2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2008. 05. 01., 06:48

Tájékoztató az Állami Egészségügyi Központban

A HM Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) katonai fõigazgató-helyettese, prof.Dr. Grósz Andor orvos dandártábornok április 14-én állománygyûlést tartott az intézmény hivatásos és szerzõdéses katonái részére, melyre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is. A rendezvényen szervezetünket Szincsák, Gyula alelnök, Takács István budapesti területi ügyvivõ, valamint Jáger Tibor szolgáltatás és tagszervezõ képviselte. Az állománygyûlésen részt vett Liktor András, az egészségügyi központ Verõcei Betegotthon Hosz csoportvezetõje, aki jelenleg a szervezet egyedüli választott tisztségviselõjeként az intézmény teljes szakszervezeti tagságát képviseli, vezeti.

Dr. Grósz Andor dandártábornok rövid tájékoztatót tartott az Állami Egészségügyi Központ megalakulásáról, szervezeti, vezetõi felépítésérõl. Szó volt az intézmény Honvédelmi Minisztériumhoz való tartozásáról, melyet az idõközben bekövetkezett HM elõtaggal bõvült névváltozás is mutat. Az elõadó ismertette a katonai szolgálati rendet a szolgálati elöljárók bemutatásán keresztül. Az elõadáson elhangzott, hogy a hivatásos és szerzõdéses katonák vezetõ szolgálati elöljárója, az állományilletékes parancsnoki jogkörrel bíró katonai fõigazgató helyettese, aki a HM ÁEK fõigazgatójának elsõ számú helyettese. Az általános szervezeti tájékoztató után a professzor beszélt a nemzetközi missziókra jelentkezés feltételeirõl, az ott elvárt követelményekrõl, valamint a várható juttatásokról.

A rendezvény második részében Szincsák Gyula, a Hosz alelnöke a katonák képviseletére jogosult helyi, de az országos reprezentativitást is bíró érdekvédelmi szervezetrõl, a Honvédszakszervezetrõl tartott tájékoztatót az állománygyûlés hallgatósága részére. A Hosz alelnöke miután bemutatta a jelenlevõ tisztségviselõket - beszélt a szakszervezet történeti múltjáról, szerkezeti felépítésérõl, szervezeti erejérõl, az érdekvédelmi szervezet alapvetõ tevékenységérõl, céljairól. Szincsák Gyula alelnök kihangsúlyozta, hogy a Hosz markánsan kívánja képviselni az Állami Egészségügyi Központban szolgáló katonák érdekeit, úgy az érdekképviseletben, mint az érdekvédelemben. Az elõadásban szó volt a szakszervezet további feladatairól az országos képviseletben, a helyi kapcsolatok kialakításában, a rendszeres segítségnyújtásban. A szervezet tervezett feladata, hogy állandó, kiszámítható jelenlétet biztosítson minden hónap egy bizonyos napján, ahol jogi, szociális, vagy szolgáltatási segítséget tud nyújtani szakszervezeti tagjaink, valamint az érdeklõdõk részére.

Az érdekvédelmi tájékoztató második felében Jáger Tibor tartott tájékoztatót a Hosz tagság létesítésének feltételeirõl, valamint a szociális, anyagi elõnyöket nyújtó szolgáltatásokról. Szó volt a pénzügyi szolgáltatásokról, a lakáslízingben történõ segítségnyújtásról, a Hosz által biztosított kedvezményes üdültetés lehetõségeirõl. Az állománygyûlés végén egyéni, illetve a közösséget érintõ kérdésekre válaszoltak a Hosz képviselõi.               T. I.

Tûzoltók díjaztak katonákat

A Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) április 8-10 között tartotta XIX. Küldöttgyûlését. A mindvégig jó hangulatú szakszervezeti rendezvényen elfogadták az új Alapszabályt, majd a tisztújítás során újra Kajsza Zoltánt választották meg a szakszervezet elnökévé, a szervezeti ügyvivõ Hócza György, a gazdasági ügyvivõ Morvai Zsolt, a területi ügyvivõk Árok Kornél és Kormos Csaba lettek. A magas rangú szakmai és szakszervezeti vezetõk részvételével lezajlott fórum elõtt átadták a HTFSZ által alapított „Szakszervezetért Díj“-at, melyet idén négy, a reprezentatív tûzoltó-szakszervezet munkáját ,,kívülrõl“ támogató szakember vehetett át. A Siófokon megrendezett Küldöttgyûlésen, szakmai munkájuk elismeréséül dr. Hortobágyi Tibor jogtanácsos, és Szita Róbert, a HTFSZ hívatalos lapja, a Szúróláng fõszerkesztõje is ebben az elismerésben részesült.

Hagyományteremtõ horgászkupa, Szegeden

A Honvédszakszervezet hódmezõvásárhelyi alapszervezete, valamint a László István Sporthorgász Egyesület 2008-ban útjára szeretne indítani egy hagyományteremtõ horgászkupát, melylyel a versenyzés izgalma mellett kellemes és szórakoztató kikapcsolódást kíván nyújtani a Hosz tagjainak, illetve azok családtagjainak. Az elsõ rendezvényt május 10-én, Szegeden, a Lencsés-horgásztónál tartják.

Általános tudnivalók: 3 fõ versenyzõ +1 fõ csapatvezetõ/csapat. A tó mérete: 5 Ha, a tó átlagmélysége: 2 m, a fogható halak: ponty, kárász, keszeg, amúr.

Nevezési díj: 12.000 Ft/csapat, mely tartalmazza a csapat ebédjét, valamint a tó bérleti díját /külön ebéd rendelésére is van lehetõség, 1500 Ft-os egységáron.

Díjazás: I.-III. csapatok kupa, a szektorok helyezettjei érem díjazásban részesülnek. Különdíjban részesítjük a legeredményesebb nõi versenyzõt és a legnagyobb hal kifogóját.

Program: 07.00-ig beérkezés, majd regisztráció, és megnyitó, valamint sorsolás. 08.55-tõl etetés, majd verseny 13.00-ig. Ezt követõen ebéd (a Jobb Mint Otthon vendéglõben), majd eredményhirdetés.

További tájékoztatás a 06-70/9467194-es számon Gábor Sándortól kérhetõ

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.