2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bizalom és növekedés

Hosz  |  2008. 08. 27., 17:56

„Rég nem látott negatív hozamok riasztják a nyugdíjpénztári tagokat” – fogalmaznak a gazdasági újságírók. Amint arról lapunk elõzõ számában már olvashattak, a nemzetközi és hazai befektetési környezet kedvezõtlen változása miatt csökkentek a hozamok az egész pénztári szektorban. A médiában megjelenõ hír tehát igaz, a riogatásnak azonban semmi értelme.

Egyrészt azért, mert a mélypontok a pénz világának velejárói, másrészt pedig a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár tagszervezési adatai azt mutatják, hogy ilyen kritikus idõszakban is meggyõzõek a piacon belüli összehasonlítások. Mi másnak tudható be, hogy a június 30-i mérleg szerint az utóbbi idõk legnehezebb fél évében 3288-an választották a ”HONVÉD” Nyugdíjpénztárt?

Persze, rossz a kérdés, hiszen a meglévõ és leendõ tagság nem úgy dönt belépésrõl és maradásról, hogy egy eseménytelen hétköznapi estén összeül a család apraja-nagyja, és összehasonlítja a hazai nyugdíjpénztári szektor adatait. Szép is volna, ha itt tartanánk, akkor ugyanis a fegyveres és rendvédelmi ágazatban dolgozók és családtagjaik tízezrével lépnének át a „HONVÉD”-ba. Az adatok ugyanis meghökkentõ hitelességgel bizonyítják, hogy számukra valóban ez volna a legjobb választás. A nyugati világban természetes személyes pénzügyi stratégiák hazánkban ma még csak nyomokban léteznek, így a személyek és családok többsége nem saját kutakodásai, hanem a pénztár tagszervezõ és kommunikációs tevékenységének köszönhetõen „világosodnak meg”.

De lássunk néhány példát az összehasonlításokból. A „HONVÉD” a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által közzétett adatok alapján az éves nettó hozamok ötéves átlagát (2003-2007) tekintve mindkét pénztári ágban elõkelõ helyet foglal el: a szektorban leggyakrabban választott pénztárak közül a magán ágban a második, az önkéntes ágazatban a harmadik helyen áll. 

A mellékelt táblázat azonban még ennél is többet mond. A díjterhelés a tagot terhelõ költségek és ráfordítások összességét jelenti, amely magában foglalja a mûködési és likviditási tartalékot, valamint a befektetési költségeket és ráfordításokat. A piros oszlopot tessék figyelni! Szemmel látható, hogy a díjterhelés alacsony szintjével a „HONVÉD” messze megelõzi az egyenruhások által leggyakrabban választott versenytársakat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.