2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Helikopter-tragédia - szolgálatteljesítés közben

Hosz  |  2008. 03. 01., 12:00

Lükõ Zsolt (1977 -2008) Ha kell, életem feláldozásával… amilyen magasztos a katonai eskü pillanata, oly fennkölt a szöveg is. E felemelõ élményt a hétköznapok tettei sem tudják kitörölni azoknak a gondolatából, akik választott hivatásukkal egyben hitet tettek amellett, hogy a haza õrzõi lesznek.

Lükõ Zsolt hitt abban, hogy magyar katonának lenni kivételes ajándéka a sorsnak, hiszen elkötelezettségének és a repülés iránti vágyának egyszerre nyújtott lehetõséget. Az Mi-8T helikopter az élete volt, amely 2008 januárjának utolsó napján a halálát okozta. A tragédiában nem csak egy kitûnõ katonát, hanem a Honvédszakszervezet feledhetetlen, aktív tagját is elveszítettük. A föld - melynek védelmére esküdött - befogadja, de az élettárs, a család, a kollégák és a barátok fájdalmát semmi sem enyhítheti.

A híradásokból már tudjuk, hogy január 31-én kora este a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopterbázisának egyik Mi-8T helikoptere Törökszentmiklós mellett, Óballa közelében lezuhant, s a balesetben életét vesztette Lükõ Zsolt fõtörzsõrmester (képünkön), a gép fedélzeti technikusa. Két kollégánk súlyos, egy könnyebb sérüléseket szenvedett - valamennyien a Honvédszakszervezet tagjai.

Elhunyt bajtársunk családjának fájdalmában osztozunk.

Lükõ Zsolt posztumusz hadnagyot, a Magyar Honvédség hõsi halottját - Ácsteszéren - február 12-én, katonai tiszteletadással, egyházi temetésen búcsúztatták. Mészáros Géza, a Hosz elnöke, Andor Tamás a légierõ képviselet vezetõje, és titkára Tóvári Róbert, valamint Jakubik András területi ügyvivõ is elhelyezte az emlékezés és búcsú virágait elhunyt tagtársunk nyughelyén.

A fiatal katonától díszsortûzzel búcsúztak társai, s két katonai helikopter is elrepült a sírkert felett - ezzel tisztelegve Zsolt emléke elõtt.

Nyugodj békében, hadnagy úr!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.