2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2008. 08. 27., 17:45

Csatlakozzatok, hogy segíthessenek!

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Hosz Alapszervezete nevében 2008. június 4-én adtuk át a Magyar Vöröskereszt Fehérvári Területi Szervezet Támogató Szolgálatának az Ekker Csabinak összegyûjtött kupakokat, illetve felhívást tettünk a segítségnyújtáshoz. Szerencsére az alakulaton belül megpezsdült az élet, és egyre többen kezdtek a kupakok gyûjtésébe.

Tagjainknak köszönhetõen felhívásunkkal mások szimpátiáját is sikerült elnyernünk, így a Mór-Pusztavám Bányász Nyugdíjas Szakszervezet is megkeresett minket, segítséget ajánlott. A Bányász Nyugdíjas Szakszervezet vezetõségbõl Kovács József szakszervezeti bizalmi találkozóra invitált, melyre 2008. augusztus 15-én 16 órakor került sor a helyi Bányász Nyugdíjas Klubban. Meglepetésemre egy jó adag kupakkal várt. Elmondta, hogy a szakszervezetükön belül többen gyûjtik otthon a kupakokat, majd unokáikon keresztül eljuttatják azokat a gyûjtésben résztvevõ helyi óvodákba, illetve iskolákba, akik továbbítják a rászorulóknak. Kovács József találkozónk végén kiemelte „- Számunkra is fontos a szolidaritás, más rászoruló embereknek való segítségnyújtás. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a nyári szünetben nem állunk le a kupakok gyûjtésével, hanem az MH 43. hír. és vt.e. Honvédszakszervezet alapszervezete felhívását így kívánjuk támogatni.”

Az MH 43. hír. és vt.e Hosz Alapszervezete a támogatásért köszönetét fejezi ki a Mór-Pusztavám Bányász Nyugdíjas Szakszervezet vezetõségének és tagjainak!

Újabb kedvezmények Székesfehérvárott

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Hosz Alapszervezete az iskolakezdéshez és a gépjármû jogosítvány megszerzéséhez új kedvezményeket biztosít a Hosz tagság számára.

Az alapszervezet vezetõsége 2008. augusztus 5-tõl 2008. szeptember 15-ig az iskolakezdéssel kapcsolatos kedvezménnyel rukkolt ki, melyet a Print Partner Irodaszer Kereskedés biztosított a tagjaink számára.

Bemutatóra és a kedvezményes rendelésfelvételre 2008. augusztus 5-tõl augusztus 26-ig naponta volt lehetõség a laktanyában, valamint 2008. szeptember 15-ig a Partner Print Irodaszer Kereskedés boltjában.

A tagság igénye alapján együttmûködési megállapodást kötöttünk a Vértes-Autósiskolával is. Az alapszervezet megkeresésére együttmûködési megállapodás aláírására került sor a VÉRTES-AUTÓSISKOLA Bt-vel Székesfehérváron 2008. július 28-án. Az autósiskolát Makk Gyula képviselte.

A VÉRTES-AUTÓSISKOLA Bt. vállalta, hogy a Honvédszakszervezet tagjainak és családtagjaik részére Fejér megye területén kedvezményes M, A1, AK, A, B kategóriás gépjármûvezetõ képzést biztosít, a tanfolyamon résztvevõk számára részletfizetési lehetõséget, kategóriánként az elméleti vizsga befejezéséig KRESZ tankönyvet biztosít.

Jelenleg Abán, Bakonycsernyén, Bodajkon, Csókakõn, Móron, Pákozdon, Pusztavámon, illetve Székesfehérváron indítanak tanfolyamokat, de megfelelõ létszám esetén Fejér megye egész területén is indítanak tanfolyamot.

A kedvezményeket érvényes szakszervezeti tagsági kártyával, új tagjaink pedig - akiknek még nem készült el a plasztik kártyájuk - tagsági viszonyt igazoló lappal, a családtagok pedig külön igazolással tudják igénybe venni.

Grell Norbert,

az MH 43. hír. és vt.e. Hosz Alapszervezet vezetõje

 

 

Katonamotoros túra

A megalakult, jelenleg bírósági bejegyzés alatt álló Katona Motoros Sportegyesület (KAMOS) motoros túrát szervez, melyre sok szeretettel várja a jelentkezõket.

Gyülekezõ: Budapest, Központi Honvéd Kórház hátsó bejárata elõtti (Szegedi út) parkolóban

Ideje: 2008. szeptember 6-án 9h-kor (tele tankkal)

Tervezett útvonal: Budapest – Szentendre – Esztergom – Tatabánya – Tata – Komárom – Gyõr  (vissza út egyénileg)

Olcsó szállás és vacsora Gyõrben megoldott

Részvételi díj: 1000 Ft/fõ (helyszínen fizetendõ), mely a szállást és a komáromi belépõt tartalmazza

Jelentkezés és infó:      Dobai István nyá. tzls.: Tel.:06-30-2893389, e-mail:dobai.istvan@freemail.hu

                           Baranyi Zsolt zls.: Tel: 06-30-973-1051, e-mail: zsoltikahu@gmail.com

Családi nap Pápán

Augusztus 2-án a Pápa Bázisrepülõtér Honvédszakszervezet alapszervezete egyesítve erõit, pénzeszközeit, a katonai szervezettel és a HM Honvéd Kulturális Kht.-val családi napot rendezett a helyi Malom-tónál. Az igényes környezet eleve jó alapot nyújtott a betervezett programok sikeres megvalósításához. Az alapszervezet sikeres pályázata eredményeként a Hosz központi költségvetésébõl és a saját 30% terhére, valamint tagjai munkáját felajánlva támogatta a rendezvényt.

Domonkos Miklós ezredes, parancsnok megnyitóját a programok ismertetése követte.

A színes programok közül ízelítõnek néhány: Pápai Honvéd Bajtársi Klub „Vidám Nagyik Dalcsoportja“, Honvéd Együttes mûsora, Horgászverseny, Kispályás labdarúgás, Vadpörkölt kóstoló, Megafon Együttes, Fresh Együttes.

A fiatalabb korosztály szórakozásáról játszóház, arcfestés, légvár, technikai bemutató gondoskodott. A Honvédszakszervezet és a Honvéd Nyugdíjpénztár közös, kihelyezett ügyfélszolgálatát Nagy Károly területi ügyvivõ, Jáger Tibor tag- és szolgáltatásszervezõ, valamint Fürst Róbert, a pénztár régióvezetõje tartotta.

Az érdeklõdõk által folyamatosan látogatott tájékoztató-pont munkáját Bozzayné Horkay Renáta alapszervezeti vezetõ, Csillag Szabolcs vezetõ-helyettes és Binder Károlyné Zsóka vezetõségi tag segítette.

A családi nap ideje alatt a pápai Véradó állomás munkatársai várták az önkéntes véradókat a helyszínen.

Nagy Károly

 

 

Családi nap Balatonfüreden

2008. augusztus 2-án családi napot tartottunk a szakszervezeti tagok és családtagjaik részére a balatonfüredi Annagora csúszda- és élményparkban.

Az eseményre meghívtuk a gyõri nyugállományú tagozat volt- és jelenlegi vezetõit is, akik örömmel elfogadták a meghívást.

A kiránduláson minden korosztály megtalálta számításait: az idõsebbek a pezsgõfürdõzést, a bátrabbak a csúszdázást választották. Ezenkívül a gyermekeknek különbözõ sportversenyeket rendeztek a medencében, illetve a hölgyek vízi-aerobikon vettek részt. A gyõri alapszervezet tagjai rögtönzött strandröplabda-bajnokságot is rendeztek maguk között. A lap hasábjain keresztül szeretném tolmácsolni Andor Tamás alapszervezeti vezetõnek a szakszervezeti tagok kérését: jövõre is Balatonfüreden legyen a családi nap!

Lengyel Andrea

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.