2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bejárás a radar alapszervezet tiszántúli csoportjainál

Hosz  |  2006. 03. 01., 18:05

E sorok írója mint a Honvédszakszervezet kelet-magyarországi területi ügyvivője, Tóvári Róbert, az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred alapszervezeti vezetője, valamint Oláh József haderőnemi titkár volt tagja annak a szakszervezeti delegációnak, amely azzal a céllal kereste fel az ezred más-más helyőrségekbe települt századait, központjait, hogy az ott szolgáló tagtársakat tájékoztassák az időszerű eseményekről, valamint a Honvédszakszervezet előtt álló fő feladatokról. A tisztségviselők emellett tájékozódtak a kecskeméti, a városföldi, a békéscsabai és debreceni szolgálati körülményekről, valamint jó munkakapcsolatot építettek ki a parancsnokokkal.

A kecskeméti 2. Légiirányító Központban – február 7-én – megjelent tisztségviselőket Ferenczi Csaba, a helyi rendezvény előkészítője és Mógor Tamás alezredes, a katonai szervezet parancsnoka fogadta. Tóvári Róbert megnyitóját követően a Radar alapszervezet 2. Légiirányító Központ csoportjának megalakítására került sor: az állomány Ferenczi Csabát csoportvezetőnek, Nagy Tibort pedig csoportvezető-helyettesnek választotta meg. Ezt követően Jakubik András tájékoztatója következett, a területi ügyvivő a Honvédszakszervezet 2006. évi fő feladatairól, valamint a szakszervezeti szolgáltatásokról és a tagsággal járó előnyökről beszélt. A jelenlévők nagy érdeklődéssel forgatták a kiosztott tájékoztatókat és többen is a szolgáltatásokkal kapcsolatos tájékozódó kérdéseket tettek fel a megjelent tisztségviselőknek. A rendezvény zárását követően a munka- és szolgálati körülményeket szemlélték meg a tisztségviselők.

Városföldön, a Réskitöltő és Kiképző Radar Század Radar Csoportjánál is február 7-én jártak a Hosz tisztségviselői. A kelet-magyarországi területi ügyvivőt, a haderőnemi titkárt és az alapszervezeti vezetőt a katonai szervezet parancsnoka, Dobroczky Csaba százados és Kollár Károly csoportvezető fogadta. A kölcsönös tájékoztatás után az objektum bejárása, valamint a munka- és szolgálati helyek megtekintése következett.

Békéscsabán, a 22. Radar Századnál február 8-án járt a Hosz delegációja. A tisztségviselőket Gulyás László őrnagy, parancsnok, Kincses József százados, parancsnok-helyettes, valamint Gémes Zoltán csoportvezető fogadta. A vendéglátók elmondták, nagyon örülnek a látogatásnak és remélik, hogy a továbbiakban is a kölcsönös támogatás fogja jellemezni a katonai szervezet és a helyi alapszervezet kapcsolatát. Gémes Zoltán csoportvezető azt is elmondta, hogy szükség lenne egy olyan kiadványra, ami a megszünő vagy szervezeti változás alatt álló katonai szervezetek szakszervezeti tagjait tájékoztatná. Ebben – többek között – az szerepelne, hogyan léphet át a támogató taggá, valamint az, hogy a szolgálati viszony megszünésekor a nyugdíj- és egészségpénztári tagságukat hogyan folytathatnák. Az eszmecserét követően, az objektum bejárásakor a tisztségviselők megtekintették a régi – jelenleg is használt – munka- és szolgálati helyeket, valamint az új, üzembe helyezésre váró radarállomást is.

A debreceni radarszázadhoz ellátogató tisztségviselőket a katonai szervezet parancsnoka, Rácz Károly őrnagy és Kenyeres László csoportvezető fogadta. A február 9-i eszmecserét követően - amelynek középpontjában a szervezeti változás és a létszámcsökkentés állt - a tisztségviselők megtekintették a Mikepércsi úton lévő bázist.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.