2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tizedszer volt repülõnap Kecskeméten

Hosz  |  2008. 08. 27., 18:02

Az idei X. Nemzetközi Repülõnap és Haditechnikai Bemutató a jubileumok jegyében zajlott: a 160 éves Magyar Honvédséget, a 70 esztendõs Magyar Légierõt, és a 90 éves Hadtörténeti Intézet és Múzeumot ünnepelték. Szervezetünk gazdagon berendezett bemutatósátorral jelent meg a kecskeméti repülõnapon. Standunknál, a számtalan érdeklõdõ között - augusztus 16-án - megjelent dr. Vadai Ágnes, a HM államtitkára is.

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezsõ Repülõ Bázison már az elsõ napon majd félszázezer látogató volt kíváncsi a több mint húsz ország és a NATO katonai légi erejének gépei, kötelékei, valamint nagyszerû polgári repülõgépei dinamikus bemutatójára az égbolton és a statikus földi kiállításra. A sohasem látott speciális légi jármûvek és a különleges formációk, a ritkán látható manõverek mellett a Magyar Honvédség teljes haditechnikai arzenálját, valamennyi rendszeresített szárazföldi, légvédelmi és logisztikai eszközét megismerhette a látogató.

A számtalan érdeklõdõ között megjelenõ dr. Vadai Ágnes HM államtitkárral Mészáros Géza elnök és dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár egyéb aktuális témák mellett a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórum (HÉF) tevékenységérõl folytatott kötetlen beszélgetést.

A világhírû mûrepülõ csoportok szenzációs bemutatója, az olasz „Frecce Tricolori“ a török „Türkish Stars“, a spanyol Eurofighter szóló bemutatója mellett a nap igazi sztárja az óriási C-17 bemutatója volt. A nagy darab repülõ hihetetlen könnyedséggel kis magasságban hajtotta végre meghökkentõ manõvereit. (Bõvebb szakmai információt a www.repulonap.hu szolgáltat - a szerk.)

Bocskai István, a HM szóvivõje a 70 éves Légierõ emlékeivel berendezett hangárban tartott tájékoztatóján arról beszélt, hogy a Honvédelmi Minisztérium vezetése a légierõ felkészültségének, kiképzésének segítésére milyen intézkedéseket kíván tenni. Elhangzott, hogy többek között a repült órák növelése érdekében néhány típus – L-39 és a MIG 29-es – repülésének leállítását tervezi és az így felszabadult forrásokat majd erre használja fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.