2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elkészültek a projekt szakmai anyagok

2022. 06. 02., 15:49

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája és a Honvédszakszervezet által megvalósuló „A munkaerő-hiány lehetséges kezelési módjai a honvédelemben” című, GINOP-5.3.5-18-2020-00162 azonosítószámú projektben elkészültek a szakmai anyagok.

A munkaerő-hiány lehetséges kezelési módjai a honvédelemben” című támogatási kérelemcélja a „közigazgatás, védelem; kötelező társadalombiztosítás” - honvédelem ágazatra szólóan „a munkaerő-hiány lehetséges kezelési módjai” tématerülethez kapcsolódóan, országos szinten, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája és a Honvédszakszervezet által valósul meg. A kérelem tevékenységeivel egy az ágazatot érintő kutatás, pilot (kísérleti) projekt megvalósítása, tájékoztató anyagok készítése és terjesztése, tájékoztató rendezvények, javaslatcsomag elkészítése valósult meg a konvergencia régiókban.

A projekt megvalósítása során az ágazatban résztvevő munkahelyi szereplők (munkavállalók és munkáltatók) egy részének bemutattuk azokat az ismereteket, szakmai megoldásokat, amelyek alkalmazásával a munkaerőpiaci alkalmazkodóképességüket fejleszthetik, társadalmi felelősségvállalásukat erősíthetik.

 

A tevékenységek során megvalósuló tájékoztató anyagok, rendezvények, a kutatás és a kísérleti (pilot) projekt és egyéb tevékenységek az ágazattal összhangban kerültek megtervezésre, feldolgozva mind az egyén, mind a szervezeti keretek speciális – a honvédelmi ágazatból adódó - szempontjait.

 

A Konzorcium a „A munkaerő-hiány lehetséges kezelési módjai a honvédelemben” című projekt megvalósításával a katonák társadalomban elfoglalt helyét és szerepét, elismertségét, társadalmi támogatottságát kívánja támogatni. A program keretein belül az egyik legfontosabb cél a jól képzett, az új kihívások szakszerű kezelésére megfelelően felkészített katonai állomány, honvédségi alkalmazottak széles körű társadalmi megbecsülése, utánpótlásának folyamatos biztosítása, a fiatalok megszólítása, tájékoztatása, pályára irányítása és pályán tartása az ágazatban jelentkező munkaerő-hiány csökkentése.

 

A projekt eredménytermékei (szakmai anyagok) mellékletben és a LIGA Szakszervezetek oldalán is elérhetőek az alábbi linken:

https://liganet.hu/p1318-a-munkaero-hiany-kezelese-a-honvedelemben.html

 

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.