2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakértõi értekezlet a honvédszállók érdekében

Hosz  |  2008. 05. 01., 07:06

Szakértõi egyeztetésen vett részt a Honvédszakszervezet április 15-én a HM Infrastrukturális Ügynökségnél a honvédszállók ügyében. Az érdekvédelmi delegációt a Hosz elnöke, Mészáros Géza vezette, tagjai a szakszervezet területi ügyvivõi, Jakubik András, Nagy Károly, Takács István voltak. A HM Infrastrukturális Ügynökség részérõl a tárgyalást Csák Gábor mérnök dandártábornok, vezérigazgató vezette, ahol a honvédszállók tekintetében felelõs helyettes és szakmai tisztek vettek rész. A megbeszélést figyelemmel kísérte dr. Remek Éva, a HÉF titkára is.

Az utóbbi idõben tagjaink és katonatársaink jelzése, valamint az egyes szállók helyzete a Honvédszakszervezetet arra biztatta, hogy az ekörül kialakult állapotot jelezni kell. Korábbi HÉF ülésen napirend elõtti felszólalásban a Hosz jelezte, hogy egyes hivatásos és szerzõdéses katonák lakhatását biztosító honvédszállók helyzetét szeretné megvizsgálni, és a vizsgálatok eredményeként javaslatot kíván tenni a kialakult helyzet javítása érdekében.

A vizsgálatokat, a nõtlenszállók felmérését a Honvédszakszervezet március hónapban a három területre tagolva, a területi ügyvivõk és érdekképviseleti titkárok által végrehajtotta. A felmérés folyamán 14 helyõrségben mintegy 35 szállót néztünk át. A felmérések szempontja kiterjedt a korszerûség jelen funkcionális követelményeire, az épületek, a lakószobák és helységek állapotára, a felszereltségre. A felmérés alapján, közösen egy színvonalas beszámolót készítettünk.

A szakértõi egyeztetés egy konstruktív, a tényeket komolyan vevõ tárgyalás volt, ahol a problémákat õszintén meg lehetett beszélni. Csák Gábor dandártábornok elõterjesztésében több, az érdekvédelemnek is hasznos információt adott, mint például egy átfogó, új szálló házirend javaslatot, melyet szakmai tisztségviselõink jelenleg is elemeznek. A tábornok elmondta, hogy a nehéz költségvetési körülmények között megalkotott laktanya-rekonstrukciós tervbe a honvédszállók helyzetének javítását is bevették.

A Honvédszakszervezet elnöke, átadva a felmérés eredményeként elkészült tartalmas dokumentumokat, három fõ elemben részletezte a reprezentatív érdekvédelmi szervezet álláspontját.

Elsõként területi tagozódásban a szállókra szükséges felújítási, karbantartási besorolás alapján egy sorrendre tettünk javaslatot. Vannak olyan szállók, melyek azonnali felújítást igényelnek, de vannak olyan szállók, melyek példaértékûek, korszerûek.

Az elõterjesztés második részében a szállók természetes szolgáltatási elvárásairól beszéltünk, úgy, mint az egységes mosási lehetõségrõl, a konyhák kialakításáról, a kábel TV alanyi jogon való használatáról, a napjainkban elvárható Internet hozzáférés feltételeinek megteremtésérõl, a gépjármû-parkolás különbözõségérõl.

A harmadik részben a szállók jelenlegi házirendjeinek elemzésével több, a mai felelõs elvárásoknak megfelelõ fejezethez tettünk javaslatot, de mivel új házirendtervezet készült, így azt az általunk megfogalmazott észrevételeknek megfelelõen fogjuk átnézni.

A megbeszélés hasznosnak bizonyult. Úgy gondoljuk, hogy a konstruktív javaslataink, észrevételeink hozzájárulnak a szakmai szervezetek tervezõi munkájához, végeredményben a hivatásos és szerzõdéses katonák lakhatási körülményeinek a javításához.

A Honvédszakszervezet a honvédszállók helyzetének javítása érdekében napirend szerint tárgyalásokat kezdeményezett az április 23-i HÉF ülésre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.