2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elkészültek a projekt szakmai anyagok

2022. 06. 02., 15:49

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája és a Honvédszakszervezet által megvalósuló „A munkaerő-hiány lehetséges kezelési módjai a honvédelemben” című, GINOP-5.3.5-18-2020-00162 azonosítószámú projektben elkészültek a szakmai anyagok.

A munkaerő-hiány lehetséges kezelési módjai a honvédelemben” című támogatási kérelemcélja a „közigazgatás, védelem; kötelező társadalombiztosítás” - honvédelem ágazatra szólóan „a munkaerő-hiány lehetséges kezelési módjai” tématerülethez kapcsolódóan, országos szinten, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája és a Honvédszakszervezet által valósul meg. A kérelem tevékenységeivel egy az ágazatot érintő kutatás, pilot (kísérleti) projekt megvalósítása, tájékoztató anyagok készítése és terjesztése, tájékoztató rendezvények, javaslatcsomag elkészítése valósult meg a konvergencia régiókban.

A projekt megvalósítása során az ágazatban résztvevő munkahelyi szereplők (munkavállalók és munkáltatók) egy részének bemutattuk azokat az ismereteket, szakmai megoldásokat, amelyek alkalmazásával a munkaerőpiaci alkalmazkodóképességüket fejleszthetik, társadalmi felelősségvállalásukat erősíthetik.

 

A tevékenységek során megvalósuló tájékoztató anyagok, rendezvények, a kutatás és a kísérleti (pilot) projekt és egyéb tevékenységek az ágazattal összhangban kerültek megtervezésre, feldolgozva mind az egyén, mind a szervezeti keretek speciális – a honvédelmi ágazatból adódó - szempontjait.

 

A Konzorcium a „A munkaerő-hiány lehetséges kezelési módjai a honvédelemben” című projekt megvalósításával a katonák társadalomban elfoglalt helyét és szerepét, elismertségét, társadalmi támogatottságát kívánja támogatni. A program keretein belül az egyik legfontosabb cél a jól képzett, az új kihívások szakszerű kezelésére megfelelően felkészített katonai állomány, honvédségi alkalmazottak széles körű társadalmi megbecsülése, utánpótlásának folyamatos biztosítása, a fiatalok megszólítása, tájékoztatása, pályára irányítása és pályán tartása az ágazatban jelentkező munkaerő-hiány csökkentése.

 

A projekt eredménytermékei (szakmai anyagok) mellékletben és a LIGA Szakszervezetek oldalán is elérhetőek az alábbi linken:

https://liganet.hu/p1318-a-munkaero-hiany-kezelese-a-honvedelemben.html

 

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.