2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egység Kupa: egy gól a döntõben

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:39

A Hosz Hercules Se nyerte az Egység Kupát Nyárias idõjárás, kiváló szervezés és lebonyolítás, valamint küzdelmes mérkõzések: röviden talán így lehetne összefoglalni az idei Egység Kupa kispályás labdarúgótorna történéseit. Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ (MH VEK) pusztavacsi sporttelepén - szeptember 3-án - megrendezett focikupán a Hosz Hercules Se csapatáé lett a vándorserleg, miután a döntõben egy góllal felülkerekedtek a gyõri Arrabona együttesén, a címvédõ pusztavacsiak bronzérmesek lettek.

Az idei Egység Kupa küzdelmeit Mészáros Géza elnök nyitotta meg. Miután a szakszervezeti vezetõ sportszerû versengést kívánt a felsorakozott nyolc csapat játékosainak, megkezdõdtek a 2X10 perces mérkõzések. Az MH VEK szervezõgárdája által végzett gondos szervezõmunkának köszönhetõen 3 pályán rúgták a bõrt, és bizony nem egy küzdelmes, már-már harcos összecsapást láthatott a kilátogató mintegy 100 szurkoló.

Persze a mérkõzések elõtt az ismerõsök is feltûntek, hiszen a címvédõ pusztavacsiak ügyeit Besenyei Csaba elnökségi tag, a helyiek alapszervezeti vezetõje, a fiatal, de - a késõbbiekbõl még kiderül, hogy milyen - komoly erõket felvonultató gyõriekét pedig Andor Tamás elnökségi tag, szintén alapszervezeti vezetõ intézte. Az esélyes mégis az idei MH amatõr kispályás bajnoki címet is elhódító Hosz Hercules Se csapata volt, a fiúkat Sándor Roland, szakszervezetünk pénzügyi ügyvivõje vezette. 

Miután Bozó Tibor ezredesnek, az MH VEK parancsnokának a kitûnõ együttmûködésért mondott köszönetet a lapunknak nyilatkozó Besenyei Csaba, hozzátette: a házigazda szerepe mindig örömteli, hiszen egy országos sportesemény megrendezése - annak ellenére, hogy munkaigényes - mindig jót tesz az alakulatnak és annak a kis közösségnek is, akik itt szolgálnak. Mintegy tizen-tizenöten vettünk részt a szervezésben, a sportpályák, a sporteszközök biztosításában, de azt hiszem, a befektetett energia megérte, igazán színvonalas sporteseményt láthattak az érdeklõdõk.

A csoportmérkõzések után az elõdöntõket rendezték, ezek lejátszása után derült ki, hogy az idei döntõt a Hosz Hercules Se és a gyõri Arrabona vívhatta. Lapunknak a gyõztes csapat kapitánya is nyilatkozott.

- Nagyon nehéz meccseket játszottunk, két cserénk volt, de azt hiszem, a döntõben - a gyõriek ellen - nyújtott meggyõzõ és taktikus teljesítményünkkel, eredményesebb védõmunkánkkal rászolgáltunk a vándorkupára - mondta az 1-0-ás gyõzelem után Sándor Roland.

1. Hosz Hercules Se (Farkas János, Illés Bálint, Koczák Attila, Kapala Krisztián, Mészáros Gábor, Bogdány Károly, Németh Zsolt és Sándor Roland)

2. Arrabona Se (Gyõr),

3. MH VEK I. (Pusztavacs)

A különdíjakat a gólkirály Daragó János (MH VEK I.), és a legsportszerûbb csapat, a kecskeméti MH LÉJÜ. vehette át.

A díjakat és érmeket a Hosz részérõl dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár adta át, aki – miután megköszönte a küzdelmes és sportszerû mérkõzéseket – emléklap átadásával fejezte ki elismerését és köszönetét a házigazdáknak.

2009-ben a Hosz Hercules Se., mint címvédõ lesz jogosult a focikupa megrendezésére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Spanyolország hamarosan további Eurofighter Typhoon vadászbombázókat vásárolhat. Ez a terv a közelmúltban, az olaszországi Milánóban tartott találkozón merült fel az Eurofighter programban részt vevő 4 nemzet képviselői között.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.