2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

MH ÖHP - Hosz: Eredményes az együttmûködés

Hosz  |  2008. 05. 01., 07:06

A Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnoksága (MH ÖHP) és a Honvédszakszervezet közötti eddigi eredményes kontraktust megerõsítendõ, április 14-én - mint azt mindkét vezetõ hangsúlyozta - történelmi jelentõségû együttmûködési megállapodást írt alá Tömböl László mérnök altábornagy és Mészáros Géza, valamint az MH ÖHP parancsnokának helyettesei és a Hosz képviseletvezetõi.

Miután a tábornokok és a szakszervezeti vezetõk üdvözölték egymást, elsõként Varga János vezérõrnagy, az MH ÖHP parancsnok-helyettese és Andor Tamás, a Hosz légierõ képviseletének vezetõje látta el kézjegyével az együttmûködési megállapodást. Ezt követõen Hazuga Károly vezérõrnagy, az MH ÖHP parancsnok-helyettese és Besenyei Csaba, a Hosz logisztikai képviseletének vezetõje írta alá a szerzõdést. A szárazföldi haderõnem nevében Benkõ Tibor vezérõrnagy, az MH ÖHP parancsnokának helyettese és Bátor Ferenc, a szakszervezet szárazföldi képviseletének vezetõje szignózta a megállapodásban foglaltakat. A szerzõdés - egyebek mellett - rögzíti, hogy a két szervezet fórumot biztosít egymás számára. Ennek keretében az MH ÖHP és a Hosz a katonaállományt érintõ szociális, kulturális és financiális ügyekrõl, illetve a jogokkal és a kötelezettséggel járó kérdésekben is egyeztetéseket folytat.

Miután Tömböl László mérnök altábornagy, az MH ÖHP parancsnoka és Mészáros Géza Hosz elnök is aláírta a megállapodást, a parancsnok azt hangsúlyozta, hogy a Honvédszakszervezet az egyik legfõbb partnere a parancsnokságnak. Tömböl altábornagy ezt követõen külön is megköszönte a Hosz elnökének és jelenlévõ elnökségi tagjainak azt a munkát, amelyet a katonák érdekében kifejtettek.

Mészáros Géza elnök - miután röviden a parancsnokok és a szakszervezeti vezetõk egymásra utaltságáról beszélt - válaszában kiemelte: olyan kontraktust írtunk ma alá, amely valójában eddig is - egy jól kialakult rendszerben - kiemelkedõen mûködött. Az érdekek azonosak, hiszen az MH ÖHP és a Hosz is a megoldásokban érdekelt, ezért pedig jelenleg is azon tevékenykedik, hogy a Magyar Honvédség élhetõ haderõ legyen.

Az aláírási ceremónia után kötetlen beszélgetést folytattak a szakszervezeti és katonai vezetõk. Ezt az alkalmat használta fel arra a Hosz elnöke, hogy az MH ÖHP parancsnokának nyújtsa át elsõként a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórum (HÉF) napirendjére kerülõ, a nõtlenszállók mûködési körülményeirõl, az elhelyezési feltételek helyzetérõl, a férõhelyek alakulását felmérõ - a szakszervezeti tisztségviselõk által - készített összefoglaló helyzetképet.

Az eseményen részt vett Orosz Zoltán vezérõrnagy, az MH ÖHP törzsfõnöke (parancsnok-helyettes) és Vissy Tibor alezredes, az MH ÖHP parancsnoki irodájának megbízott vezetõje is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.