2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elkészültek a projekt szakmai anyagok

2022. 06. 02., 15:49

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája és a Honvédszakszervezet által megvalósuló „A munkaerő-hiány lehetséges kezelési módjai a honvédelemben” című, GINOP-5.3.5-18-2020-00162 azonosítószámú projektben elkészültek a szakmai anyagok.

A munkaerő-hiány lehetséges kezelési módjai a honvédelemben” című támogatási kérelemcélja a „közigazgatás, védelem; kötelező társadalombiztosítás” - honvédelem ágazatra szólóan „a munkaerő-hiány lehetséges kezelési módjai” tématerülethez kapcsolódóan, országos szinten, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája és a Honvédszakszervezet által valósul meg. A kérelem tevékenységeivel egy az ágazatot érintő kutatás, pilot (kísérleti) projekt megvalósítása, tájékoztató anyagok készítése és terjesztése, tájékoztató rendezvények, javaslatcsomag elkészítése valósult meg a konvergencia régiókban.

A projekt megvalósítása során az ágazatban résztvevő munkahelyi szereplők (munkavállalók és munkáltatók) egy részének bemutattuk azokat az ismereteket, szakmai megoldásokat, amelyek alkalmazásával a munkaerőpiaci alkalmazkodóképességüket fejleszthetik, társadalmi felelősségvállalásukat erősíthetik.

 

A tevékenységek során megvalósuló tájékoztató anyagok, rendezvények, a kutatás és a kísérleti (pilot) projekt és egyéb tevékenységek az ágazattal összhangban kerültek megtervezésre, feldolgozva mind az egyén, mind a szervezeti keretek speciális – a honvédelmi ágazatból adódó - szempontjait.

 

A Konzorcium a „A munkaerő-hiány lehetséges kezelési módjai a honvédelemben” című projekt megvalósításával a katonák társadalomban elfoglalt helyét és szerepét, elismertségét, társadalmi támogatottságát kívánja támogatni. A program keretein belül az egyik legfontosabb cél a jól képzett, az új kihívások szakszerű kezelésére megfelelően felkészített katonai állomány, honvédségi alkalmazottak széles körű társadalmi megbecsülése, utánpótlásának folyamatos biztosítása, a fiatalok megszólítása, tájékoztatása, pályára irányítása és pályán tartása az ágazatban jelentkező munkaerő-hiány csökkentése.

 

A projekt eredménytermékei (szakmai anyagok) mellékletben és a LIGA Szakszervezetek oldalán is elérhetőek az alábbi linken:

https://liganet.hu/p1318-a-munkaero-hiany-kezelese-a-honvedelemben.html

 

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.