2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tizedszer volt repülõnap Kecskeméten

Hosz  |  2008. 08. 27., 18:02

Az idei X. Nemzetközi Repülõnap és Haditechnikai Bemutató a jubileumok jegyében zajlott: a 160 éves Magyar Honvédséget, a 70 esztendõs Magyar Légierõt, és a 90 éves Hadtörténeti Intézet és Múzeumot ünnepelték. Szervezetünk gazdagon berendezett bemutatósátorral jelent meg a kecskeméti repülõnapon. Standunknál, a számtalan érdeklõdõ között - augusztus 16-án - megjelent dr. Vadai Ágnes, a HM államtitkára is.

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezsõ Repülõ Bázison már az elsõ napon majd félszázezer látogató volt kíváncsi a több mint húsz ország és a NATO katonai légi erejének gépei, kötelékei, valamint nagyszerû polgári repülõgépei dinamikus bemutatójára az égbolton és a statikus földi kiállításra. A sohasem látott speciális légi jármûvek és a különleges formációk, a ritkán látható manõverek mellett a Magyar Honvédség teljes haditechnikai arzenálját, valamennyi rendszeresített szárazföldi, légvédelmi és logisztikai eszközét megismerhette a látogató.

A számtalan érdeklõdõ között megjelenõ dr. Vadai Ágnes HM államtitkárral Mészáros Géza elnök és dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár egyéb aktuális témák mellett a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórum (HÉF) tevékenységérõl folytatott kötetlen beszélgetést.

A világhírû mûrepülõ csoportok szenzációs bemutatója, az olasz „Frecce Tricolori“ a török „Türkish Stars“, a spanyol Eurofighter szóló bemutatója mellett a nap igazi sztárja az óriási C-17 bemutatója volt. A nagy darab repülõ hihetetlen könnyedséggel kis magasságban hajtotta végre meghökkentõ manõvereit. (Bõvebb szakmai információt a www.repulonap.hu szolgáltat - a szerk.)

Bocskai István, a HM szóvivõje a 70 éves Légierõ emlékeivel berendezett hangárban tartott tájékoztatóján arról beszélt, hogy a Honvédelmi Minisztérium vezetése a légierõ felkészültségének, kiképzésének segítésére milyen intézkedéseket kíván tenni. Elhangzott, hogy többek között a repült órák növelése érdekében néhány típus – L-39 és a MIG 29-es – repülésének leállítását tervezi és az így felszabadult forrásokat majd erre használja fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.