2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviseleti üléseken történt

Hosz  |  2008. 05. 01., 07:05

Az alábbi írásokban az április 29-i Választmányi ülésre történõ felkészülés egyes mozzanatait elevenítjük fel

Április 21-én, miután dr. Heiling Ottó alelnök köszöntötte a megjelent elnökségi tagokat és a meghívott vendégeket, a Gödön megrendezett képviseleti ülések tapasztalatairól egyeztettek, majd a Nyugálományú Tagozat elõterjesztését ismertették. Ezt követõen az elnökség döntött arról, hogy az SzMSz, illetve az egyéb, gazdálkodásról szóló szabályzatok és a kapcsolódó indítványok alkalmasak arra, hogy az április 29-i választmányi ülés elé kerüljenek.

A Hosz által kiírt pályázatokról szóló napirend során dr. Heiling Ottó elmondta, hogy 2009-tõl szükséges lenne bizottságot létrehozni az elbírálás végrehajtására. A Hosz fõtitkára, dr. Ujfaludi Zoltán - miután ismertette a beérkezett pályázatokról kialakult tapasztalatokat - elmondta, a gyõztes pályázók neveit és a javasolt pályázati összegeket is kihirdette. Az elnökség - ezt követõen - konszenzussal döntött a gyõztes pályázatokról. Ezt követõen a választmányi tisztségviselõk személyérõl döntött az elnökség.

A mobiltelefon ajánlatokról szóló döntés során elhangzott, hogy a Vodafone szerzõdéseket - 2009. március 1. után - kifutó rendszerben kell a továbbiakban üzemeltetni, illetve mihamarabb át kell térni a Honvédelmi Minisztériumnál, illetve a Magyar Honvédségnél jelenleg is alkalmazott csomagokra.

Az egyebekben dr. Heiling Ottó elmondta: pénzhelyettesítõ eszközként mindhárom Hosz-üdülõ elfogad már üdülési csekket is. A Hosz elnöksége ennek megfelelõen módosította a szakszervezet üdültetési szabályzatát.

Ezt követõen a katonanõi szekció április 30-ra tervezett rendezvényének programjáról, valamint a dr. Vadai Ágnes HM államtitkárral történõ tárgyalás elõkészületeirõl egyeztettek, majd Gáspár Tamásné elnökségi tag - a katonák illetményének, reálértékének vizsgálatát kezdeményezõ szociológiai kutatással kapcsolatos - elõterjesztésérõl tárgyaltak.           Sz. R.

Értekezlet a légierõ és a logisztikai képviseletnél

A Honvédszakszervezet éves munkatervének megfelelõen, Andor Tamás és Besenyei Csaba elnökségi tagok vezetésével - április 7-én a választmányi ülést megelõzõ képviseleti értekezletet tartott Gödön a légierõ és a logisztikai képviselet. Az egybegyûlt légierõ és logisztikai csapatok Hosz alapszervezeti és önálló csoportvezetõi, valamint elnökségi tagjai, EB elnök, alelnök, fõtitkár és területi ügyvivõk elõtt Mészáros Géza elnök aktuális tájékoztatójával vette kezdetét a rendezvény. A két napot felölelõ idõszak lehetõséget teremtett a Választmány elé kerülõ anyagok ismertetésére, amely témák felkért elõadói dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár és Sándor Roland szakmai ügyvivõ voltak. Ezt követõen a logisztikai és légierõ csapatok alapszervezeti vezetõi külön folytatták a munkát a saját szervezeti életet érintõ kérdések megbeszélésével.  N. K.

Felkészült a szárazföldi és a közigazgatási képviselet

Április 9-én a szárazföldi és közigazgatási képviseletek önálló csoport és alapszervezeti vezetõinek részvételével, Bátor Ferenc és Gáspár Tamásné, Erika haderõnemi képviselõk vezetésével folytatódott a haderõnemi értekezletek sorozata Gödön. Bátor Ferenc köszöntõje után Mészáros Géza elnök tartott beszámolót, aktuális kérdésekrõl. Az elnök beszélt szövetségi kérdésekrõl, a tagszervezés fontosságáról, a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórum munkájáról, az Egység 2002 Kft.-rõl, az illetmények alakulásáról,  valamint az Egység újság megjelenítésének változásairól. Dr. Heiling Ottó alelnök és Sándor Roland szakmai ügyvivõ ismertette és elfogadásra ajánlotta a Honvédszakszervezet 2007. évi zárszámadását és a 2008. évi pénzügyi tervet, majd az alelnök az Alapszabály tervezett változásairól beszélt. A programok között szerepelt még a képviseletek saját megbeszélései, valamint tájékoztatók szolgáltatásokról, jogsegélyszolgálatról és az üdülési lehetõségekrõl. Mindkét napon lehetõség volt területi és szakmai ügyvivõkkel való konzultációkra.                N. K.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.