2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bizalom és növekedés

Hosz  |  2008. 08. 27., 17:56

„Rég nem látott negatív hozamok riasztják a nyugdíjpénztári tagokat” – fogalmaznak a gazdasági újságírók. Amint arról lapunk elõzõ számában már olvashattak, a nemzetközi és hazai befektetési környezet kedvezõtlen változása miatt csökkentek a hozamok az egész pénztári szektorban. A médiában megjelenõ hír tehát igaz, a riogatásnak azonban semmi értelme.

Egyrészt azért, mert a mélypontok a pénz világának velejárói, másrészt pedig a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár tagszervezési adatai azt mutatják, hogy ilyen kritikus idõszakban is meggyõzõek a piacon belüli összehasonlítások. Mi másnak tudható be, hogy a június 30-i mérleg szerint az utóbbi idõk legnehezebb fél évében 3288-an választották a ”HONVÉD” Nyugdíjpénztárt?

Persze, rossz a kérdés, hiszen a meglévõ és leendõ tagság nem úgy dönt belépésrõl és maradásról, hogy egy eseménytelen hétköznapi estén összeül a család apraja-nagyja, és összehasonlítja a hazai nyugdíjpénztári szektor adatait. Szép is volna, ha itt tartanánk, akkor ugyanis a fegyveres és rendvédelmi ágazatban dolgozók és családtagjaik tízezrével lépnének át a „HONVÉD”-ba. Az adatok ugyanis meghökkentõ hitelességgel bizonyítják, hogy számukra valóban ez volna a legjobb választás. A nyugati világban természetes személyes pénzügyi stratégiák hazánkban ma még csak nyomokban léteznek, így a személyek és családok többsége nem saját kutakodásai, hanem a pénztár tagszervezõ és kommunikációs tevékenységének köszönhetõen „világosodnak meg”.

De lássunk néhány példát az összehasonlításokból. A „HONVÉD” a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által közzétett adatok alapján az éves nettó hozamok ötéves átlagát (2003-2007) tekintve mindkét pénztári ágban elõkelõ helyet foglal el: a szektorban leggyakrabban választott pénztárak közül a magán ágban a második, az önkéntes ágazatban a harmadik helyen áll. 

A mellékelt táblázat azonban még ennél is többet mond. A díjterhelés a tagot terhelõ költségek és ráfordítások összességét jelenti, amely magában foglalja a mûködési és likviditási tartalékot, valamint a befektetési költségeket és ráfordításokat. A piros oszlopot tessék figyelni! Szemmel látható, hogy a díjterhelés alacsony szintjével a „HONVÉD” messze megelõzi az egyenruhások által leggyakrabban választott versenytársakat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.