2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztségviselők a Repülőbázison és a Repülőkórházban

Hosz  |  2006. 02. 18., 10:34

Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó alelnök, Andor Tamás légierő haderőnemi képviselő, Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő, Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivő és Oláh József légierő haderőnemi titkár – február 17-én – az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázist, majd a kecskeméti Repülőkórházat látogatták meg...

A katonai szervezetnél Pető István dandártábornok, parancsnok és Jáger Lajos, alapszervezeti vezető látta vendégül a tisztségviselőket.

A kötetlen hangú beszélgetésen kitértek a váltásos munkarendben dolgozók sportolási lehetőségeire, a veszélyességi pótlék rendezésére, valamint a napi bejárók szerződéses autóbusz igényére is. A felek azzal búcsúztak el egymástól, hogy rövidesen – a személyi állomány igényeinek megfelelően – szakszervezeti tájékoztatót bonyolítanak le, amire majd a parancsnok biztosítja a helyszint és az időt.

A Hosz tisztségviselői ezt követően a Kecskeméti Repülőkórháznál tettek eleget az intézmény főigazgatója, dr. Grósz Andor orvos ezredes kérésének és aktuális tájékoztatót adtak a kórház állományának. A delegációt dr. Sztanojev Miklós, csoportvezető-helyettes fogadta, majd felkérte a Hosz elnökét a tájékoztató megtartására. Az előadást követően - a jelenlévő állomány kérdéseire válaszolva - Mészáros Géza elnök elmondta, hogy a jövőben a Hosz kiemelten fogja kezelni a honvéd egészségügy helyzetét, ezen belül is a Kecskeméti Repülőkórház helyzetét, elhangzott: a terület speciális feladatának megismerése miatt a szakszervezeti tisztségviselők egy kórházi bejárásra az intézménybe fognak érkezni.

A rendezvény zárását követően a delegációt fogadta dr. Grósz Andor főigazgató, aki elmondta: büszke a kórház állományára és az általuk végzett munkára. A kórház az elmúlt évben közel 200 ezer beteget látott el és pozitív mérleggel zárta a tavalyi évet. A főigazgató hozzátette: Európában még kettő hasonló – Londonban és Leningrádban – müködő egészségügyi intézmény van a Kecskeméti Repülőkórházon kívül. Az őszinte hangú beszélgetést követőn a tisztségviselők megköszönték a meghívást és a jövőbeni jó munkakapcsolat reményében köszöntek el.                                                

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.