2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tizedszer volt repülõnap Kecskeméten

Hosz  |  2008. 08. 27., 18:02

Az idei X. Nemzetközi Repülõnap és Haditechnikai Bemutató a jubileumok jegyében zajlott: a 160 éves Magyar Honvédséget, a 70 esztendõs Magyar Légierõt, és a 90 éves Hadtörténeti Intézet és Múzeumot ünnepelték. Szervezetünk gazdagon berendezett bemutatósátorral jelent meg a kecskeméti repülõnapon. Standunknál, a számtalan érdeklõdõ között - augusztus 16-án - megjelent dr. Vadai Ágnes, a HM államtitkára is.

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezsõ Repülõ Bázison már az elsõ napon majd félszázezer látogató volt kíváncsi a több mint húsz ország és a NATO katonai légi erejének gépei, kötelékei, valamint nagyszerû polgári repülõgépei dinamikus bemutatójára az égbolton és a statikus földi kiállításra. A sohasem látott speciális légi jármûvek és a különleges formációk, a ritkán látható manõverek mellett a Magyar Honvédség teljes haditechnikai arzenálját, valamennyi rendszeresített szárazföldi, légvédelmi és logisztikai eszközét megismerhette a látogató.

A számtalan érdeklõdõ között megjelenõ dr. Vadai Ágnes HM államtitkárral Mészáros Géza elnök és dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár egyéb aktuális témák mellett a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórum (HÉF) tevékenységérõl folytatott kötetlen beszélgetést.

A világhírû mûrepülõ csoportok szenzációs bemutatója, az olasz „Frecce Tricolori“ a török „Türkish Stars“, a spanyol Eurofighter szóló bemutatója mellett a nap igazi sztárja az óriási C-17 bemutatója volt. A nagy darab repülõ hihetetlen könnyedséggel kis magasságban hajtotta végre meghökkentõ manõvereit. (Bõvebb szakmai információt a www.repulonap.hu szolgáltat - a szerk.)

Bocskai István, a HM szóvivõje a 70 éves Légierõ emlékeivel berendezett hangárban tartott tájékoztatóján arról beszélt, hogy a Honvédelmi Minisztérium vezetése a légierõ felkészültségének, kiképzésének segítésére milyen intézkedéseket kíván tenni. Elhangzott, hogy többek között a repült órák növelése érdekében néhány típus – L-39 és a MIG 29-es – repülésének leállítását tervezi és az így felszabadult forrásokat majd erre használja fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.