2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviseleti üléseken történt

Hosz  |  2008. 05. 01., 07:05

Az alábbi írásokban az április 29-i Választmányi ülésre történõ felkészülés egyes mozzanatait elevenítjük fel

Április 21-én, miután dr. Heiling Ottó alelnök köszöntötte a megjelent elnökségi tagokat és a meghívott vendégeket, a Gödön megrendezett képviseleti ülések tapasztalatairól egyeztettek, majd a Nyugálományú Tagozat elõterjesztését ismertették. Ezt követõen az elnökség döntött arról, hogy az SzMSz, illetve az egyéb, gazdálkodásról szóló szabályzatok és a kapcsolódó indítványok alkalmasak arra, hogy az április 29-i választmányi ülés elé kerüljenek.

A Hosz által kiírt pályázatokról szóló napirend során dr. Heiling Ottó elmondta, hogy 2009-tõl szükséges lenne bizottságot létrehozni az elbírálás végrehajtására. A Hosz fõtitkára, dr. Ujfaludi Zoltán - miután ismertette a beérkezett pályázatokról kialakult tapasztalatokat - elmondta, a gyõztes pályázók neveit és a javasolt pályázati összegeket is kihirdette. Az elnökség - ezt követõen - konszenzussal döntött a gyõztes pályázatokról. Ezt követõen a választmányi tisztségviselõk személyérõl döntött az elnökség.

A mobiltelefon ajánlatokról szóló döntés során elhangzott, hogy a Vodafone szerzõdéseket - 2009. március 1. után - kifutó rendszerben kell a továbbiakban üzemeltetni, illetve mihamarabb át kell térni a Honvédelmi Minisztériumnál, illetve a Magyar Honvédségnél jelenleg is alkalmazott csomagokra.

Az egyebekben dr. Heiling Ottó elmondta: pénzhelyettesítõ eszközként mindhárom Hosz-üdülõ elfogad már üdülési csekket is. A Hosz elnöksége ennek megfelelõen módosította a szakszervezet üdültetési szabályzatát.

Ezt követõen a katonanõi szekció április 30-ra tervezett rendezvényének programjáról, valamint a dr. Vadai Ágnes HM államtitkárral történõ tárgyalás elõkészületeirõl egyeztettek, majd Gáspár Tamásné elnökségi tag - a katonák illetményének, reálértékének vizsgálatát kezdeményezõ szociológiai kutatással kapcsolatos - elõterjesztésérõl tárgyaltak.           Sz. R.

Értekezlet a légierõ és a logisztikai képviseletnél

A Honvédszakszervezet éves munkatervének megfelelõen, Andor Tamás és Besenyei Csaba elnökségi tagok vezetésével - április 7-én a választmányi ülést megelõzõ képviseleti értekezletet tartott Gödön a légierõ és a logisztikai képviselet. Az egybegyûlt légierõ és logisztikai csapatok Hosz alapszervezeti és önálló csoportvezetõi, valamint elnökségi tagjai, EB elnök, alelnök, fõtitkár és területi ügyvivõk elõtt Mészáros Géza elnök aktuális tájékoztatójával vette kezdetét a rendezvény. A két napot felölelõ idõszak lehetõséget teremtett a Választmány elé kerülõ anyagok ismertetésére, amely témák felkért elõadói dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár és Sándor Roland szakmai ügyvivõ voltak. Ezt követõen a logisztikai és légierõ csapatok alapszervezeti vezetõi külön folytatták a munkát a saját szervezeti életet érintõ kérdések megbeszélésével.  N. K.

Felkészült a szárazföldi és a közigazgatási képviselet

Április 9-én a szárazföldi és közigazgatási képviseletek önálló csoport és alapszervezeti vezetõinek részvételével, Bátor Ferenc és Gáspár Tamásné, Erika haderõnemi képviselõk vezetésével folytatódott a haderõnemi értekezletek sorozata Gödön. Bátor Ferenc köszöntõje után Mészáros Géza elnök tartott beszámolót, aktuális kérdésekrõl. Az elnök beszélt szövetségi kérdésekrõl, a tagszervezés fontosságáról, a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórum munkájáról, az Egység 2002 Kft.-rõl, az illetmények alakulásáról,  valamint az Egység újság megjelenítésének változásairól. Dr. Heiling Ottó alelnök és Sándor Roland szakmai ügyvivõ ismertette és elfogadásra ajánlotta a Honvédszakszervezet 2007. évi zárszámadását és a 2008. évi pénzügyi tervet, majd az alelnök az Alapszabály tervezett változásairól beszélt. A programok között szerepelt még a képviseletek saját megbeszélései, valamint tájékoztatók szolgáltatásokról, jogsegélyszolgálatról és az üdülési lehetõségekrõl. Mindkét napon lehetõség volt területi és szakmai ügyvivõkkel való konzultációkra.                N. K.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.