2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztségviselők a Repülőbázison és a Repülőkórházban

Hosz  |  2006. 02. 18., 10:34

Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó alelnök, Andor Tamás légierő haderőnemi képviselő, Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő, Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivő és Oláh József légierő haderőnemi titkár – február 17-én – az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázist, majd a kecskeméti Repülőkórházat látogatták meg...

A katonai szervezetnél Pető István dandártábornok, parancsnok és Jáger Lajos, alapszervezeti vezető látta vendégül a tisztségviselőket.

A kötetlen hangú beszélgetésen kitértek a váltásos munkarendben dolgozók sportolási lehetőségeire, a veszélyességi pótlék rendezésére, valamint a napi bejárók szerződéses autóbusz igényére is. A felek azzal búcsúztak el egymástól, hogy rövidesen – a személyi állomány igényeinek megfelelően – szakszervezeti tájékoztatót bonyolítanak le, amire majd a parancsnok biztosítja a helyszint és az időt.

A Hosz tisztségviselői ezt követően a Kecskeméti Repülőkórháznál tettek eleget az intézmény főigazgatója, dr. Grósz Andor orvos ezredes kérésének és aktuális tájékoztatót adtak a kórház állományának. A delegációt dr. Sztanojev Miklós, csoportvezető-helyettes fogadta, majd felkérte a Hosz elnökét a tájékoztató megtartására. Az előadást követően - a jelenlévő állomány kérdéseire válaszolva - Mészáros Géza elnök elmondta, hogy a jövőben a Hosz kiemelten fogja kezelni a honvéd egészségügy helyzetét, ezen belül is a Kecskeméti Repülőkórház helyzetét, elhangzott: a terület speciális feladatának megismerése miatt a szakszervezeti tisztségviselők egy kórházi bejárásra az intézménybe fognak érkezni.

A rendezvény zárását követően a delegációt fogadta dr. Grósz Andor főigazgató, aki elmondta: büszke a kórház állományára és az általuk végzett munkára. A kórház az elmúlt évben közel 200 ezer beteget látott el és pozitív mérleggel zárta a tavalyi évet. A főigazgató hozzátette: Európában még kettő hasonló – Londonban és Leningrádban – müködő egészségügyi intézmény van a Kecskeméti Repülőkórházon kívül. Az őszinte hangú beszélgetést követőn a tisztségviselők megköszönték a meghívást és a jövőbeni jó munkakapcsolat reményében köszöntek el.                                                

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.