2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Középpontban a szerzett jogok, a megbecsülés és az SZMSZ

Hosz  |  2008. 05. 01., 07:04

A Hosz Nyugállományú Tagozata továbbképzéssel egybekötött értekezletének elsõ napján, – április 2-án – dr. Heiling Ottó alelnök és Sándor Roland pénzügyi ügyvivõ elõadásában a 2007. évi költségvetés lényegi pontjai, a Hosz SZMSZ módosításai, az egyéb választmányi anyagokról, valamint a nyugállományú tagozat, illetve a csoportok elszámolásának rendjérõl szóló tájékoztatók hangzottak el. Ezt követõen a Katonákért Alapítvány által szervezett szolgáltatásokról, valamint a nyugállományú katonák támogatásáról Pusztai Lajos, az Alapítvány titkára beszélt. Az Egység 2002 Kft. régi és új szolgáltatásairól, így az üdültetésrõl pedig Sárkány Ferenc ügyvezetõ tájékoztatott. Az alapítványi segélyezési lehetõségekrõl, illetve az eljárások rendjérõl Gyuris Mihály, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány titkára és Csetényi László, a Hosz által a kuratóriumba delegált tag adott hasznos információkat.

A továbbképzés második napján, április 3-án a Tagozat elnöksége által végzett eddigi tárgyalásokról, a tagfelvétellel kapcsolatos szabályok értelmezésérõl beszélt Sörös István. A tagozatelnök, a Hosz elnökségi tagja az idén 10 esztendõs tagozat történetérõl és a közelgõ évfordulóval kapcsolatos megemlékezés módjáról is tájékoztatta a megjelenteket. Ezt követõen Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivõ a humán és idõsügyi stratégiáról beszélt. A szakember szólt az idõsek megbecsülésérõl, valamint a szerzett jogok megtartásáról is. Az ügyvivõ kiemelte, hogy az értékeket a továbbiakban is együtt kell megjeleníteni, ezért pedig a katonagenerációknak még jobban össze kell tartaniuk.

,,Hogyan tovább, szövetségesi szerepünk a LIGA és az FRDÉSZ konföderációkban“ címet viselte a Hosz elnökének elõadása. Mészáros Géza beszélt az FRDÉSZ LIGA tagságáról, annak elõzményeirõl, a konföderációban betöltött szerepérõl, de szólt a Hosz EUROMIL rendezvényeken történõ megjelenésekrõl is. Mészáros Géza az FRDÉSZ március 27-én megrendezett Küldöttgyûlésérõl, a szövetség által elfogadott új Alapszabályról is tájékoztatta a megjelenteket. A szakszervezeti vezetõ a HÉF-en képviselt szakszervezeti álláspontról, de a Hosz által a munkavállalói oldalon betöltött szereprõl és a veteránházak megvalósításának kérdésérõl is részletesen szólt. Az elõadást követõen fórumon kérdezhettek az elnöktõl a nyugállományú alapszervezetek és csoportok képviselõi.

A Hosz Nyugálományú Tagozatának Szervezeti és Mûködési Szabályzata alapján - április 17-re - összehívott választmányi ülésén a Hosz tavaszi választmányi ülése dokumentumainak megtárgyalása során feltett kérdésekre és hozzászólásokra dr. Heiling Ottó alelnök és Sándor Roland pénzügyi ügyvivõ adott feleletet. Ezt követõen a tagozat elfogadta a Hosz választmánya elé kerülõ elõterjesztéseket. A Tagozat SZMSZ-ének módosítását Sörös István elõterjesztése után a választmány konszenzussal elfogadta. A Szoboszlai Endre vezette mandátumvizsgáló bizottság amellett, hogy bizonyos csoportok mandátumát legálisnak tartotta, összetételüket viszont megváltoztatni javasolta. A mandátumok igazolása után a választmány döntött a megyei küldöttek személyérõl is.       

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.