2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egységben az erõ

Hosz  |  2008. 05. 01., 07:09

A címben ezúttal nem az újság, hanem a közmondás igazságára kívántam felhívni a figyelmet. Arra a vitathatatlan tényre, hogy a Magyar Honvédségen belül talán soha nem volt ekkora igény a szolidaritásra, az összefogásra. A haderõ-reform végén ugyanis nem csak az állomány létszámát határozta meg a politikai és szakmai vezetés, hanem a körülmények jelentõs részét is.  A Honvédszakszervezet számára biztosított mozgástér azonban alig változott, hiszen továbbra is döntõ szava lesz a katonák élet- és munkafeltételeit meghatározó jogszabályok megalkotásában, az illetmények és egyéb juttatások meghatározásában. A Hosz reprezentativitása viszont mást is jelent: olyan szervezett erõt, melynek legitimitását a tagok száma reprezentálja. A Honvédszakszervezet presztízse, az erõs szakszervezet hangsúlyozása tehát nem öncél, hanem eszköz arra, hogy a katonák érdekvédelmi szervezetének vezetõi hatékonyan és eredményesen tudjanak tárgyalni a tárca irányítóival. A Hosz zászlajára így természetesen nem csak a közel tizenegyezer fõs tagság, hanem az egész katonaállomány képviselete is felkerült.  Fenti célokat szolgálják azok a plakátok (lásd borító), leporellók, de a Hosz életét bemutató 2008-as PR kiadvány is, melyek ezekben a napokban jutnak el a katonaállományhoz. Várjuk tehát sorainkba mindazokat, akik egy modern, sikeres érdekvédelmi szervezet aktív tagjai kívánnak lenni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-09-27 19:36:15
A Kecskeméten megkezdett tájékoztató sorozat újabb állomásaként Szentesen tartunk tájékoztatót...

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.