2024. 05. 18. szombat
Alexandra, Erik
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bizalom és növekedés

Hosz  |  2008. 08. 27., 17:56

„Rég nem látott negatív hozamok riasztják a nyugdíjpénztári tagokat” – fogalmaznak a gazdasági újságírók. Amint arról lapunk elõzõ számában már olvashattak, a nemzetközi és hazai befektetési környezet kedvezõtlen változása miatt csökkentek a hozamok az egész pénztári szektorban. A médiában megjelenõ hír tehát igaz, a riogatásnak azonban semmi értelme.

Egyrészt azért, mert a mélypontok a pénz világának velejárói, másrészt pedig a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár tagszervezési adatai azt mutatják, hogy ilyen kritikus idõszakban is meggyõzõek a piacon belüli összehasonlítások. Mi másnak tudható be, hogy a június 30-i mérleg szerint az utóbbi idõk legnehezebb fél évében 3288-an választották a ”HONVÉD” Nyugdíjpénztárt?

Persze, rossz a kérdés, hiszen a meglévõ és leendõ tagság nem úgy dönt belépésrõl és maradásról, hogy egy eseménytelen hétköznapi estén összeül a család apraja-nagyja, és összehasonlítja a hazai nyugdíjpénztári szektor adatait. Szép is volna, ha itt tartanánk, akkor ugyanis a fegyveres és rendvédelmi ágazatban dolgozók és családtagjaik tízezrével lépnének át a „HONVÉD”-ba. Az adatok ugyanis meghökkentõ hitelességgel bizonyítják, hogy számukra valóban ez volna a legjobb választás. A nyugati világban természetes személyes pénzügyi stratégiák hazánkban ma még csak nyomokban léteznek, így a személyek és családok többsége nem saját kutakodásai, hanem a pénztár tagszervezõ és kommunikációs tevékenységének köszönhetõen „világosodnak meg”.

De lássunk néhány példát az összehasonlításokból. A „HONVÉD” a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által közzétett adatok alapján az éves nettó hozamok ötéves átlagát (2003-2007) tekintve mindkét pénztári ágban elõkelõ helyet foglal el: a szektorban leggyakrabban választott pénztárak közül a magán ágban a második, az önkéntes ágazatban a harmadik helyen áll. 

A mellékelt táblázat azonban még ennél is többet mond. A díjterhelés a tagot terhelõ költségek és ráfordítások összességét jelenti, amely magában foglalja a mûködési és likviditási tartalékot, valamint a befektetési költségeket és ráfordításokat. A piros oszlopot tessék figyelni! Szemmel látható, hogy a díjterhelés alacsony szintjével a „HONVÉD” messze megelõzi az egyenruhások által leggyakrabban választott versenytársakat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.