2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

MH ÖHP - Hosz: Eredményes az együttmûködés

Hosz  |  2008. 05. 01., 07:06

A Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnoksága (MH ÖHP) és a Honvédszakszervezet közötti eddigi eredményes kontraktust megerõsítendõ, április 14-én - mint azt mindkét vezetõ hangsúlyozta - történelmi jelentõségû együttmûködési megállapodást írt alá Tömböl László mérnök altábornagy és Mészáros Géza, valamint az MH ÖHP parancsnokának helyettesei és a Hosz képviseletvezetõi.

Miután a tábornokok és a szakszervezeti vezetõk üdvözölték egymást, elsõként Varga János vezérõrnagy, az MH ÖHP parancsnok-helyettese és Andor Tamás, a Hosz légierõ képviseletének vezetõje látta el kézjegyével az együttmûködési megállapodást. Ezt követõen Hazuga Károly vezérõrnagy, az MH ÖHP parancsnok-helyettese és Besenyei Csaba, a Hosz logisztikai képviseletének vezetõje írta alá a szerzõdést. A szárazföldi haderõnem nevében Benkõ Tibor vezérõrnagy, az MH ÖHP parancsnokának helyettese és Bátor Ferenc, a szakszervezet szárazföldi képviseletének vezetõje szignózta a megállapodásban foglaltakat. A szerzõdés - egyebek mellett - rögzíti, hogy a két szervezet fórumot biztosít egymás számára. Ennek keretében az MH ÖHP és a Hosz a katonaállományt érintõ szociális, kulturális és financiális ügyekrõl, illetve a jogokkal és a kötelezettséggel járó kérdésekben is egyeztetéseket folytat.

Miután Tömböl László mérnök altábornagy, az MH ÖHP parancsnoka és Mészáros Géza Hosz elnök is aláírta a megállapodást, a parancsnok azt hangsúlyozta, hogy a Honvédszakszervezet az egyik legfõbb partnere a parancsnokságnak. Tömböl altábornagy ezt követõen külön is megköszönte a Hosz elnökének és jelenlévõ elnökségi tagjainak azt a munkát, amelyet a katonák érdekében kifejtettek.

Mészáros Géza elnök - miután röviden a parancsnokok és a szakszervezeti vezetõk egymásra utaltságáról beszélt - válaszában kiemelte: olyan kontraktust írtunk ma alá, amely valójában eddig is - egy jól kialakult rendszerben - kiemelkedõen mûködött. Az érdekek azonosak, hiszen az MH ÖHP és a Hosz is a megoldásokban érdekelt, ezért pedig jelenleg is azon tevékenykedik, hogy a Magyar Honvédség élhetõ haderõ legyen.

Az aláírási ceremónia után kötetlen beszélgetést folytattak a szakszervezeti és katonai vezetõk. Ezt az alkalmat használta fel arra a Hosz elnöke, hogy az MH ÖHP parancsnokának nyújtsa át elsõként a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórum (HÉF) napirendjére kerülõ, a nõtlenszállók mûködési körülményeirõl, az elhelyezési feltételek helyzetérõl, a férõhelyek alakulását felmérõ - a szakszervezeti tisztségviselõk által - készített összefoglaló helyzetképet.

Az eseményen részt vett Orosz Zoltán vezérõrnagy, az MH ÖHP törzsfõnöke (parancsnok-helyettes) és Vissy Tibor alezredes, az MH ÖHP parancsnoki irodájának megbízott vezetõje is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.