2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vadászíjászok és igazlátók Szentesen

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:44

Az idei évben is Szentes környékén rendezte meg a Honvéd Rákóczi Sportegyesület (HRSE) és szakszervezetünk szentesi alapszervezete a 3D-s vadászíjász versenyt. A szeptember 11-i sportesemény elsõsorban az íjászatot kedvelõ katonáknak került megrendezésre, mivel azonban a szervezõk ez alkalommal is nyitottá tették a bajnokságot, számos civil – közöttük 3 hölgyversenyzõ – is megjelent a Tisza-parti gyakorlótéren. Újabb gyõzelme után a II. Rákóczi Ferenc vadászíjász vándorkupát továbbra is a hódmezõvásárhelyi csapat õrizheti.

Annak idején Varga Sándor csoportvezetõ gondolata volt, hogy a vadászíjászok részére versenyt szervezzenek Szentes környékén. A gondolatot tett követte, a Honvédszakszervezet, Varga Árpád, a helyi alapszervezet vezetõje és természetesen a Mûszaki Zászlóalj parancsnoksága is a kezdeményezés mellé állt, s így 2008-ban már az elsõ sportbajnokságot le is bonyolították, a kupa a szomszédváré, a hódmezõvásárhelyi íjászoké lett.

A verseny egyik szervezõjétõl, Lõrincz Gábortól a helyszínen megtudtuk, hogy Szentesen, a Tisza ártér, 2.sz dobató pályán 16 db 3D-s állatcél várt a versenyzõkre. Az immár 5 szakosztállyal rendelkezõ HRSE alelnöke azt is elmondta, hogy a második alkalommal lebonyolított versenyre – az ország szinte mindegyik szegletébõl, Tatától Hódmezõvásárhelyig – mintegy 45 sportíjász érkezett.

A résztvevõk szerint is igazán technikás – mintegy 800 méteres – pályán a fedett, a környezetbe rejtett, élethû célok (vaddisznó, nyúl, róka) komoly próbára tették az íjászokat. Az ideális feltételek között lebonyolított vándorkupát csigás 3D, csigás CU, vadászreflex (stabil használata nem megengedett), tradicionális, ezen belül felnõtt, férfi és nõi bontásban kategorizálták és értékelték.

A II. Rákóczi Ferenc vadászíjász vándorkupa csapatversenyen minden együttes 3 fõbõl (1 csigás (CU vagy 3D), vadászreflex, tradicionális) állt. A csapat összpontszámát az egyéni eredmények összeadásával határozták meg. Amennyiben vitás volt a helyzet, az „igazlátók“ (bíró, döntnök) szavai döntöttek.

Miután az elsõ, 2007-es versenyt a hódmezõvásárhelyi Honvéd Bercsényi sportegyesület (HBSE) íjászai nyerték, nem akartak megválni a kupától és jogutóduk, a HTVSE idén is megõrizte az elsõ helyezést. 1. HTVSE 2. Ásotthalmi Íjászegyesület 3. HRSE. A kategóriánkénti egyéni gyõztesek és helyezettek: Csigás 3D: 1. Gulyás Krisztián 2. Petrecz Zsolt 3. Marosi Zoltán, Csigás CU: 1. Balogh Zoltán 2. Tarjányi Antal 3. Blastyák Mihály, Vadászreflex: 1. Telek Imre 2. Selmeczi Tóth János 3. Szabó Béla, Tradicionális: 1. Buzás Károly 2. Botyánszki Zsolt 3. Péntek Tamás

Varga Árpád szentesi alapszervezeti vezetõ lapunknak elmondta, hogy a vándorkupa fõ támogatói között a Hosz mellett a hódmezõvásárhelyi Les íjászüzlet, a HRSE és a helyi alakulat szerepelt. A szervezõktõl megtudtuk, hogy a megmérettetés tovább folytatódik, 2009-ben tehát újra versenybe lehet szállni a vadászíjász vándorkupáért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:56:44
2018. januártól széles körben módosultak a családokat pénzügyi szempontból segítő rendelkezések. Cikkünkben összeszedtük, hogy milyen változások léptek életbe ettől az évtől.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok légiereje a B-52H bombázóit új hajtóművekkel látná el és nyugdíjazná a Rockwell B-1 és Northrop Grumman B-2-es flottáját, amint a Northrop újgenerációs B-21-esének megkezdődne a sorozatgyártása.

  Háború Művészete magazin

Már 2017 végén is volt szó arról, hogy Brazília megvásárolhatja a Brit Királyi Haditengerészet 2018-ban nyugdíjba vonuló HMS Ocean névre keresztelt helikopter-hordozóját. A brit védelmi miniszter napokban közzétett beszámolója szerint az üzlet megvalósul, Brazília megvásárolja a hadihajót.