2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Helikopter-tragédia - szolgálatteljesítés közben

Hosz  |  2008. 03. 01., 12:00

Lükõ Zsolt (1977 -2008) Ha kell, életem feláldozásával… amilyen magasztos a katonai eskü pillanata, oly fennkölt a szöveg is. E felemelõ élményt a hétköznapok tettei sem tudják kitörölni azoknak a gondolatából, akik választott hivatásukkal egyben hitet tettek amellett, hogy a haza õrzõi lesznek.

Lükõ Zsolt hitt abban, hogy magyar katonának lenni kivételes ajándéka a sorsnak, hiszen elkötelezettségének és a repülés iránti vágyának egyszerre nyújtott lehetõséget. Az Mi-8T helikopter az élete volt, amely 2008 januárjának utolsó napján a halálát okozta. A tragédiában nem csak egy kitûnõ katonát, hanem a Honvédszakszervezet feledhetetlen, aktív tagját is elveszítettük. A föld - melynek védelmére esküdött - befogadja, de az élettárs, a család, a kollégák és a barátok fájdalmát semmi sem enyhítheti.

A híradásokból már tudjuk, hogy január 31-én kora este a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopterbázisának egyik Mi-8T helikoptere Törökszentmiklós mellett, Óballa közelében lezuhant, s a balesetben életét vesztette Lükõ Zsolt fõtörzsõrmester (képünkön), a gép fedélzeti technikusa. Két kollégánk súlyos, egy könnyebb sérüléseket szenvedett - valamennyien a Honvédszakszervezet tagjai.

Elhunyt bajtársunk családjának fájdalmában osztozunk.

Lükõ Zsolt posztumusz hadnagyot, a Magyar Honvédség hõsi halottját - Ácsteszéren - február 12-én, katonai tiszteletadással, egyházi temetésen búcsúztatták. Mészáros Géza, a Hosz elnöke, Andor Tamás a légierõ képviselet vezetõje, és titkára Tóvári Róbert, valamint Jakubik András területi ügyvivõ is elhelyezte az emlékezés és búcsú virágait elhunyt tagtársunk nyughelyén.

A fiatal katonától díszsortûzzel búcsúztak társai, s két katonai helikopter is elrepült a sírkert felett - ezzel tisztelegve Zsolt emléke elõtt.

Nyugodj békében, hadnagy úr!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.