2024. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egységben az erõ

Hosz  |  2008. 05. 01., 07:09

A címben ezúttal nem az újság, hanem a közmondás igazságára kívántam felhívni a figyelmet. Arra a vitathatatlan tényre, hogy a Magyar Honvédségen belül talán soha nem volt ekkora igény a szolidaritásra, az összefogásra. A haderõ-reform végén ugyanis nem csak az állomány létszámát határozta meg a politikai és szakmai vezetés, hanem a körülmények jelentõs részét is.  A Honvédszakszervezet számára biztosított mozgástér azonban alig változott, hiszen továbbra is döntõ szava lesz a katonák élet- és munkafeltételeit meghatározó jogszabályok megalkotásában, az illetmények és egyéb juttatások meghatározásában. A Hosz reprezentativitása viszont mást is jelent: olyan szervezett erõt, melynek legitimitását a tagok száma reprezentálja. A Honvédszakszervezet presztízse, az erõs szakszervezet hangsúlyozása tehát nem öncél, hanem eszköz arra, hogy a katonák érdekvédelmi szervezetének vezetõi hatékonyan és eredményesen tudjanak tárgyalni a tárca irányítóival. A Hosz zászlajára így természetesen nem csak a közel tizenegyezer fõs tagság, hanem az egész katonaállomány képviselete is felkerült.  Fenti célokat szolgálják azok a plakátok (lásd borító), leporellók, de a Hosz életét bemutató 2008-as PR kiadvány is, melyek ezekben a napokban jutnak el a katonaállományhoz. Várjuk tehát sorainkba mindazokat, akik egy modern, sikeres érdekvédelmi szervezet aktív tagjai kívánnak lenni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.