2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Helikopter-tragédia - szolgálatteljesítés közben

Hosz  |  2008. 03. 01., 12:00

Lükõ Zsolt (1977 -2008) Ha kell, életem feláldozásával… amilyen magasztos a katonai eskü pillanata, oly fennkölt a szöveg is. E felemelõ élményt a hétköznapok tettei sem tudják kitörölni azoknak a gondolatából, akik választott hivatásukkal egyben hitet tettek amellett, hogy a haza õrzõi lesznek.

Lükõ Zsolt hitt abban, hogy magyar katonának lenni kivételes ajándéka a sorsnak, hiszen elkötelezettségének és a repülés iránti vágyának egyszerre nyújtott lehetõséget. Az Mi-8T helikopter az élete volt, amely 2008 januárjának utolsó napján a halálát okozta. A tragédiában nem csak egy kitûnõ katonát, hanem a Honvédszakszervezet feledhetetlen, aktív tagját is elveszítettük. A föld - melynek védelmére esküdött - befogadja, de az élettárs, a család, a kollégák és a barátok fájdalmát semmi sem enyhítheti.

A híradásokból már tudjuk, hogy január 31-én kora este a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopterbázisának egyik Mi-8T helikoptere Törökszentmiklós mellett, Óballa közelében lezuhant, s a balesetben életét vesztette Lükõ Zsolt fõtörzsõrmester (képünkön), a gép fedélzeti technikusa. Két kollégánk súlyos, egy könnyebb sérüléseket szenvedett - valamennyien a Honvédszakszervezet tagjai.

Elhunyt bajtársunk családjának fájdalmában osztozunk.

Lükõ Zsolt posztumusz hadnagyot, a Magyar Honvédség hõsi halottját - Ácsteszéren - február 12-én, katonai tiszteletadással, egyházi temetésen búcsúztatták. Mészáros Géza, a Hosz elnöke, Andor Tamás a légierõ képviselet vezetõje, és titkára Tóvári Róbert, valamint Jakubik András területi ügyvivõ is elhelyezte az emlékezés és búcsú virágait elhunyt tagtársunk nyughelyén.

A fiatal katonától díszsortûzzel búcsúztak társai, s két katonai helikopter is elrepült a sírkert felett - ezzel tisztelegve Zsolt emléke elõtt.

Nyugodj békében, hadnagy úr!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.