2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egység Kupa: egy gól a döntõben

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:39

A Hosz Hercules Se nyerte az Egység Kupát Nyárias idõjárás, kiváló szervezés és lebonyolítás, valamint küzdelmes mérkõzések: röviden talán így lehetne összefoglalni az idei Egység Kupa kispályás labdarúgótorna történéseit. Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ (MH VEK) pusztavacsi sporttelepén - szeptember 3-án - megrendezett focikupán a Hosz Hercules Se csapatáé lett a vándorserleg, miután a döntõben egy góllal felülkerekedtek a gyõri Arrabona együttesén, a címvédõ pusztavacsiak bronzérmesek lettek.

Az idei Egység Kupa küzdelmeit Mészáros Géza elnök nyitotta meg. Miután a szakszervezeti vezetõ sportszerû versengést kívánt a felsorakozott nyolc csapat játékosainak, megkezdõdtek a 2X10 perces mérkõzések. Az MH VEK szervezõgárdája által végzett gondos szervezõmunkának köszönhetõen 3 pályán rúgták a bõrt, és bizony nem egy küzdelmes, már-már harcos összecsapást láthatott a kilátogató mintegy 100 szurkoló.

Persze a mérkõzések elõtt az ismerõsök is feltûntek, hiszen a címvédõ pusztavacsiak ügyeit Besenyei Csaba elnökségi tag, a helyiek alapszervezeti vezetõje, a fiatal, de - a késõbbiekbõl még kiderül, hogy milyen - komoly erõket felvonultató gyõriekét pedig Andor Tamás elnökségi tag, szintén alapszervezeti vezetõ intézte. Az esélyes mégis az idei MH amatõr kispályás bajnoki címet is elhódító Hosz Hercules Se csapata volt, a fiúkat Sándor Roland, szakszervezetünk pénzügyi ügyvivõje vezette. 

Miután Bozó Tibor ezredesnek, az MH VEK parancsnokának a kitûnõ együttmûködésért mondott köszönetet a lapunknak nyilatkozó Besenyei Csaba, hozzátette: a házigazda szerepe mindig örömteli, hiszen egy országos sportesemény megrendezése - annak ellenére, hogy munkaigényes - mindig jót tesz az alakulatnak és annak a kis közösségnek is, akik itt szolgálnak. Mintegy tizen-tizenöten vettünk részt a szervezésben, a sportpályák, a sporteszközök biztosításában, de azt hiszem, a befektetett energia megérte, igazán színvonalas sporteseményt láthattak az érdeklõdõk.

A csoportmérkõzések után az elõdöntõket rendezték, ezek lejátszása után derült ki, hogy az idei döntõt a Hosz Hercules Se és a gyõri Arrabona vívhatta. Lapunknak a gyõztes csapat kapitánya is nyilatkozott.

- Nagyon nehéz meccseket játszottunk, két cserénk volt, de azt hiszem, a döntõben - a gyõriek ellen - nyújtott meggyõzõ és taktikus teljesítményünkkel, eredményesebb védõmunkánkkal rászolgáltunk a vándorkupára - mondta az 1-0-ás gyõzelem után Sándor Roland.

1. Hosz Hercules Se (Farkas János, Illés Bálint, Koczák Attila, Kapala Krisztián, Mészáros Gábor, Bogdány Károly, Németh Zsolt és Sándor Roland)

2. Arrabona Se (Gyõr),

3. MH VEK I. (Pusztavacs)

A különdíjakat a gólkirály Daragó János (MH VEK I.), és a legsportszerûbb csapat, a kecskeméti MH LÉJÜ. vehette át.

A díjakat és érmeket a Hosz részérõl dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár adta át, aki – miután megköszönte a küzdelmes és sportszerû mérkõzéseket – emléklap átadásával fejezte ki elismerését és köszönetét a házigazdáknak.

2009-ben a Hosz Hercules Se., mint címvédõ lesz jogosult a focikupa megrendezésére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.