2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

„Tízévesek vagyunk.”

Hosz  |  2008. 06. 30., 19:11

A Hosz Nyugállományú Tagozatának Somogy megyei Alapszervezet kaposvári csoportja június 14-én „családi nap“ keretében ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját.

A rendezvénynek a kaposvári Helyõrségi Mûvelõdési Otthon adott helyet. Meghívásunknak eleget téve a rendezvényünkre ellátogatott Mészáros Géza, a Hosz elnöke is, aki elismerõ szavakkal köszöntötte a családi napon résztvevõket. Balatinácz Pálné, a csoport vezetõje visszaemlékezésében beszélt az elmúlt 10 év történéseirõl. A csoport 1998.június 17-én 5 fõvel alakult meg. Alapító tagok: Farkas Béla, Gobányi István, Hangyál Mihály †, Lantos Péter †, Balatinácz Pálné. A tagságunk jelenlegi létszáma 65 fõ. A tagság életkorát illetõen megtalálható a 88 éves és a 39 éves tag is. A nagyszámú belépõvel szemben voltak akik kiváltak a csoportból, kilépés, elköltözés és elhalálozás miatt. Az elhunyt 12 fõ emlékének egy perces néma felállással tisztelegtünk. A program keretében ultiversenyt rendeztünk Szalai Árpád tagtársunk a kártya-klub vezetõjének irányításával. A versenyen az aranyérmes: Árgyilán Ferenc, az ezüstérmes: Nagy Péter, a bronzérmes: Bognár Béla lett. A díjkiosztást követõen Farkas Béla és kedves feleségének köszönhetõen elfogyasztottuk a finom ebédet.

A technikai lebonyolításban, a zene biztosításában Dinya Miklós vezetõségi tagunk jeleskedett. A jó hangulatban együtt töltött családi napunk a késõ délutáni órákban ért véget.

Balatinácz Pálné csoportvezetõ

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.