2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

MH ÖHP - Hosz: Eredményes az együttmûködés

Hosz  |  2008. 05. 01., 07:06

A Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnoksága (MH ÖHP) és a Honvédszakszervezet közötti eddigi eredményes kontraktust megerõsítendõ, április 14-én - mint azt mindkét vezetõ hangsúlyozta - történelmi jelentõségû együttmûködési megállapodást írt alá Tömböl László mérnök altábornagy és Mészáros Géza, valamint az MH ÖHP parancsnokának helyettesei és a Hosz képviseletvezetõi.

Miután a tábornokok és a szakszervezeti vezetõk üdvözölték egymást, elsõként Varga János vezérõrnagy, az MH ÖHP parancsnok-helyettese és Andor Tamás, a Hosz légierõ képviseletének vezetõje látta el kézjegyével az együttmûködési megállapodást. Ezt követõen Hazuga Károly vezérõrnagy, az MH ÖHP parancsnok-helyettese és Besenyei Csaba, a Hosz logisztikai képviseletének vezetõje írta alá a szerzõdést. A szárazföldi haderõnem nevében Benkõ Tibor vezérõrnagy, az MH ÖHP parancsnokának helyettese és Bátor Ferenc, a szakszervezet szárazföldi képviseletének vezetõje szignózta a megállapodásban foglaltakat. A szerzõdés - egyebek mellett - rögzíti, hogy a két szervezet fórumot biztosít egymás számára. Ennek keretében az MH ÖHP és a Hosz a katonaállományt érintõ szociális, kulturális és financiális ügyekrõl, illetve a jogokkal és a kötelezettséggel járó kérdésekben is egyeztetéseket folytat.

Miután Tömböl László mérnök altábornagy, az MH ÖHP parancsnoka és Mészáros Géza Hosz elnök is aláírta a megállapodást, a parancsnok azt hangsúlyozta, hogy a Honvédszakszervezet az egyik legfõbb partnere a parancsnokságnak. Tömböl altábornagy ezt követõen külön is megköszönte a Hosz elnökének és jelenlévõ elnökségi tagjainak azt a munkát, amelyet a katonák érdekében kifejtettek.

Mészáros Géza elnök - miután röviden a parancsnokok és a szakszervezeti vezetõk egymásra utaltságáról beszélt - válaszában kiemelte: olyan kontraktust írtunk ma alá, amely valójában eddig is - egy jól kialakult rendszerben - kiemelkedõen mûködött. Az érdekek azonosak, hiszen az MH ÖHP és a Hosz is a megoldásokban érdekelt, ezért pedig jelenleg is azon tevékenykedik, hogy a Magyar Honvédség élhetõ haderõ legyen.

Az aláírási ceremónia után kötetlen beszélgetést folytattak a szakszervezeti és katonai vezetõk. Ezt az alkalmat használta fel arra a Hosz elnöke, hogy az MH ÖHP parancsnokának nyújtsa át elsõként a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórum (HÉF) napirendjére kerülõ, a nõtlenszállók mûködési körülményeirõl, az elhelyezési feltételek helyzetérõl, a férõhelyek alakulását felmérõ - a szakszervezeti tisztségviselõk által - készített összefoglaló helyzetképet.

Az eseményen részt vett Orosz Zoltán vezérõrnagy, az MH ÖHP törzsfõnöke (parancsnok-helyettes) és Vissy Tibor alezredes, az MH ÖHP parancsnoki irodájának megbízott vezetõje is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.