2024. 06. 25. kedd
Vilmos
: 395 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Középpontban a szerzett jogok, a megbecsülés és az SZMSZ

Hosz  |  2008. 05. 01., 07:04

A Hosz Nyugállományú Tagozata továbbképzéssel egybekötött értekezletének elsõ napján, – április 2-án – dr. Heiling Ottó alelnök és Sándor Roland pénzügyi ügyvivõ elõadásában a 2007. évi költségvetés lényegi pontjai, a Hosz SZMSZ módosításai, az egyéb választmányi anyagokról, valamint a nyugállományú tagozat, illetve a csoportok elszámolásának rendjérõl szóló tájékoztatók hangzottak el. Ezt követõen a Katonákért Alapítvány által szervezett szolgáltatásokról, valamint a nyugállományú katonák támogatásáról Pusztai Lajos, az Alapítvány titkára beszélt. Az Egység 2002 Kft. régi és új szolgáltatásairól, így az üdültetésrõl pedig Sárkány Ferenc ügyvezetõ tájékoztatott. Az alapítványi segélyezési lehetõségekrõl, illetve az eljárások rendjérõl Gyuris Mihály, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány titkára és Csetényi László, a Hosz által a kuratóriumba delegált tag adott hasznos információkat.

A továbbképzés második napján, április 3-án a Tagozat elnöksége által végzett eddigi tárgyalásokról, a tagfelvétellel kapcsolatos szabályok értelmezésérõl beszélt Sörös István. A tagozatelnök, a Hosz elnökségi tagja az idén 10 esztendõs tagozat történetérõl és a közelgõ évfordulóval kapcsolatos megemlékezés módjáról is tájékoztatta a megjelenteket. Ezt követõen Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivõ a humán és idõsügyi stratégiáról beszélt. A szakember szólt az idõsek megbecsülésérõl, valamint a szerzett jogok megtartásáról is. Az ügyvivõ kiemelte, hogy az értékeket a továbbiakban is együtt kell megjeleníteni, ezért pedig a katonagenerációknak még jobban össze kell tartaniuk.

,,Hogyan tovább, szövetségesi szerepünk a LIGA és az FRDÉSZ konföderációkban“ címet viselte a Hosz elnökének elõadása. Mészáros Géza beszélt az FRDÉSZ LIGA tagságáról, annak elõzményeirõl, a konföderációban betöltött szerepérõl, de szólt a Hosz EUROMIL rendezvényeken történõ megjelenésekrõl is. Mészáros Géza az FRDÉSZ március 27-én megrendezett Küldöttgyûlésérõl, a szövetség által elfogadott új Alapszabályról is tájékoztatta a megjelenteket. A szakszervezeti vezetõ a HÉF-en képviselt szakszervezeti álláspontról, de a Hosz által a munkavállalói oldalon betöltött szereprõl és a veteránházak megvalósításának kérdésérõl is részletesen szólt. Az elõadást követõen fórumon kérdezhettek az elnöktõl a nyugállományú alapszervezetek és csoportok képviselõi.

A Hosz Nyugálományú Tagozatának Szervezeti és Mûködési Szabályzata alapján - április 17-re - összehívott választmányi ülésén a Hosz tavaszi választmányi ülése dokumentumainak megtárgyalása során feltett kérdésekre és hozzászólásokra dr. Heiling Ottó alelnök és Sándor Roland pénzügyi ügyvivõ adott feleletet. Ezt követõen a tagozat elfogadta a Hosz választmánya elé kerülõ elõterjesztéseket. A Tagozat SZMSZ-ének módosítását Sörös István elõterjesztése után a választmány konszenzussal elfogadta. A Szoboszlai Endre vezette mandátumvizsgáló bizottság amellett, hogy bizonyos csoportok mandátumát legálisnak tartotta, összetételüket viszont megváltoztatni javasolta. A mandátumok igazolása után a választmány döntött a megyei küldöttek személyérõl is.       

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az esős tavasz után végre itt a nyár, vele együtt a vakáció és a várva várt nyaralások időszaka is. Ha külföldi kikapcsolódásra vágyunk, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 130 városba juthatunk el átszállás nélkül.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.