gondolatok szárnyán közlekedõ Hermész nagyon sebesen áthalad a Rák jegybe,(július 13-án) ekkortól számítsunk a gondolatvilágunk intuitívvá válására. Rajtakaphatjuk magunkat azon, hogy régebbi dolgokba mélyedünk, lelassulunk, akár szentimentálissá válhatunk, tanulmányozzuk a múltunkat, többet foglalkozunk érzelmi ügyekkel, és gondolatban is sokat törõdünk a családunkkal. Július 27-én a Merkúr az Oroszlán jegyébe lép. Az önbizalmunk megnõhet, mely kitartással, szervezõkészséggel és nemes gondolkozással párosul, a kritikát azonban nehezen viseljük. Merkúr pontosan a Jupiterrel szemben áll, július 19-én a két intelligencia bolygó azt fogja próbára tenni, hogy az értelmünk gyõz vagy a bölcsesség. Az igazság, a felsõbb érdekek, a moralitás és az etika kell, hogy felülemelkedjen, tehát ami nem megy, nem kell erõltetni: magunkat csapnánk be. A Mars július 2-tól belép a Szûz jegyébe. Jó értelem, gyors felfogás, módszeresség, becsvágy, igyekezet és üzleti érzék jellemzik.

Július 18-án Telihold a Bakban: A Nap és a Hold egymással szemben áll, a Nap fénye megvilágítja a Holdat. A Hold ereje teljében van. A szõnyeg alá söpört, altatott ügyek ismét napvilágra kerülnek, a nagyfokú érzelmesség nyugtalansággal párosul. Telihold elõtt egy-két nappal az emberek már feszültek, erõszakosabbak, megnõ a balesetek, a közlekedési dugók száma, a kutyák jobban harapnak, és sokan álmatlanul forgolódnak. A Telihold idején felszínre kerülnek a legrosszabb tulajdonságaink. Viszont a testünk több kalóriát éget el!

A Szaturnusz, Mars bolygókapcsolat az egészségi állapot romlására enged következtetni. Ezért különösen fontos megszívlelni a következõket:

A Szaturnusz a Szûz jegyben haladva úgy két éven át az életmód fontosságára hívja fel a figyelmet. Test-lélek-szellem egyensúlyának eredménye a harmónia, ilyenkor, ha az ember egyszerûen boldog a sorsában, azt veszi észre, hogy az egészség-betegség kérdésre nem is gondol. A horoszkóp tartalmazza a karmikus alkatunkat, hogy bár betegség nincs a horoszkópba írva, azonban milyen területen támadhatnak fizikai tünetek akkor, ha nem az igazi útján halad az ember. A Szûz jegy tartalom-azonosság szerint egyfelõl az életmód, táplálkozás, vékonybélrendszer területére utal, különös tekintettel kell napjainkat tervezni, megfelelõen étkezni és mozogni, jó külsõ hatásokat adni a fizikai szervezetnek. Másfelõl a Szûz jegy mint a zodiákus hatodik stációja a számvetés analógiája is! Így sajnos nem korlátozódnak a lehetséges tünetek területileg, mert ahol az embernek szüksége van figyelmeztetésre, meg is fogja kapni - ha túlfárasztjuk magunkat, gond lesz fogainkkal; ha nem megfelelõ karriert hajtunk, görnyedhetünk lumbágótól; kapcsolati zavarainkat jelzik vesegondjaink vagy allergia; sajnos a variációk száma végtelen... Nem lenne célszerû tehát esetleg a helyes úton járni?! Azonnal vizsgáljuk meg lelkünket, megelégedettek vagyunk-e munkahelyünkön, párkapcsolatunkban, családunkkal, otthonunkban, vágyainkban, majd érdemes a szükséges változtatásokat is útnak indítani. Kiegészítõ intézkedésként, menjünk el egy általános állapotunkat leltárba vevõ vizsgálatra, rendbe kell tenni a fogakat, vérnyomást, ízületeket, súlyt, legyünk megelégedett komfortban saját lelkünkkel és fizikumunkban. A Plútó szemben a mozgékony és intellektuális Merkúrral elégedettlenséget, politikai izgalmakat, nyilvános vitákat jelez.

 A hónap üzenete:

Lao Ce: Tao Te King (33)

Okos, aki érti az embereket; aki önmagát érti: ihletett. Hatalmas, aki másokat legyõz; aki önmagát legyõzi: erõs. Aki törekszik: nincs híján akaratnak; aki megelégszik: gazdag. Aki nem veszti természetét: hosszúéletû; aki nem veszti emlékezetét: örökéletû!

Kellemes nyarat kívánok - boldog felüdülést és feltöltõdést!

Ragyogjanak Rátok a csillagok!

Szeretettel: Szücs Andrea asztrológus

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2018. 01. 17., 12:31
Idén a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.
2018. 01. 17., 12:13
2018. január elsejével egy régi szakszervezeti követelés teljesült azzal, hogy a minimálbér nettó értéke végre eléri a létminimumot. Ez az eredmény a 2016. november 24-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában kötött háromoldalú megállapodásnak köszönhető. A megállapodásnak megfelelően 2018-ban a minimálbér 8%-al, 138.000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 12%-al, 180.500 Ft-ra emelkedik.
2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018-01-17 12:08:49
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018-01-16 15:01:33
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018-01-12 10:11:08
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Indonézia lehet a Szu-35Sz újabb külföldi vásárlója, mivel az elkövetkező hónapokban sor kerülhet a szerződés aláírására, melynek keretein belül 11 darab Szu-35-ös harci repülőgép érkezhet Indonéziába.