2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztségviselők a Repülőbázison és a Repülőkórházban

Hosz  |  2006. 02. 18., 10:34

Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó alelnök, Andor Tamás légierő haderőnemi képviselő, Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő, Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivő és Oláh József légierő haderőnemi titkár – február 17-én – az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázist, majd a kecskeméti Repülőkórházat látogatták meg...

A katonai szervezetnél Pető István dandártábornok, parancsnok és Jáger Lajos, alapszervezeti vezető látta vendégül a tisztségviselőket.

A kötetlen hangú beszélgetésen kitértek a váltásos munkarendben dolgozók sportolási lehetőségeire, a veszélyességi pótlék rendezésére, valamint a napi bejárók szerződéses autóbusz igényére is. A felek azzal búcsúztak el egymástól, hogy rövidesen – a személyi állomány igényeinek megfelelően – szakszervezeti tájékoztatót bonyolítanak le, amire majd a parancsnok biztosítja a helyszint és az időt.

A Hosz tisztségviselői ezt követően a Kecskeméti Repülőkórháznál tettek eleget az intézmény főigazgatója, dr. Grósz Andor orvos ezredes kérésének és aktuális tájékoztatót adtak a kórház állományának. A delegációt dr. Sztanojev Miklós, csoportvezető-helyettes fogadta, majd felkérte a Hosz elnökét a tájékoztató megtartására. Az előadást követően - a jelenlévő állomány kérdéseire válaszolva - Mészáros Géza elnök elmondta, hogy a jövőben a Hosz kiemelten fogja kezelni a honvéd egészségügy helyzetét, ezen belül is a Kecskeméti Repülőkórház helyzetét, elhangzott: a terület speciális feladatának megismerése miatt a szakszervezeti tisztségviselők egy kórházi bejárásra az intézménybe fognak érkezni.

A rendezvény zárását követően a delegációt fogadta dr. Grósz Andor főigazgató, aki elmondta: büszke a kórház állományára és az általuk végzett munkára. A kórház az elmúlt évben közel 200 ezer beteget látott el és pozitív mérleggel zárta a tavalyi évet. A főigazgató hozzátette: Európában még kettő hasonló – Londonban és Leningrádban – müködő egészségügyi intézmény van a Kecskeméti Repülőkórházon kívül. Az őszinte hangú beszélgetést követőn a tisztségviselők megköszönték a meghívást és a jövőbeni jó munkakapcsolat reményében köszöntek el.                                                

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.