2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Búcsú a zászlóanyától

Hosz  |  2008. 06. 30., 19:17

Misiné Tornai Klára 1954-2008

Õ, a kiválasztott lehetett az elsõ, aki a szakszervezetté alakuló honvéd érdekvédelmi szervezõdés zászlóavató ünnepségén felköthette azt a szalagot, melyen ma is olvashatjuk nevét. Tornai Klára zászlóanyaként vonult be a Honvédszakszervezet történetébe – a históriából tudjuk, hogy e tisztségre csak kivételes képességû és jellemû hölgyeket kértek fel. Tornai Klára közéjük tartozott, s bár messzirõl jött, de megérkezett közénk – elõször a katonák, majd a Honvédszakszervezet tagjainak népes táborába. Messzirõl és tudásra vágyva jutott egyre feljebb: tanult és példát mutatott. Olyan közösségi ember volt, aki hivatását és társadalmi tevékenységét tiszta szívvel és határtalan lelkesedéssel bontotta ki környezete érdekében. Barátot, hûséges társat is közülünk választott: Gál József, a magasabb egység – ma már nyugállományú - hadmûveleti tisztje közel két évtizede volt hûséges társa. Fájdalmában osztozunk. Búcsúztatása július 4-én, 10.30 órakor lesz az újpesti temetõben, az urnafalnál.

 

 

Hõsi halottunk:

Kovács Gyula fõtörzsõrmester

(1978-2008)

Életének felét közöttünk töltötte, hiszen kiskamaszként került az egyik katonai szakközépiskola hallgatói közé. A hivatás tûzvonalában – az egyik legspeciálisabb és talán legveszélyesebb területen – törekedett a tökéletes tudás birtokába jutni. A tûzszerész- és hadihajós zászlóalj rajparancsnokaként számtalan feladatot oldott meg sikerrel, s immár másodszor vállalta az afganisztáni kiküldetést.

Életeket mentett tûzszerészként: aknákat, bombákat semlegesített. Talán soha nem gondolt arra, hogy létezik olyan robbanóeszköz, melyet a rendelkezésére álló csúcstechnika, valamint felkészültsége, gyakorlati tapasztalata segítségével ne tudna kivonni a veszélyes fegyverek közül.

A távoli országban június 10-én civilek autója alatt robbant a házi készítésû bomba, s az illetékes magyar parancsnok utasítására kezdték meg a környezet átvizsgálását, majd az észlelt robbanóeszköz elszállítását – ennek során történt a detonáció, s vesztette életét katonatársunk, aki egyben a Honvédszakszervezet  népes családjához is tartozott.

A tárca vezetése azonnal intézkedett az eset kivizsgálásáról, s a családtagok értesítésével egyidejûleg dr. Szekeres Imre miniszter elhunyt bajtársunkat hõsi halottá nyilvánította, s posztumusz hadnaggyá léptette elõ, katonai tiszteletadással történõ búcsúztatását pedig június 17-én, szûlõhelyén, Szeghalmon tartották.

Kovács Gyula családjának fájdalmában osztozik a Honvédszakszervezet vezetése, tagsága – emlékét megõrizzük.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.