2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2008. 08. 27., 17:45

Csatlakozzatok, hogy segíthessenek!

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Hosz Alapszervezete nevében 2008. június 4-én adtuk át a Magyar Vöröskereszt Fehérvári Területi Szervezet Támogató Szolgálatának az Ekker Csabinak összegyûjtött kupakokat, illetve felhívást tettünk a segítségnyújtáshoz. Szerencsére az alakulaton belül megpezsdült az élet, és egyre többen kezdtek a kupakok gyûjtésébe.

Tagjainknak köszönhetõen felhívásunkkal mások szimpátiáját is sikerült elnyernünk, így a Mór-Pusztavám Bányász Nyugdíjas Szakszervezet is megkeresett minket, segítséget ajánlott. A Bányász Nyugdíjas Szakszervezet vezetõségbõl Kovács József szakszervezeti bizalmi találkozóra invitált, melyre 2008. augusztus 15-én 16 órakor került sor a helyi Bányász Nyugdíjas Klubban. Meglepetésemre egy jó adag kupakkal várt. Elmondta, hogy a szakszervezetükön belül többen gyûjtik otthon a kupakokat, majd unokáikon keresztül eljuttatják azokat a gyûjtésben résztvevõ helyi óvodákba, illetve iskolákba, akik továbbítják a rászorulóknak. Kovács József találkozónk végén kiemelte „- Számunkra is fontos a szolidaritás, más rászoruló embereknek való segítségnyújtás. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a nyári szünetben nem állunk le a kupakok gyûjtésével, hanem az MH 43. hír. és vt.e. Honvédszakszervezet alapszervezete felhívását így kívánjuk támogatni.”

Az MH 43. hír. és vt.e Hosz Alapszervezete a támogatásért köszönetét fejezi ki a Mór-Pusztavám Bányász Nyugdíjas Szakszervezet vezetõségének és tagjainak!

Újabb kedvezmények Székesfehérvárott

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Hosz Alapszervezete az iskolakezdéshez és a gépjármû jogosítvány megszerzéséhez új kedvezményeket biztosít a Hosz tagság számára.

Az alapszervezet vezetõsége 2008. augusztus 5-tõl 2008. szeptember 15-ig az iskolakezdéssel kapcsolatos kedvezménnyel rukkolt ki, melyet a Print Partner Irodaszer Kereskedés biztosított a tagjaink számára.

Bemutatóra és a kedvezményes rendelésfelvételre 2008. augusztus 5-tõl augusztus 26-ig naponta volt lehetõség a laktanyában, valamint 2008. szeptember 15-ig a Partner Print Irodaszer Kereskedés boltjában.

A tagság igénye alapján együttmûködési megállapodást kötöttünk a Vértes-Autósiskolával is. Az alapszervezet megkeresésére együttmûködési megállapodás aláírására került sor a VÉRTES-AUTÓSISKOLA Bt-vel Székesfehérváron 2008. július 28-án. Az autósiskolát Makk Gyula képviselte.

A VÉRTES-AUTÓSISKOLA Bt. vállalta, hogy a Honvédszakszervezet tagjainak és családtagjaik részére Fejér megye területén kedvezményes M, A1, AK, A, B kategóriás gépjármûvezetõ képzést biztosít, a tanfolyamon résztvevõk számára részletfizetési lehetõséget, kategóriánként az elméleti vizsga befejezéséig KRESZ tankönyvet biztosít.

Jelenleg Abán, Bakonycsernyén, Bodajkon, Csókakõn, Móron, Pákozdon, Pusztavámon, illetve Székesfehérváron indítanak tanfolyamokat, de megfelelõ létszám esetén Fejér megye egész területén is indítanak tanfolyamot.

A kedvezményeket érvényes szakszervezeti tagsági kártyával, új tagjaink pedig - akiknek még nem készült el a plasztik kártyájuk - tagsági viszonyt igazoló lappal, a családtagok pedig külön igazolással tudják igénybe venni.

Grell Norbert,

az MH 43. hír. és vt.e. Hosz Alapszervezet vezetõje

 

 

Katonamotoros túra

A megalakult, jelenleg bírósági bejegyzés alatt álló Katona Motoros Sportegyesület (KAMOS) motoros túrát szervez, melyre sok szeretettel várja a jelentkezõket.

Gyülekezõ: Budapest, Központi Honvéd Kórház hátsó bejárata elõtti (Szegedi út) parkolóban

Ideje: 2008. szeptember 6-án 9h-kor (tele tankkal)

Tervezett útvonal: Budapest – Szentendre – Esztergom – Tatabánya – Tata – Komárom – Gyõr  (vissza út egyénileg)

Olcsó szállás és vacsora Gyõrben megoldott

Részvételi díj: 1000 Ft/fõ (helyszínen fizetendõ), mely a szállást és a komáromi belépõt tartalmazza

Jelentkezés és infó:      Dobai István nyá. tzls.: Tel.:06-30-2893389, e-mail:dobai.istvan@freemail.hu

                           Baranyi Zsolt zls.: Tel: 06-30-973-1051, e-mail: zsoltikahu@gmail.com

Családi nap Pápán

Augusztus 2-án a Pápa Bázisrepülõtér Honvédszakszervezet alapszervezete egyesítve erõit, pénzeszközeit, a katonai szervezettel és a HM Honvéd Kulturális Kht.-val családi napot rendezett a helyi Malom-tónál. Az igényes környezet eleve jó alapot nyújtott a betervezett programok sikeres megvalósításához. Az alapszervezet sikeres pályázata eredményeként a Hosz központi költségvetésébõl és a saját 30% terhére, valamint tagjai munkáját felajánlva támogatta a rendezvényt.

Domonkos Miklós ezredes, parancsnok megnyitóját a programok ismertetése követte.

A színes programok közül ízelítõnek néhány: Pápai Honvéd Bajtársi Klub „Vidám Nagyik Dalcsoportja“, Honvéd Együttes mûsora, Horgászverseny, Kispályás labdarúgás, Vadpörkölt kóstoló, Megafon Együttes, Fresh Együttes.

A fiatalabb korosztály szórakozásáról játszóház, arcfestés, légvár, technikai bemutató gondoskodott. A Honvédszakszervezet és a Honvéd Nyugdíjpénztár közös, kihelyezett ügyfélszolgálatát Nagy Károly területi ügyvivõ, Jáger Tibor tag- és szolgáltatásszervezõ, valamint Fürst Róbert, a pénztár régióvezetõje tartotta.

Az érdeklõdõk által folyamatosan látogatott tájékoztató-pont munkáját Bozzayné Horkay Renáta alapszervezeti vezetõ, Csillag Szabolcs vezetõ-helyettes és Binder Károlyné Zsóka vezetõségi tag segítette.

A családi nap ideje alatt a pápai Véradó állomás munkatársai várták az önkéntes véradókat a helyszínen.

Nagy Károly

 

 

Családi nap Balatonfüreden

2008. augusztus 2-án családi napot tartottunk a szakszervezeti tagok és családtagjaik részére a balatonfüredi Annagora csúszda- és élményparkban.

Az eseményre meghívtuk a gyõri nyugállományú tagozat volt- és jelenlegi vezetõit is, akik örömmel elfogadták a meghívást.

A kiránduláson minden korosztály megtalálta számításait: az idõsebbek a pezsgõfürdõzést, a bátrabbak a csúszdázást választották. Ezenkívül a gyermekeknek különbözõ sportversenyeket rendeztek a medencében, illetve a hölgyek vízi-aerobikon vettek részt. A gyõri alapszervezet tagjai rögtönzött strandröplabda-bajnokságot is rendeztek maguk között. A lap hasábjain keresztül szeretném tolmácsolni Andor Tamás alapszervezeti vezetõnek a szakszervezeti tagok kérését: jövõre is Balatonfüreden legyen a családi nap!

Lengyel Andrea

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.